Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

TORONI U PAR REČI


Komentari:

sitonija
TORONI ili antički naziv TORONE nalazi se na samom jugu zapadne obale poluostrva SITONIJA. Prema mitologiji TORONI je bila supruga PROTEUSA, POSEIDONOVOG sina. Antički TORONI je prvi put naseljen negde u 8. veku p.n.e. Njegov odličan položaj kao i bogati resursi razvili su TORONI u jedan od najvažnijih mesta na Halkidikiju, a po njemu je dobio ime i zaliv (TORONEOS) koji razdvaja SITONIJU i KASSANDRU.
Za vreme Grčko/Persijskih ratova TORONI je bio u savezništvu sa Persijcima. Nakon 348. p.n.e i nakon abolicije TORONI je postao deo MAKEDONIJE. Invazijom Rimljana 168 p.n.e mesto je uništeno ali nije prestalo da postoji baš kao i utvrđenje luke (Lecythus) koje je ponovo obnovljeno u Vizantijskom periodu. U 17. veku stanovništvo napušta antički grad i pomera se 1km severnije na mesto današnjeg TORONIJA. Zidovi utvrđenja i građevina su uništeni 1903.god od strane Otomana koji su granitne stene odavde iskoristili za izradu nekih od centralnih ulica KONSTANTINOPOLISA i THESSALONIKE





Današnji TORONI predstavlja opštinu SITONIJE i HALKIDIKIJA čije je sedište u mestu SYKIA, a njegova prelepa 2,5km duga peščana plaža i mnogi turistički sadržaji čine TORONI jednim od popularnijih destinacija severne Grčke. TORONI je magistralnim putem dobro povezan sa NEOS MARMARASOM (21km) na zapadnoj i SARTIJEM (30km) na istočnoj obali SITONIJE. Od Soluna je udaljen 138km.


napisano: 2019-02-05 21:34:14

11322
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Flame
grupa: user
broj postova: 13
reputacija: 1

Toroni je divno mesto za porodicni odmor. Siroka pescana plaza i mirno, kristalno bistro, more. Noci su mirne i tihe, pa ako vam treba odmor od guzve,buke, galame, posla, ljudi...Toroni je pravo mesto za vas. Pesak je krupan, velicine psenice, pa ne mozete od njega praviti kule u pesku, ali zato je u blizini Kalamitsi, koji ima PREDIVNU  pescanu plazu... Inace u blizini Toronija imate divne plaze, preporucujem Likithos-kafe Las Bandidas pored Poseidon hotela.

Naravno ima jedna mana, sto se tice smestaja, ne verujte slikama koje agencija stavlja na svoje sajtove i u svoje brosure.

Nama smestaj nije pokvario ugodjaj, tako da i ove godine idemo put Sitonije, pravac Toroni, ukupno 22 dana, pun rezervoar (to je neophodno jer ne mozete biti u jednom mestu svakog dana ako ste odlucili da letujete na Sitoniji), nekoliko memoriskih kartica za uspomene i  uzivancija... 



Komentari:

dusan
Veliki pozdrav! Ove godine planiramo prvi put da posetimo Sitoniju,tacnije Toroni. Ne idemo preko agencije,vec preko interneta trazimo smestaj. Dobili smo ponudu od Dimitra Studios i razmisljamo da odemo tamo. Mi smo troclana porodica sa malim detetom od godinu dana. Da li znate nesto o ovom smestaju i kakav je deo plaze koji se nalazi ispred? Hvala unapred!
napisano: 2012-04-06 14:58:23
sitonijanadlanu
@dusan

Nadam se da ste pročitali na sajtu sve što je napisano o Toroniju i da znate da je u pitanju specifično mesto ali sa izuzetnom plažom. Deo mesta gde se nalazi DIMITRA STUDIOS je severniji deo gde je plaža dosta šira nego u južnom delu ali i sa dosta skromnijim sadržajima. Međutim ovde je dečije igralište i dva odlično snabdevena minimarketa sa piljarnicom i prodajom voća i povrća. Na nekih 50-tak metara od dela plaže ispred Dimitre je i po meni najlepši deo plaže na ovom potezu opisan na stranici sajta TORONI/5

