Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

SITONIJA U BEOGRADU 2012! 

Na Beogradskom sajmu održava se 34. međunarodni sajam turizma i kao i svake godine SITONIJA je prisutna i prezentovana na vrlo originalan način. Ovaj put u organizaciji ASTRA TRAVEL-a iz Beograda i SITHON TRAVEL-a iz Sartija. Osim prilike da se upoznate sa celokupnom ponudom za leto 2012. predviđen je i sajamski popust od 15% za uplate u celosti u vreme trajanja sajma. 

Osim bogatog i po mišljenju većine posetioca vrlo lepog kataloga ponude ove godine pripremljena su čak četiri mini kataloga. Tako  sada, osim već dobro poznatog kataloga plaža (Feel, Enjoy, Explore) sa opisima i preciznim GPS lokacijama dobijate i mali katalog mesta i kuća po mestima (Sleep, Relax, Come again), zatim katalog zabavnih i istorijskih izleta (Enjoy, Feel, Fun) i katalog istorijskih lokaliteta na ovom području i bližem okruženju (Tradition, History, Explore) sa opisom i GPS koordinatama čak 7 starih grčkih gradova ili etno sela i 6 istorijskih znamenitosti. 

Vrlo kvalitetne informacije koje će oplemeniti vaše letovanje i uvećati vaša saznanja o ovom interesantnom području. Originalno osmišljen štand  uz masline donesene iz Metamorfozisa i vino iz manastira sa Atosa doneli su duh Sitonije sledeća 4 dana u Beograd pa eto prilike da i vi započnete ono što će se u leto na licu mesta razviti u vrlo lepo iskustvo.

Posebno pozivam drage kolege sa foruma da dođu na sajam do hale 1, da se lično upoznamo i porazgovaramo o Sitoniji koja je osnova našeg druženja kroz teme ovog foruma.



34. sajam turizma u Beogradu 23-26.02.2012.


34. sajam turizma u Beogradu 23-26.02.2012. - štand ASTRA TRAVEL - SITHON TRAVEL


34. sajam turizma u Beogradu 23-26.02.2012. - 70 izuzetnih plaža Sitonije


34. sajam turizma u Beogradu 23-26.02.2012. - katalog celokupne ponude po mestima


Najvažniji na okupu - Thaousanis (Thaousanis travel) - Vangelis (Sithon travel) - Luka Ilić (Astra travel)



Komentari:

mungosava
vidimo se :)
napisano: 2012-02-23 21:48:46
sitonija
Jedva čekam, hala 1, štand SITONIJA, pult SITONIJANADLANU (prema štandu Hrvatske), oko vrata pločica sa natpisom "Zoran, zaljubljenik u Sitoniju".... a onda vreme može i da stane!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonijanadlanu
Sajam je završen, a SITONIJA definitivno postala destinacija koja se traži više nego ikada pre. Naročito je veliko interesovanje među porodicama sa malom decom, ali i kod onih koji su pristalice sve popularnijeg aktivnog pristupa letovanju. Mnogo je bilo pitanja, nadam se da su svi dobili i adekvatne odgovore kao i uputstva za lakše snalaženje na terenu kao bi efikasno pronalazili blaga Sitonije. Hvala svima koji su bili na našem štandu i pokazali interesovanje za ovu izuzetnu destinaciju, a nadam se da će mnogi od njih uskoro postati i aktivni učesnici našeg foruma i naravno odlični poznavaoci ovog dela Halkidikija. Poseban pozdrav za drage kolege sa foruma i facebook grupe sitonijanandlanu sa kojima sam se i lično upoznao ovom prilikom. Naravno na kraju i zahvalnost ljudima iz ASTRE koji su baš potrudili da Sitonija bude prikazana na lep i originalan način. Rekao bih sasvim primeren zadovoljstvu koje očekuje sve koji ovog leta krenu put Sitonije!

Kαλό ταξίδι, Θα σας δω στη Σιθωνία!



napisano: 2019-02-05 21:34:14
Tea
Kao i svake godine i ove svratih na stand jedne od retkih i kvalitetnih agencija koji su se odrzale.Ova je specificna po mnogo cemu, karakteristika im je sto nam nude letovanja na jednom od najlespih delova Grcke. Mislim da njihov detaljni opisi svakog mesta, plaze, uslovi letovanja, preporuke, su odlike koje krase ovu agenciju i njene zaposlene. Prepoznatljiv i karakteristican stand ove agencije uvek donese dobro raspolozenje svakom posetiocu. Sve najbolje.
napisano: 2012-02-26 23:37:24
mungosava
Volim da pricam o Sitoniji i leti, a u ove hladne dane, takva prica je kao melem na ranu. Jos kad je u drustvu dragih mi ljudi, sa kojima sam na istim talasima, kad nam se recenice preplicu zureci da podelimo sto vise informacija...iznad kariranih stoljnjaka i maslina...DIVAN JE TO BIO DAN!
napisano: 2012-03-02 20:55:11

11177
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

SITONIJA U BEOGRADU 2013.