Dakle ukoliko tražite mirniju varijantu odmor i ne zahtevate neke specifične sadržaje Toroni može biti pravi izbor za vas. A tu je blizu i Destenika jedna od plaža vrlo pogodnih za malu decu.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Flame
Dusane, Toroni je pravo mesto za miran porodicni odmor, a kada se uzelite guzve za pola sata laganom voznjom ste do Sartija. Sto se smestaja tice mi ove godine ponovo idemo preko Astre, ali ako vam nesto znaci evo linka za smestaj pored Astrine kuce Marije, meni se svideo, cisto je (sto nije slucaj sa svim kucama), terase su odvojene fizicki visokom pregradom, pored mora je sto je bitno kada ste sa malom decom (barem meni), imaju mali bar u dvoristu i svoje lezaljke i veoma su fini i ljubazni, napominjem da ne znaju engleski, mozete da se sporazumete samo na grckom i nemackom. http://www.toronichalkidiki.gr/fotos.html
napisano: 2012-04-15 15:40:38
mirarbi
Moji prijatelji (bračni par sa dvoje dece (dečaci 12 i 6 godina)) razmišljaju da ove godine izaberu Toroni. Dobili su prihvatljivu ponudu iz DIMITRA studios (prijala bi im još niža cena, ali idu u top sezoni, pa ne uspevamo da im pronađemo nešto baš povoljno - svi predlozi su dobrodošli). Zbunjuje me što je sajt tih studija nazvan "Toroni studios", zatim na samom sajtu, na prvoj stranici, gore levo, piše "Dimitra studios", a dole u tekstu "Stella studios". Kao da ni sami vlasnici još nisu načisto kako im se kuća zove. Ne bih volela da se na licu mesta neprijatno iznenade, tj. da ih smeste u neki objekat koji nema veze sa fotografijama sa sajta. Znate li nešto detaljnije o opisanom smeštaju? Takođe, zanima me ima li u blizini te kuće, osim marketa i dečijeg igrališta, koje sam videla na fotografijama, još nekih sadržaja (npr. taverne, fast food, kafići...) i ukoliko takvih sadržaja nema, koliko su prvi sadržaji udaljeni od te kuće i može li se šetati uz obalu, nekim popločanim šetalištem ili se mora ići magistralom, tj. putem? Postoje li na tom delu plaže, u blizini Dimitre, ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje ili, još bolje, varijanta besplatnih ležaljki i suncobrana uz naručivanje pića iz obližnjeg kafića ili restorana? Značio bi mi brz odgovor, jer bi trebalo što pre da uplate depozit.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Flame
Koliko se secam, ta vila je na dobrom mestu, negde na sredini Toronija, toliko znam o vili :). Ali sto se tice setalista, zavisi kakvo setaliste ocekujete, setate se trotoarom pored plaze, poplocanih setalista nema i nema nekog zanimljivog sadrzaja za decu preko 10 godina (po meni je za njih bolji Sarti). Lezaljki imate svuda na plazi, koje koristite ako narucite pice, ali ima i dovoljno mesta ako zelite da rasirite vase suncobrane. Kafici su uglavnom u donjem delu (meni je donji deo Toronija, onaj ka Sartiju), nedaleko od kuce Olga imate fin giros i poslasticarnicu. Dobra pekara je blizu crkve, a ako nisam pogresila vilu, blizu je i vile Dimitra. Sto se tice magistrale, koju ste spomenuli, ona ne prolazi kroz Toroni. Ako je bilo od pomoci ovo moje pisanije, drago mi je. Pozdrav.
napisano: 2012-05-15 12:47:32

11050
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
boris
grupa: user
broj postova: 10
reputacija: 1

Rezervisao sam hotel Allea ako je neko bio tamo nek napise utiske....


Komentari:

sitonija
ALLEA predstavlja TOP ponudu mesta TORONI, a glavni aduti ovog prelepog kompleksa su savršeni uslovi za miran i vrlo komforan odmor na rubnom delu Toronija. Luksuzniji Hotel ALLEA nekih 100m od plaže, ali u mirnom delu i nešto skromniji STUDIOS PANAGIOTA na samoj plaži uređenoj i sa puno zelenila karakteristično za ovaj deo obale na potezu ANGELOS GARDEN - GEORGIADIS - PANAGIOTA. Ne treba posebno naglašavati da je ovaj deo Toronija najbliži plaži DESTENIKA do koje od ALLEA kompleksa mozete i pešice. Pozdrav uz sliku PANAGIOTE kroz čije ćete dvorište najkraćim putem do "vaše plaže", a kada se vratite siguran sam da će vaše impresije potvrditi izbor hotela ALLEA kao odličan!