Danas je na Beogradskom sajmu počeo 35. međunarodni sajam turizma na kojem je Sitonija ponovo prisutna na izuzetan način. Zahvaljujući domaćoj agenciji ASTRA TRAVEL iz Beograda i njihovom partneru SITHON TRAVEL iz Sartija ovaj put prezentacija Sitonije realizovana je na čak 180 kvadrata prostora u centralnoj zoni hale 1. Danas prvog dana sajma osim gostiju zainteresovanih za ovaj deo Halkidikija na štandu ASTRE pojavili su se i mnogi novinari jer Sitonija je definitivno postala tražena i popularna destinacija. Naravno i predstavnici turističkih agencija iz cele Srbije, ali i mnogi partneri iz grčke koji su došli kako bi svojim prisustvom podržali već tradicionalno jedinstvenu prezentaciju ponude Sitonije.

Interesovanje je veliko, svi posetici mogu dobiti reprezentativan katalog ponude u svim mestima Sitonije i naravno male kataloge sa opisima najpopularnijih plaža, atrakcija i istorijskih lokaliteta na Sitoniji i bližem okruženju. Popust koji se može dobiti za vreme trajanja sajma je 15% uz priliku da najefikasnije dođete do svih potrebnih informacija kako bi vaše letovanje pripremili na najbolji način.



35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013.


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - štand ASTRA TRAVEL - SITHON TRAVEL


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - sva mesta Sitonije na jednom mestu




11126
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

35. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

je završen, a u protekla 4 dana prikazana je vrlo raznolika ponuda koja je ove sezone efektno predstavljena posetiocima. Dodeljene su i nagrade tako da je EGIPAT, odnosno Egipatska turistička organizacija (Egyptian tourist authority) najbolja je u kategoriji Nacionalna turistička, dok je u kategoriji regionalnih turističkih organizacija ovu titulu odnela Turistička organizacija Vojvodine.

Za najboljeg tur operatera proglašena je agencija ASTRA TRAVEL iz Beograda koja je i ove godine bila glavni reprezent Sitonije na beogradskom sajmu. Kao i prošle godine na štandu ASTRE viđeni su gosti iz Grčke koji predstavljaju gotovo kompletnu ponudu Sitonije. Gospodin Vangelis Rodokalakis (SITHON TRAVEL), Dimitris Thaousanis (THAOUSANIS TRAVEL) kao i vodeći ljudi u ponudi Sartija i Metamorfozisa gospođa Đina i gospodin Kostas.

Astrin štand ponovo je bio u "opuštenom" morskom fazonu, Hrvatska je tradicionalno nastupila vrlo ozbiljno, ali po mom mišljenu ove godine štand Turske odisao je još većim nivoom ozbiljnosti i profesionalizma. Å tand Nemačke,  zemlje partnera ovogodišnjeg sajma turizma, koja je prošle godine prvi put na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu i njihov "zabavni" program izazivao je kod posetioca ili divljenje ili zgražanje. A kako drugačije kada Evropa i njeni sistemi vrednosti padaju na svim nivoima. O izrabljivanju devojaka koje su na kraju svakog dana sajma jaukale od bolova u nogama zbog celodnevnog hodanja u visokim štiklama ovog puta ne bih. Dovoljno je očigledno da je princip "nije važno kako jeste, nego kako se prikaže" već odavno zahvatio i turizam.

Moj glas za ozbiljan nastup Turske, prirodu i plaže Sitonije. Sve ostalo polako odlazi u zaborav!



35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - štand ASTRA TRAVEL - SITHON TRAVEL


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - kompletna ponuda Sitonije


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - uvaženi gosti iz Grčke


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - predstavnici Sitonije iz Grčke


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - susret partnera i torta od 14kg


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - štand Egipta pobednika u svojoj kategoriji


35. sajam turizma u Beogradu 21-24.02.2013. - štand Turske




11092
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

36. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Na beogradskom sajmu u toku je priprema štandova izlagača na predstojećem Sajmu turizma koji će se održati od 27.02 - 02.03.2014. Sudeći po prvom utisku štandovi će biti još reprezentativniji nego lane, a ponuda vrlo raznovrsna. Å to se tiče Sitonije glavni reprezent i ove godine biće ASTRA TRAVEL iz Beograda čiji se štand postavlja na istom mestu kao i prošle godine u centralnom delu hale 1. Ove godine sa čak četiri info pulta i specijalnim gostima sa Sitonije, kamp THALATTA iz Kalamitsija i hotel BLUE SEA iz Toronija. Sarti, Kalamitsi, Toroni, Vourvourou, Nikiti i ostala mesta Sitonije na jednom mestu, a i ove godine katalog ponude Sitonije koji prevazilazi standarde kako po sadržaju tako i po originalnosti i dizajnu. A za najmlađe ove godine nagradna igra OBOJI I OSVOJI. Vidimo se na sajmu, a priliku da u četiri dana saznate baš sve što vas interesuje o Sitoniji ne bi trebalo propustiti.  





11060
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

SITONIJA U BEOGRADU 2014.

Na dan pred otvaranje 36. međunarodnog Sajma turizma na beogradskom sajmu štandovi većine izlagača su gotovo završeni i nema šta dizajneri su definitivno dobro odradili svoj posao. U hali jedan gde je najveća koncentracija renomiranih izlagača u većini slučajeva ponovljene su pozicije od prošle godine, na mestu Nemačke sada je Indonezija koja je ove godine pokrovitelj sajma. Kada je SITONIJA u pitanju njen ugled ponovo brani ASTRA TRAVEL u saradnji sa Grčkim partnerom SITHON TRAVEL, katalog ponude za sezonu 2014. još lepši i bogatiji za nekoliko novih kuća, a sada i upakovan u kutiju sa poklopcem na preklop zajedno sa tri već poznate mini knjižice, plaže i beach barovi (Swim. Dance. Drink.), izleti (Enjoy. Feel. Fun.), atrakcije i znamenitosti (Tradition. History. Explore.) i nova (Color. Draw. Imagine) koja je uz priloženu Star Light bojicu namenjena najmlađim za nagradnu igru OBOJI I OSVOJI. Dakle biće tu za svakog po nešto, a u noć pred samo otvaranje sajma tim ASTRE ulazi umoran od obimnih dvodnevnih priprema, ali potpuno spreman da vam Sitoniju prikaže u najboljem svetlu. Uostalom Sitonija to i zaslužuje. Pozdrav svima pa se vidimo na sajmu, sledeća 4 dana, hala 1, centralni deo.




11040
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

36. SAJAM TURIZMA - DAN 1

Sitonija i sve oko nje u 10 slika























11123
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

36. SAJAM TURIZMA - DAN 2

Ljudi koji su danas svojim prisustvom na štandu ASTRA TRAVEL-a zaokružili ozbiljan pristup prezentacije Sitonije i njene ponude.



















 




11087
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

37. SAJAM TURIZMA

Na Beogradskom Sajmu biće održan 37. međunarodni Sajam Turizma i to od 19. do 22. februara. Ovom prilikom predstaviće se oko 1.100 izlagača iz 50 zemalja, a ovogodišnja zemlja partner su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

Kao i svake godine Sitonija će biti prisutna na nekoliko mesta, a najkompletnije u hali 1 na štandu broj 1107 gde će ponuda Sitonije biti najraznovrsnija. 

Radno vreme Sajma je u četvrtak 19. februara od 10.00 do 18.00 sati, u petak 20. februara i subotu 21. februara od 10.00 do 19.00 sati i u nedelju 22. februara od 10.00 do 17.00 sati.

Vidimo se!





Komentari:

sitonija
Sledite putokaze do mesta na Sitoniji, a kad tamo, more, peščana plaža, grčka taverna... Å tand polako poprima konačan oblik i oživljava ideju po kojoj je će Sitonija ove godine biti u fazonu autoputa koji sigurno vodi do cilja.








napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
VELIKA NAGRADNA IGRA - glavne nagrade: dečiji auto, motor i letovanje. Ove godine na štandu ASTRA TRAVEL-a za najmlađe posetioce organizuje se interesantna nagradna igra. Svi učesnici prvo učestvuju u lepljenju nalepnica na odgovarajuća mesta u najnovijem katalogu za sezonu 2015. To je ujedno i način za dobijanje "vozačke dozvole" kojom se dobija pravo učešća u vožnji po putevima Sitonskog štanda. Ko želi da učestvuje i u nagradnom izvlačenju, nakon bojenja bojanke ispunjava flajer svojim podacima i čeka izvlačenje. Ceo vozni park, dva motora, jedan kvad i dva automobila danas je spremljen i čeka sutrašnje otvaranje sajma. A gotov je i put, postavljeni putokazi za najbolje lokacije na Sitoniji... DOBRO DOÅ LI i PUNO SREĆE!







napisano: 2019-02-05 21:34:14

11079
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

37. SAJAM TURIZMA - DAN 1

Prvi dan za posetioce prošao uobičajeno, uglavnom standardna pitanja i jako malo onih koji barem u globalu znaju šta žele da pronađu. Halkidiki i Sitonija svoju ponudu prikazali su na više mesta uz odgovarajuće sajamske popuste koja kod ASTRE iznosi 15% na uplate u celosti za vreme trajanja sajma i još 7 dana posle zatvaranja. Za goste koji svoje letovanje planiraju u sezoni (smene od 20.juna do 30. avgusta) odobrava se još 20 evra dodatnog popusta. 