Studios Panagiota - Toroni - severni rubni deo mesta

napisano: 2019-02-05 21:34:14
boris
Hvala sitonija puno mi znaci ovaj odgovor jer sedamnaest dana nije malo a ipak zelim da je smestaj pristojan.
napisano: 2012-04-15 12:01:11
sitonija
Izabrali ste odličan smeštaj, a u međuvremenu do vašeg odlaska obećavam izveštaj i aktuelne fotografije sa lica mesta s obzirom da su TORONI i ALLEA na listi mesta koje ću obavezno obići. Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11149
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
Nora
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Ove godine sam odlucila da Sitonija bude destinacija koju cu posetiti,put planiram za drugu polovinu avgusta. Na put idem sa svojom drugom polovinom i jos jednim parom. Iako smo mladi(23 godine),nas cetvoro se bavimo napornim poslovima i potreban nam je miran odmor bez neke preterane guzve jer to sve dozivljavamo svakodnevno u Beogradu.

Dakle,dobili smo za sada nekoliko ponudam,a ovde cu pitati za smestaj u Toroniju. Dobila sam mail od vlasnika vile tsamakdas house i neisam sigurna da li da se upustim to da se odlucim da cu letovati kod njega. Dakle,slike mi nisu najjasnije,on mi ne odgovara konkretno na pitanja koja postavim,tj.dosta pitanja preskoci. Ja sam inace jako nepoverljiva i uvek volim da sve isplaniram i da imam potpunu organizaciju svega sto radim. Prijatelji sa kojima putujem su mi apsolutno poverili sve detalje oko puta kao i izbor smestaja i ja prosto ne bih volela da necije poverenje izigram. Ako imate neki predlog ili komentar na izbor,jedva cekam da cujem..Zahvalna.

 




Komentari:

sitonijanadlanu
TSAMAKDAS HOUSE nalazi se u centralnom delu Toronija nešto dalje od plaže, ali vrlo blizu sadržaja, taverni i minimarketa. Mislim da problem u komunikaciji imate jer se vlasnik bolje služi nemačkim jezikom nego engleskim. Vaše zahteve za mirnim odmorom po meni ispunjava smeštaj CASTRI STUDIOS vrlo idilično mesto nadomak kompletnih sadržaja NIKITIJA i plaže AGIOS IOANNIS definitivno najbolje za mlade ljude vaših godina. Osim toga odavde su vam podjednako udaljene i ostale plaže intersantne za vas KOVIOU, KALOGRIA, SPATHIES, LAGOMANDRA na zapadnoj obali odnosno KARIDI, FAVA, BAHIA, MANASSU na istočnoj. Sve u svemu dobitna kombinacija i moja preporuka za vas i vaše društvo. Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
modesti
Draga Nora, moram da ostavim komentar na tvoje pitanje za Tsamakdas house u Toroniju. Prosle godine smo suprug, dete i ja letovali kod njih 15 dana i bili prezadovolji smestajem. Ljudi su jako ljubazni i smestaj je dobar. Najvise mi se svidelo sto je studio bio cist i odrzavan, kao i ostatak kuce i dvorista. Kuca je na mirnom mestu, nije daleko plaza, a put do plaze je ravan. Svi apartmani su u prizemlju. Pretpostavljam da ste pricali o cetvorokrevetnom apartmanu koji je sa zadnje strane i ne vidi se na slikama. Taj apartman ima izlaz sa terase u dvoriste. Ako idete kolima imate obezbedjen parking u dvoristu. Posteljina se menja na 5 dana a peskiri na 3. Problem je jedino u komunikaciji jer govore samo grcki i nemacki, ali to i nije neki problem jer verovatno necete morati mnogo da komunicirate sa njima. Ukoliko te jos nesto zanima slobodno pitaj.
napisano: 2012-04-20 19:06:47