Ispričano je danas dosta toga o Sitoniji, bilo je i prilike za susret sa već dobro znanim i dragim ljudima, a i mnogima koji se sa Sitonijom susreću prvi put. Nadam se da su neki od njih sada stekli realniju sliku kako bi napravili što bolji izbor za svoje letovanje. 

Dan u kojem je bilo i poseta državnih funkcionera što je izazvalo pažnju posetioca, meni lično ipak je najjači utisak sa dva susedna štanda, MACEDONIA TIMELESS koja je vrlo zanimljivo i kvalitetno prikazala najbolje iz ove susedne države i naravno štand AIR SERBIA gde reči zaista nisu potrebne. Najlepše od Srbije... definitivno!













11024
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

37. SAJAM TURIZMA - DAN 3

Treći dan sajma doneo je najveću gužvu na štandu Sitonije, pa opet našlo se malo vremena i za odmor, obilazak štandova drugih izlagača. U hali 4 izlagači iz Srbije prikazali su da i mi konja za trku imamo jer priroda Srbije je zaista izuzetna. Neki štandovi u meni su pobudili sećanja ili pokrenula neka interesovanja koja će se verujem i ostvariti, možda i pre polaska za Grčku i početka nove sezone.

Klinci i danas uživali u vožnji autića i motorića, a beše i nekoliko intervjua za TV stanice, muzika se čula na sve strane, a na štandu Makedonije bilo je baš veselo. Sve u svemu uobičajen dan, sutra poslednji dan i sređivanje utisaka.














10979
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - BEOGRAD

U Beogradu će od 18. do 21. februara biti održan 38. Međunarodni sajam turizma. Zemlja partner biće Republika Slovenija, očekuje se da će na sajmu 2016. godine biti još više posetilaca nego 2015. godine, a upućen je poziv predstavnicima 75 zemalja da učestvuju na ovoj manifestaciji.

Sajam je 2015. godine posetilo više od 70.000 posetilaca, a bilo je više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja.

Pozdrav za sve pa se vidimo na štandu ASTRA/SITHON TRAVEL u hali 1 gde će ponovo SITONIJA biti centralna tema. I naravno biće to mesto gde sve informacije o Sitoniji možete dobiti iz prve ruke.





10951
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - 2 dana pre otvaranja

Pripreme štanda su počele, radovi su uveliko u toku, a Sitonija će ponovo biti u centru hale 1 beogradskog sajma, najnoviji katalozi su već stigli, a i ove godine biće zanimacije za najmlađe, autići i motorići... biće i nagradne igre za klince, nagradnih letovanja za prošlogodišnje goste i najbitnije puno lepog druženja sa ljudima koji Sitoniju nose u srcu.. Pa onda vidimo se za dva dana...











11023
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - 1 dan pre otvaranja

Većina štandova potpuno je spremna za sutrašnje otvaranje, ostale su još kozmetičke finese ali to će sve biti završeno na vreme. Domaćin Sitonije ove godine na 200 kvadrata prikazaće ponudu i akcije koje će nekome značiti. Å tand u sličnom fazonu kao i prošle godine, dakle autoput koji najsigurnije vodi do vašeg odredišta. Katalog je ove godine žute boje, a set, veliki katalog smeštaja i mali katalozi plaža i atrakcija ove godine u kesi, žutoj naravno... Poziv svima da u sledeća 4 dana svratite do hale 1 i utvrdite vašu sliku Sitonije kao potencijalne destinacije ovog leta... DOBRO DOÅ LI!!!















11088
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - dan 1

Kao što se juče i pretpostavljalo danas je sve bilo spremno za otvaranje, štandovi "utegnuti" ali rekao bih bez nekog preterivanja i glamura, dosta su skromniji nego ranijih godina. Poseta bila uobičajena za prvi dan, najveća gužva bila oko štanda AIR SERBIA, novinari i znatiželjni posetioci zbog ceremonije otvaranja sajma i dolaska Vučića... kako kome ali moj je utisak potvrđen od ranijih godina, na štandu AIR SERBIE definitivno najlepše na sajmu. Å tand GRÄŒKE podeljen po regijama, pa ko šta traži i želi, MAKEDONIJA ponovila sjajne kataloge od prošle godine uz sitne dopune i Tošetove mudre reči, ostalo više manje uobičajeno. E da, na štandu SITONIJE danas je "odrađena" torta.. iz 6 delova za 100% prirodno oslobađanje od stresa... Posetioci... beše i novih, ali i starih gostiju sa kojima se već dobro znamo sa Sitonije... Dan uobičajen za prvi dan sajma, spremni za sutra i dan 2... Radno vreme sajma sutra drugog dana biće od 10-19h... 



