11854
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
Сања71
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Најзад сам успела да се снађем (ове компјутерске ствари ми нису јача страна) да напишем свој постић о Торонију. Тамо је све што моја породица воли: кристално чисто и топло море, слана испарења неопходна нама што зиме проводимо у смоговитим градовима да прочистимо плућа, бескрајна пешчана плажа златне боје (ко се потруди може и да се направи кула од песка - то најбоље зна мој најмлађи син), поветарац који не дозвољава претерану врућину, свеже ноћи, врло мало комараца и најважније - велико пространство пучине - не волимо да гледамо у брдо - са спектакуларним заласцима сунца. Како смо ишли крај јуна и почетак јула посебна благодет су дуги дани и останци на плажи до заласка сунца. Сав смештај је близу плаже (ми смо били 50 м) и то је све што тражим од летовања.Коме није на првом месту неки екстра провод по дискотекама, кафићима и сл, а воли природу , море и плажу,Торони је прави избор. Жао ми је што ове године не идемо тамо јер је у шпицу сезоне (кад ми једино можемо) прескупо, па се надам да ме Тасос неће разочарати. Кад само помислим како сам бринула прошле године у ово време да ли сам одабрала добро место...Свеједно неке од наредних година ето нас опет тамо



11103
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
mirarbi
grupa: user
broj postova: 8
reputacija: 1

'Ajd' da citiram svoj komentar okačen gore, možda će biti uočljiviji:

"Moji prijatelji (bračni par sa dvoje dece (dečaci 12 i 6 godina)) razmišljaju da ove godine izaberu Toroni. Dobili su prihvatljivu ponudu iz DIMITRA studios (prijala bi im još niža cena, ali idu u top sezoni, pa ne uspevamo da im pronađemo nešto baš povoljno - svi predlozi su dobrodošli). Zbunjuje me što je sajt tih studija nazvan "Toroni studios", zatim na samom sajtu, na prvoj stranici, gore levo, piše "Dimitra studios", a dole u tekstu "Stella studios". Kao da ni sami vlasnici još nisu načisto kako im se kuća zove. Ne bih volela da se na licu mesta neprijatno iznenade, tj. da ih smeste u neki objekat koji nema veze sa fotografijama sa sajta. Znate li nešto detaljnije o opisanom smeštaju? Takođe, zanima me ima li u blizini te kuće, osim marketa i dečijeg igrališta, koje sam videla na fotografijama, još nekih sadržaja (npr. taverne, fast food, kafići...) i ukoliko takvih sadržaja nema, koliko su prvi sadržaji udaljeni od te kuće i može li se šetati uz obalu, nekim popločanim šetalištem ili se mora ići magistralom, tj. putem? Postoje li na tom delu plaže, u blizini Dimitre, ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje ili, još bolje, varijanta besplatnih ležaljki i suncobrana uz naručivanje pića iz obližnjeg kafića ili restorana? Značio bi mi brz odgovor, jer bi trebalo što pre da uplate depozit."




Komentari:

sitonijanadlanu
Kraj Dimitra studios prolazi šetalište i to sve do beach bara BARACUDA i dela gde na samoj plaži imate sadržaje ANGELOS GARDENA, GEORGIADISA i PANAJOTE a preko puta taverne u sklopu objekata FLORA i SAKIS.

Dakle sadržaja dosta i po meni dobar izbor u severnom delu Toronija i vrlo blizu plaži DESTENIKA izuzetno pogodnoj za decu tog uzrasta.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Flame
Da se nadovezem i ovde. Koliko se secam, ta vila je na dobrom mestu, negde na sredini Toronija, toliko znam o vili :). Ali sto se tice setalista, zavisi kakvo setaliste ocekujete, setate se trotoarom pored plaze, poplocanih setalista nema i nema nekog zanimljivog sadrzaja za decu preko 10 godina (po meni je za njih bolji Sarti). Lezaljki imate svuda na plazi, koje koristite ako narucite pice, ali ima i dovoljno mesta ako zelite da rasirite vase suncobrane. Kafici su uglavnom u donjem delu (meni je donji deo Toronija, onaj ka Sartiju), nedaleko od kuce Olga imate fin giros i poslasticarnicu. Dobra pekara je blizu crkve, a ako nisam pogresila vilu, blizu je i vile Dimitra. Sto se tice magistrale, koju ste spomenuli, ona ne prolazi kroz Toroni. Ako je bilo od pomoci ovo moje pisanije, drago mi je. Sto se tice plaze Destenika, ako vam nesto znaci mi smo prosle godine dobili broj telefona od kuce na toj plazi, pa probajte 23750 51087 ili 6947401176 i mail sofia-sik@hotmaill.com, imaju i tavernu sa dobrom hranom.
napisano: 2012-05-15 12:53:48
mirarbi
Hvala vam puno! Divni ste!
napisano: 2012-05-15 19:33:59

11055
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
mungosava
grupa: user
broj postova: 36
reputacija: 2

Toroni u maju :) Plaza je spremna, jos samo da stignu gosti :)



11152
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
dmirjana
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Planiramo letovanje u toroniju, da li neko zna kakvo je vreme u septembru, dvoumimo se da li da idemo od 20.avgusta ili da jos malo ustedimo pa da idemo od 01.septembra. razmisljamo o apartmanima Blue Basil da  li neko ima informacije o njima, samo nam je bitna cistoca.


Komentari:

Flame
Sa vremenom se nikad ne zna. Mi smo prosle godine stigli u Toroni 18. avgusta i vreme nam je bilo fantasticno, temperatura nije prelazila 32 stepena, klimu u sobi nismo ni koristili i nije bilo kise. Prijatelji su letovali od 09. septembra i samo im je jednog dana padala kisa, a temperatura fantasticna. Mi ove godine idemo u septembru, a razlog je sto nam je aranzman za 22 dana, jeftiniji za 80 evra od aranzmana koji pocinje od 18 avgusta i traje 12 dana, pa se mi odlucili ipak za 22 dana na prelepoj Sitoniji! Sto se tice apartmana, za koje pitas, spolja deluju jako lepo, kakvi su unutra ne znam, ali verujem da su cisti (sto nije slucaj sa svim kucama). Pozdrav.
napisano: 2012-05-23 12:21:55

11094
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
Mrmot
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Supruga i ja planiramo da sa malom bebom (sedam meseci) letujemo na Sitoniji početkom avgusta. Ovaj sajt i forum su nam puno pomogli pri odluci da to bude Sitonija. Imamo još jednu nedoumicu - da li Toroni (Angelos garden) ili Castri studios? Bitno nam je da je lepa plaža i da je blizu smeštaja (zbog male bebe). Interesuje nas vaše mišljenje šta je bolje od ove dve opcije?


Komentari:

sitonija
U tom slučaju ANGELOS GARDEN koji je na samoj plaži i to na verovatno najlepšem delu plaže TORONI. KASTRI STUDIOS je doživljaj većeg nivoa ali mislim da sa tako malim detetom to bi bilo smaranje, bez obzira na veću sadržajnost Nikitija. Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11080
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
zozo
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li neko mozda zna da li su studija u Vili Basil renovirana? Cula sam da u prizemlju jesu
I da li je neko bio tamo skoro?
Kako je u septembru? Da li je pusto izmedju 10. i 20.sept?




11153
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
boris
grupa: user
broj postova: 10
reputacija: 1

Jer ima svezih informacija iz Allea hotela.



11008
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
boris
grupa: user
broj postova: 10
reputacija: 1

Sitonija da li si bio u allea hotelu?Kakvi su utisci.



10996
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
Leto
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Juce smo se vratili iz Toronija.Bili smo smesteni u Georgiadis house,po ceni od 75 e dnevno.Smestaj ne zasluzuje tu cifru,naime,kuhinja je oskudno,opremljena ,imate jednu serpu,jedan tiganj,i plasticnu prljavu cedilicu,escajg koji je zardjao,aparat za filter kafu,tanjire i case.Kada sam zatrazila jos jednu posudu,jer smo bili sa dvogodisnjim detetom,nisu mogli da nam obezbede:(Sporet ima zardjale ringle ,a sam sporet se zagreva 10 min.Higijena nije na zavidnom nivou.ok,neko ce reci,da nisam otisla na more da kuvam,ali kada idete sa malim detetom,to su neke stvari koje vam smetju.Voda iz slavine je slana,tako da za kuvanje,kafe npr.morate da koristite flasiranu vodu,kao i za pranje zuba npr.Komarci su nas pojeli,tj dete ,da nam ni sva raid oprema nista nije pomogla.ZA razliku od enterijera,eksterijer je ,zaista prelep,dvoriste sa travom koja je zelena,meka,prirodna hladovina koju prave topole,je zaista nezamenjiva.More je prelepo,plavo,bistro,cisto i toplo,plaza sa sitnim sljunkom je takodje divna.Bazen,koji postoji,mi nismo koristili ,jer je pored takvog mora ,to bilo suvisno.Bar je tkodje lepo sredjen,ali smo i njega slabije koristili,uglavnom za potrebe interneta,koji je takodje kilav,iako u ponudi stoji wi- fi,cesto ne radi.Sve u svemu,mi smo proveli lepih 10 dana.Mogli bi da se potrude malo oko opreme apartmana i higijene.Ipak preporucujem ovaj smestaj,jer je sve jako blizu pogotovo ako idete sa malom decom!