11060
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - dan 2

Drugi dan sajma doneo je nešto više posetilaca i danas na štandu Sitonije najviše je bilo onih koji su sa ovom destinacijom već dobro upoznati. Na našu radost zbog toga ali i činjenice da je zato bilo i manje posla za nas. Pa eto našlo se vremana da se obiđu i štandovi nekih od zemalja koji izlažu u hali 1...  Indonezija, Bugarska, Mađarska... Na štandu Sitonije klinci su danas terali autiće i motoriće punim gasom, a broj učesnika u nagradnoj igri se drastično uvećao... Sutra je subota, treći dan sajma, vrata se za posetioce otvaraju u 10, a zatvaraju u 19h.



















11096
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 15
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

38. SAJAM TURIZMA - dan 3

Udarni dan na sajmu, puno posetilaca, muzičkih programa, igara... Treći dan bio je i prilika da se obiđu preostali zanimljivi štandovi, a i danas je bilo lepih druženja sa kolegama, prijateljima i poznanicima iz Srbije, Mađarske ali i sa Sitonije... Naravno rado smo se sećali i onih koji danas nisu bili sa nama... Sutra je poslednji dan 38. Sajma turizma, a radno vreme za posetioce biće od 10-17h.


Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma

Sitonija sajam turizma




11048
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 16
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

održaće se u periodu 23-26.februara 2017, a zemlja partner ove godine biće Crna Gora. S obzirom da Sajam turizma raste iz godine u godinu očekuje se više od 1200 izlagača, od čega preko 300 inostranih. Sitonija će kao i godinama unazad biti prezentovana u hali 1 na štandu ASTRA/SITHON TRAVELA pa eto prilike da se vidimo i družimo... DOBRO DOÅ LI!

 




11007
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 17
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA - DAN -1

Dan pred otvaranje 39. Sajma turizma u Beogradu, barem što se tiče hale 1 primećene su velike razlike u odnosu na prošle godine, mnogih izlagača više nema, a pojavili su se mnogi novi. Å to se tiče predstavljanja Sitonije tu izmena nema, isto mesto, ista veličina štanda u zakupu ASTRA/SITHON TRAVEL-a... Å tand u novom ruhu, kao i katalozi i dizajn reklamne kampanje za sezonu leto 2017... Osim Astre na istim mestima su i Air Serbia, Mouzenidis i Fly Fly Travel, a na mestu gde je ranijih godina bio nacionalni štand Turske sada je Odeon Travel... Å tandovi se užurbano završavaju, a sutra 23. februara u 10h vrata sajma se otvaraju za posetioce... DOBRO DOÅ LI!


















10983
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 18
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA - DAN 1

Nakon duge noći i puno posla oko pripreme štandova jutros u 10h sve je bilo spremno za zvanično otvaranje Sajma. Danas prvog dana na štandu gde je prezentovana Sitonija viđali smo uglavnom drage kolege iz mreže subagenture, a danas su stigli i skoro svi prijatelji i partneri iz Grčke. Pored njih imali smo i oko 3000 posetilaca, odnosno toliko je kataloga sa ponudom za sezonu 2017. danas podeljeno. Ove godine Sitonija je poznata destinacija i uglavnom su se pitanja posetilaca odnosila na izbor mesta i cene, odnosno popuste koji se odobravaju. Kuće koje su na "suoer popustu" imaju pospust od 20% za uplate u celosti za vreme trajanja sajma i to bez obzira na termin polaska. Za sve druge popust od 20% važi za termine polaska najkasnije do 23. juna, a standardni popust od 15% za uplate u celosti ostaje i dalje.

Å tand Sitonije u novom ruhu, a prijatno osveženje je i 20 mladih devojaka i momaka koji su se dobro pokazali i dali značajan doprinos da ceo dan prođe glatko i uz osmehe na licu. Najbolji od njih postaće i naše kolege u Sartiju već ovog leta... Sutra je drugi dan Sajma, a otvaranje kapija za goste je u 10h.

 
























10949
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 19
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA - DAN 2

Drugog dana bilo je dosta manje posla, otprilike upola manje nego juče pa se našlo malo vremena i za obilazak hale 4 gde se tradicionalno prezentuje turistička ponuda Srbije.  I ove godine vrlo raznovrsna, na baš lepo uređenim štandovima prikazani su gradovi i regije Srbije. U veseloj i domaćinskoj atmosferi uz mezetluk i piće... a kako drugačije za inače gostoljubljiv narod. Etno lokaliteti, banje Srbije, planine, reke i jezera, izvori, autentična priroda, istorijski lokaliteti, manastiri, kulinarstvo, narodno stvaralaštvo.... I ovaj sajam učvrstio je moje mišljenje da je naša zemlja velikih mogućnosti, prelepa i bogata, mnogo više nego što to realno koristimo. Nadam se da će vreme koje je pred nama izmeniti nešto u tom smislu na bolje.


