Komentari:

Mišica
Žao mi je zbog činjenica koje su vam remetile uživanje u prednostima koje pružaju Georgiadis house i Toroni ali me istovremeno raduje što umete da gledate dobre strane i da se posvetite trošenju istih. Mnogo sam slušala i sama bila u prilici da doživim i zaključim da su u nezavidnom broju Grci na Sitoniji loši domaćini. Ne mogu da shvatim kako mogu da čekaju goste a da nisu sve stvari u svojim kućama doveli u red. Å to se tiče komaraca na njih moraju biti spremni svi koji se odluče na boravak u Toroniju ali i to zavisi od mesta na kome se kuća nalazi. U avgustu sam u dva navrata nekoliko noći spavala tamo. Prvi put u kući Flora, bilo ih je u umerenom broju. Drugi put u kući Marija, ni jedan! Voda iz slavina ima ukus koji ne prija što je još jedna činjenica sa kojom kubure oni koji letuju u ovom mestu i još nekim mestima na Sitoniji. Mi smo 2007. boravili tamo. Mislila sam da ću za pranje zuba morati da koristim flaširanu vodu ali sam posle navikla na česmovaču. Kad su ljudi dobre volje kao vi onda umeju sa osmehom da isprate neprijatnosti i uživaju u lepotama koje mu nudi Toroni.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
BojanZ
Mišice, ove godine ću letovati sa porodicom (sin 4 god. i supruga) u vili marija. Možete li mi nešto više reći o vili i Vašim utiscima?
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
Kuća TORONI ili MARIJA kako je nazivaju u našim agencijama nalazi se u vrlo lepom delu plaže Toronija i mestu gde zelenila ima dosta. Sama kuća ima komotne i dobro klimatizovane apartmane, opremljenost je uobičajena za standarde Toronija, a kuća raspolaže i parking prostorom u sklopu dvorišta. Praktički na samoj plaži i kada se sve uzme u obzir neki sitni nedostaci mogu biti nevažni. Evo slike iz sezone 2012. kada smo Mišica i ja boravili upravo u ovoj kući u apartmanu broj 9.


Spavaća soba apartmana broj 9


Pogled sa terase apartmana broj 9

napisano: 2019-02-05 21:34:14
Flame
Mi ćemo i ove godine, po treći put letovati u Mariji, ima nedostataka ali su zanemarljivi, ono što je meni najviše falilo je komarnik, ali ste na samoj plaži i to na veoma lepom delu plaže u Toroniju, što je veoma bitno ako ste sa decom. Pored kuće imate jako lep bar, prodavnicu i dobar giros. Gazde će vam se možda učiniti nezainteresovane, ali su ustvari jako fini i srdačni. Ono što je jako bitno, a to je da ova kuće ima svoj parking u dvorištu i to u hladovini :). Stanari su imali zamerke na internet signal, ali i to nije problem jer hvatate signal Bara pored vile, platite piće na plaži tražite šifru i taj problem vam je rešen. I ono što je jako bitno cena je srazmerna kvalitetu. Pa, uživajte u pogledu sa terase ove vile i u mirnoj i tihoj noći Toronija.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Flame
Evo nekoliko sličica kuće Maria

plamenac's Maria Toroni album on Photobucket

napisano: 2019-02-05 21:34:14
nackamarko
Zdravavo svima! Jedno-dva pitanjca! Zainteresovano smo za House Maria, na sajtu sarti.gr sam pronasla da je za period koji zelimo cena 49e+5e za jos jednog. Da li je to realna cena, a ako nije neka mi neko kaze za jul mesec orjentaciono koje su cene! Jos nesto da li neko ima direktan kontak(mejl) sa House Maria ili svi idete preko nekih agencija? Hvala unaprede!
napisano: 2013-04-08 14:57:15
Flame
http://www.astratravel.rs/toroni.php?izbor=apartmani što se tiče cene realna je, imajući u vidu da je u kući pored koja je dosta bolja, smeštaj u istom periodu skuplji za 20-40 evra po danu.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11099
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
Kamelija
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Interesuje me smestaj u bungalovima Olga. Kakva je to voda u cesmama? Jel stvarno slana, ili samo nije za upotrebu za pice i kuvanje? Da li se oseca kanalizacija u kupatilima.


Komentari:

sitonija
Kao i u velikom delu Grčke voda iz česme je tehnička. a za piće se koristi flaširana.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11144
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
autor
Kamelija
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Razumem ja da je voda tehnicka. Prosle godine smo bili u Basilu (Blue sea), studijima, ali voda nije bila SLANA. Naravno da smo kupovali vodu iza kuvanje i pice, ali nije bila slana, kako je neko pomenuo za Olgu. Ali sta je tu je, izdrzacemo, reyervisali smo bungalov za avgust pa cemo proveriti.





10998
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 15
idi na dno idi na vrh
autor
Strahinja
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Vidim da je prosle godine bilo interesovanja ovde za Dimitra studios,pa me zanimaju utisci od ljudi koji su bili tamo...



11041
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 16
idi na dno idi na vrh
autor
djurospremo
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav svima. Imam par pitanja u vezi Toronija. Dali u Toroniju postoji deo plaze gde je koliko toliko plicak, tj. gde je u Toroniju najplice more? Dali je na Desteniki mozda veci plicak nego u samom Toroniju?
Hvala unapred.



Komentari:

sitonija
U Toroniju kao i na Destenici nema plićaka već morsko dno relativno brzo prelazi u dubinu. Najbliži plićak imate u mestu Porto Koufo, a najbolji deo plaže ispred hotela PORTO KOUFO i STUDIOS MELITON. Slede Kalamitsi sa plićakom nasuprot ostrvca odnosno u krajnje desnom delu plaže. A onda ide Klimatarija i pravi plićak ali na ovoj plaži možete naći i nešto mnogo više. Dalje idu Sarti beach, Kavourotripes, Karidi sa plitkom tirkiznom vodom. Po svemu sudeći to što tražite ima južno od Toronija odnosno na istočnoj obali Sitonije, a to znači da Sarti predstavlja mudar izbor za bazu.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
djurospremo
Hvala na odgovoru. Znam da nema klasicnog plicaka ali me zanima sledece dali bar ima 6-7 metara od obale dok voda ne bude dublja recimo od 1,5m. Pitam zbog dece zato sto nisu jos uvek dobri plivaci.
napisano: 2013-03-02 18:36:59
sitonija
Obala u Toroniju jeste nešto strmija, ali naravno postoje razlike duž plaže i dosta zavisi od doba dana kada ste na plaži, odnosno plime ili oseke. Delovi uz samu plažu potpuno su bezbedni i za decu neplivače naravno ukoliko nema talasa.


napisano: 2019-02-05 21:34:14
djurospremo
Hvala puno.
napisano: 2013-03-02 20:11:03

11068
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 17
idi na dno idi na vrh
autor
Flame
grupa: user
broj postova: 13
reputacija: 1

TORONI by Flame

plamenac's Toroni album on Photobucket



Komentari:

Flame
http://youtu.be/igHaZlMQwac
napisano: 2013-03-07 12:43:59

11031
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 18
idi na dno idi na vrh
autor
prometej
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Pozdravljam sve učesnike foruma a posebno cenjenog SND i njegov entuzijazam kakav se retko viđa a koji nama toliko olakšava planiranje letovanja.
Međutim i pored svih ovih informacija čovek može da zapadne u dilemu.
Dakle, planiram letovanje, na Sitoniji po prvi put, 11 noći, poslednje dve nedelje juna, sopstvenim prevozom, sa suprugom i dvogodišnjim detetom.
Proveo sam dane čitajući ovaj i slične forume i odlučio se za Toroni. Poslao sam  direktne upite na preko 10 mesta i dobio različite odgovore ili ih nisam dobio uopšte. Ono što su mi bile prve opcije npr. Georgiadis, Nestor, Allea, Sunset su propali iz raznih razloga.
Moje su dileme sledeće i molim za pomoć i preporuku. Imam ponude za Vilu Panagiota i Chrissi Ammoudia po 40 evra za noć i nekoliko smeštaja tipa Jolanda, Svetlana za oko 30 evra za noć.
Å ta bi bio vaš izbor ako uzmemo u obzir kvalitet smeštaja, cenu, lokaciju, malo dete? Vila Panagiota izgleda dosta pristojno ali iz nekog razloga nema skoro nikakvih komentara posetilaca ni našim ni na stranim forumima.
U svojoj nemoći da se odlučim počeo sam da gledam i smeštaje u Kalamitsiju. Koliko su Magda, Suzana, Dimitris ili Paradise dobra alternativa za Toroni?
Hvala unapred. 