10888
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 20
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA - DAN 3

Jutros pola sata pre otvaranja kapija sajma za posetioca štandovi su bili sasvim pusti, ali pripremljeni i sređeni za novi, treći po redu dan. Kao i ranijih godina subota je ponovo bila udarni dan, posetioca je bilo najviše, a na štandovima nije bilo ni trenutka pauze za izlagače. ÄŒini mi se da je danas odrađeno i najviše posla, a gužva je potrajala sve do 19h kada se radni dan završio. Posetioci su otišli kućama, neki sa odlukom gde će i kad na odmor, a neki sa prospektima i uslovima koji su im ponuđeni pa im konačna odluka tek sledi. Sutra je poslednji dan sajma, a radno vreme za posetioce od 10-17h.


















10939
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 21
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

39. SAJAM TURIZMA - DAN 4

Nedelja 26. februar poslednji dan sajma turizma završen je. U lepom danu posećenost je bila solidna, ne kao juče u subotu, a i radno vreme je bilo dva sata kraće. Danas je bilo i puno susreta sa koelgama, prijateljima i partnerima iz Srbije i Grčke ali i sa dragim gostima sa Sitonije iz prethodnih sezona. I tako, štandovi se užurbano rasformiraju, sajam se zatvara, a na kraju ponovo ostaju dva utiska. Prvi, lepo je biti u ovom poslu gde se upoznaje puno dobrih i pozitivnih ljudi i drugi radost je biti deo ekipe koja iz godine u godine raste uključujući mlade ljude u nešto kreativno što postaje njihov posao ali i zadovoljstvo. Sve najbolje, vidimo se ovog leta na Sitoniji, a onda dogodine krajem februara ponovo na sajmu.












10963
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 22
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

PHILOXENIA - 33. SAJAM TURIZMA I HOTELIJERSTVA U SOLUNU

Na 33. Sajmu Turizma i hotelijerstva i hotelske opreme, Philoxenia i Hotelia, održanom u Soluno od 10-12. novembra 2017. godine predstavilo se više od 600 izlagača. Sajam je ove godine predstavio celokupnu turističku ponudu Grčke sobzirom da je na sajmu učestvovalo svih 13 regiona i još mnogo turističkih opština. Grčka je kao turistička destinacija ekspandirala proteklih godina i iz godine u godinu nastavlja da privlači veliku pažnju posetilaca i partnera širom sveta.

Izlagači su ove godine bili iz 18 zemalja, što govori o tome da je Grčka popularna destinacija te u nju strani partneri žele ulagati. Po prvi put na ovoj manifestaciji učestvuje Turska, i to sa velikim štandom i sa bogatim kulturno umetničkim programom, zatim pored Srbije, po prvi put se našla i Republika Srpska, zatim Kipar, Egipat, Austrija, Rusija, Albanija, Bugarska, Poljska, Luksemburg, ÄŒeška Republika, Slovačka, Peru, Filipini i Indonezija. Atmosfera krajnje poslovna povremeno je prekidana zvucima autentičnih instrumenata i pesama iz Turske.

Održan je i veliki broj B2B sastanaka između izlagača i glavnih turoperatera iz 36 ciljnih zemalja za grčko tržište, neverovatne 4000! Veliki broj posetilaca privukao je i štand avio prveoznika Qatar zbog najsvežije potpisane saradnje sa gradom Solunom. Na sajmu Hotelia predstavio se srpski brend Simpo sa ponudom za hotele i vile. Predstavile su se i brodarske firme, kao i auto i autobuski prevoznici. Održani su i seminari sve o kafi i sve o hrani. Najveću pažnju privukli su štandovi velikih domaćih tur operatera Mouzenidis i Meli toursa.

Sajam u Solunu je završen, a sledeći veliki Sajam turizma u regionu biće održan od 22-25. februara 2018. godine u Beogradu.







10813
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 23
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

40. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Sajam turizma u Beogradu u turističkom svetu predstavlja jedan od najvećih skupova ove vrste. Svake godine više od 75.000 posetilaca posete hale Beogradskog sajma u potrazi za destinacijom na koju će otputovati ili u potrazi za poslovnim partnerom. Ove godine svoja vrata otvoriće 22. februara, a cena ulaznice je već godinama ne promenljiva i iznosi 300 dinara po osobi.

sajam turizma

Ovogodišnja “zemlja partner” je Grčka, koja je pripremila bogat repertoar, a najviši Grčki zvaničnici najavili su svoj dolazak na čelu sa ministarkom turizma Eleni Koudoura. Ove godine na Sajmu turizma u Beogradu svoju ponudu izložiće 1200 izlagača iz 55 zemalja.

sajam turizma 2018

Pored Grčke, na Sajmu će se predstaviti i Egipat, Crna Gora, Hrvatska, Turska, Slovenija, Bugarska, Indija, Tunis, Mađarska, Nemačka, Ruska federacija… Prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Južnoafrička Republika, Palestina, Kamerun i Maroko.

Integralni delovi ove najveće manifestacije su i 14. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – HORECA, 9. Međunarodni sajam vina – BEOWINE i 14. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“, koji se organizuje zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije.




10760
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 24
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

40. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU - DAN 3

Subota, treći dan međunarodnog sajma turizma doneo je nešto više posetilaca ali po svemu sudeći i smisao i doživlja ovog događaja menja se u odnosu na ono što smo imalu godinama unazad. Očigledno neki drugi načini izbora smeštaja za letovanje postaju standard, manje je očekivanja posetioca da će na sajmu pronaći "idealnu" ponudu, ali nažalost na mnogim štandovima viđali smo danas simpatične devojke preokupirane svojim telefonima i temama na Facebooku. Isto tako za mene i veliko razočarenje je štand Grčke koje se kao "zemlja partner" nije baš potrudila da se štand razlikuje od onog što smo viđali prethodnih godina.

Grčka je naravno i dalje najviše u ponudi, a Sitonija standardno najozbiljnije prezentovana na štandu ASTRA TRAVEL-a. Nude se aranžmani različitih platežnih kategorija, ponuda je sve veća pa ko traži sigurnost i servis na licu mesta neće imati većih dilema.

Hala 4 gde je prikazana ponuda Srbije ipak je pružila više srdačnosti i domaćinkog odnosa prema posetiocima. A o ponudi naše lepe zemlje prava je šteta trošiti reči nego bi trebalo više obilaziti sve te lepote koje su nam tako blizu, ali u praksi mnogo bliže gostima iz inostranstva.

I tako sutra se sajam zatvara, kulise će biti za par sati ukolnjene, a sajam će vrlo brzo otići u zaborav. Å ta je urađeno, urađeno je, sledi dalje trka i traženje načina da se sve proda što pre, a hoće jer i ove godine u špicu sezone u Grčkoj neće biti slobodnih kreveta i pored povećanja cena na licu mesta, pogotovo na destinacijama koje su sada u trendu kao što je Sitonija, odnosno ono u šta se ona polako pretvara.

Raduje me posebno jer sam danas na sajmu sreo mnoge drage Prijatelje, goste i bivše kolege, a sada da polako izbrojimo dane do polaska. Neko manje, neko više...

sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma



sajam turizma





10745
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 25
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

41. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Od 21-24. februara 2019. na beogradskom sajmu održaće se 41. Međunarodni sajam turizma, ovaj put pod sloganom "LETO JE BLIŽE NEGO ŠTO MISLITE". A tako i jeste jer potražnja za smeštajima uveliko je počela. 

Naravno neko će iskoristiti i popuste koji će tradicionalno biti nuđeni u toku trajanja sajma jer ovde će ponovo biti okupljene najznačajnije turističke agencije, a mnoge od njih i organizatori putovanja koje nude.

Zemlja partner ove godine biće BUGARSKA čija je turistička ponuda sve sadržajnija, a saradnja sa partnerima iz Srbije sve kompletnija. Kapije sajma biće otvorene od 10-19h prva tri dana trajanja manifestacije, dok će poslednjeg dana 24. februara radno vreme sajma biti od 10-18h. Cena pojedinačne ulaznice biće 400rsd, grupna i karta za studente i đake 300rsd dok za sat parkinga treba platiti 200rsd.

Sve u svemu prilika da se na jednom mestu proskenira ponuda za leto koje zaista uskoro dolazi. U ponudi bezmalo 300 izlagača moguće je da se nalazi upravo ono što tražite. Kao i svake godine SITONIJA će biti prezentovana u hali 1 gde će kolege iz ASTRA TRAVELA prikazati svoju ponudu. I prethodnih godina ona je kod njih bila najraznovrsnija i najkvalitetnija pa se nadamo da ćemo na štandu ASTRE ponovo videti nešto novo, a što će opravdati njihovu inače dobru  reputaciju.

sajam turizma

 





10595
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 26
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

41. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU - DAN 2

Danas na sajmu, rekao bih primetno skromnijih štandova i kulisa nego prethodnih godina ali i dosta manje posetilaca ove manifestacije. Možda sutrašnji dan nešto promeni ali izgleda da Sajam turizma više ide ka poslovnim sastancima, ugovaranju poslova nego ka prezentaciji krajnjim kupcima raznolike ponude programa i destinacija.

Mnogih dobro poznatih izlagača više nema, a na njihova mesta dolaze neki novi koji lagano rastu i ulaze u društvo najvećih. Teško da se na sajmu može videti nešto novo, više se ide na sigurne destinacije i mesta kojima ne treba velika reklama. Možda samo prestiž ili originalan način prezentacije kako bi se privukla što veća pažnja. 

Tako je i sa Sitonijom koja je ove godine pod sloganom "NAPUNITE BATERIJE" zamenila dobro znani koncept "VAŠ LEK ZA STRES" ponovo najozbiljnije prezenotvana na štandu ASTRA TRAVELA u centralnom delu hale broj 1. 

Ostalo sve više manje uobičajeno i već viđeno. Bilo kako bilo radujemo se letu koje se približava ali utisak je da mnogi tek treba da donose odluke gde će i kako će odabrati svoj privremeni smeštaj za tih desetak dana na moru.

Dan 2 u slikama izgledao je otprilike ovako:

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma






10534
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 27
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

41. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU ZAVRŠEN

Manifestacija je završena i kao što se očekivalo dani vikenda doneli su dosta više posetioca ali i više rezervacija na  štandovima izlagača koji su davali dobre ponude i uslove. Sada nekima preostaje samo da izbroje dane do polaska i sačekaju vreme koje će im doneti priliku da uživaju u svom letovanju. Bila je ovo i dobra prilika za susrete kako sa poslovnim partnerima tako i sa kolegama kojima je turizam posao.

Pa eto vidimo se uskoro negde na nekoj od bezbroj destinacija, a svima želim lepo vreme i srećan put!

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma 




10552
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 28
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

42. SAJAM TURIZMA - BEOGRAD

Pod sloganom "PUT POD NOGE" ova popularna manifestacija održava se po 42. put na beogradskom sajmu. Ovo je ujedno i najveći turistički događaj u regionu i ovom prilikom okupiće preko 700 izlagača iz više od 40 zemalja. Debitanti ove godine biće Kenija, Šri Lanka i Slovačka, a zemlja partner biće Egipat.

Sajam se otvara 20. februara i trajaće do nedelje 23. februara do 18h kada će kapije beogradskog sajma biti zatvorene. Prva tri dana radno vreme sajma biće 10-19h, a poslednjeg dana 10-18h, dok će cena pojedinačne ulaznice biti 400 dinara.

Najavljeni popusti su 5-50% pa će posetioci imati priliku da značajno uštede naravno ukoliko već sada mogu da isplaniraju svoj odmor. Svi koji se zanimaju za Sitoniju moći će je pronaći na većem broju štandova, a oni koji idu "na sigurno" moći će da pogledaju ponudu glavnog reprezenta Sitonije i to u centralnoj zoni najveće hale broj 1. U pitanju je agencija ASTRA TRAVEL koja već godinama rekao bih izmiče konkurenciji. Kako po raznovrsnosti, tako i po kvalitetu ponude.

sajam turizma




10561
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 29
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

42. SAJAM TURIZMA - DAN 2

Danas, drugog dana sajma ponovo se primećuje da je poslovna strana ove manifestacije ipak najznačajnija za mnogobrojne izlagače. Sastanci partnera i ugovaranja poslova za nastupajuću sezonu pogotovo na štandovima ozbiljnih agencija iz Srbije ali i inostranstva. Naravno dosta je interesovanja posetilaca koji traže bolje uslove za svoje letovanje na nekoj od mnogobrojnih destinacija koje se prezentuju u halama beogradskog sajma.

Opšti utisak kao i ranijih godina, štandovi agencija koji nude Grčku uglavnom u šarenim i veselim bojama ili tradicionalno plavo belom izdanju, slično je i sa onima koji prodaju Tursku. Prijatno iznenađenje su štandovi Rusije i Bugarske, Tunis je na originalan način prikazao svoju ponudu, a zemlja partner Egipat sa vrlo ozbiljnim nastupom u samom centru hale 1. A štand Turske ponovo krajnje profesionalno dizajniran i rekao bih odskače od svih ostalih. Dakle za svakog ponešto.

Što se tiče Sitonije videli smo danas cenovnike i kataloge znanih nam mesta ovog poluostrva, srednjeg Halkidikija, na štandovima većeg broja agencija ali ponovo se pokazalo ko je ipak na Sitoniji zauzeo vodeče pozicije. ASTRA TRAVEL sa najkompletnijom ponudom koja je propraćena standardno dobrim marketingom i nastupom na sajmu. I odmah do njih OKTOPOD TRAVEL koji je ove godine značajno proširio svoju ponudu na Sitoniji. 

Sutra trećeg dana videćemo šta se nudi u hali rezervisanom za Srbiju. Sve je više interesovanja za ponudu naše zemlje kako među inostranim, tako i među domaćim gostima.

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma

sajam turizma




10602
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA - Post broj: # 30
idi na dno idi na vrh
tema: Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com