Komentari:

sitonija
Toroni i njegove specifičnosti po mom mišljenu ne uklapaju se u efikasno planiranje letovanja u slučaju boravka tako malog deteta. Tu pre svega mislim na vrlo oskudne sadržaje (pekara, poslastičarnica, supermarket, lekar, apoteka...) u mestu neophodne da organizacija boravka sa detetom bude bezbrižna. Plaža u mestu jeste lepa ali imajte u vidu da nema plićaka i nije baš pogodna za neplivače i sitnu decu. Uz sve to treba računati i na problem sa vodom iz vodovoda. A i što ste sami primetili kvalitetni smeštaji su preskupi, a oni jeftiniji vrlo dislocirani ili neuslovni. Ispada da Kalamitsi može biti bolje rešenje ukoliko vam nedostatak šetališta nije prepreka. I tako malo po malo stiže se i do Sartija koji uz Nikiti predstavlja najoptimalniji izbor kada na more krećete sa malom decom. Ovde imate sve što vam može zatrebati, a oba mesta predstavljaju odlične baze za lak i brz pristup plažama gde deca uživaju Sitoniju u potpunosti. Za Nikiti vam ne mogu pomoći, a za Sarti mogu i tu možete za 28evra po danu u planiranom terminu dobiti smeštaj u kojem su svi parametri u harmoniji.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
prometej
Uh, Sarti. Na osnovu tuđih iskustava zanemario sam ga zbog čestog vetra, talasa i potencijalne gužve. Nekako mi se čini lakše par puta u toku odmora skoknuti iz nekog mesta sa dobrom plažom do Sartija zbog njegovih sadržaja, nego iz Sartija često ići na druge plaže. Ipak, koji smestaj u Sartiju preporucujete? I ako biste mogli onako odokativno :) Vila Panagiota ili Chrissi Amoudia? Hvala.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
CHRISSI je smešten u južnom delu, preko puta pored hotela sa bazenom BLUE SEA, a PANAGIOTA u severnom delu Toronija na samoj plaži. Plaža je ujednačenog kvaliteta celom dužinom, a ispred PANAGIOTE ima drveća i prirodnog hlada. Uz to blizu PANAGIOTE je i Destenika plaža sa hladom i pogodna za malo dete, a kako je PANAGIOTA i realno kvalitetniji smeštaj moj glas ipak za nju.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
prometej
Hvala jos jednom. Mozda ovo nije pravo mesto ali ako biste mogli da odgovorite na jos jedno pitanje. Supruga i ja nismo jos definitivno prelomili a njoj je bitno da more bude toplo. Postoje li generalno plaze na kojima je voda toplija, i kakav je po tom pitanju odnos Toronija i Kalamicija?
napisano: 2013-04-12 21:20:30
sitonija
Uslov za toplo more u junu je najmanje desetak pravih sunčanih dana, bez oblaka i kiše. A more se definitivno brže zagreje tamo gde je pliće pa zato plaže kao LATOURA, LAGONISI, KARIDI, MEGAPORTOKALI, KAVOUROTRIPES, SARTI BEACH, SYKIA BEACH, KLIMATARIA po pravilu daju mnogo veće šanse da to i pronađete. Dakle, mnogo bolje "ušuškana" istočna obala i pliće more nasuprot zapadne, a pogotovo Toronija koji gleda na otvoreno more. U Kalamitsiju slična priča, eventualno da iskoristite plićak u desnom delu plaže zaklonjenu malim ostrvcetom. Sve u svemu dosta uslova iz domena sreće ili vremenske prognoze, a najbolje je da odete na Sitoniju u avgustu kada je toplo more zagarantovano gde god se nađete.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11015
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 19
idi na dno idi na vrh
autor
Zoks
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Zanima me vila Panagiota. Da li neko moze da mi kaze nesto vise o njoj?




Komentari:

sitonija
Smeštaj na samoj plaži na najsevernijem delu plaže TORONIJA. Preporučen smeštaj.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11450
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 20
idi na dno idi na vrh
autor
Zoks
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Rezervisali smo vilu Panagiota. Da li mozete da mi kazete nesto vise o vili i nekoj plazi sa malo hlada i bez ljudi,gde bi nasa kuca mogla da se svrcka. Iz iskustva znamo da na plazi sa puno ljudi,kuca nije dobrodosla,pa bismo skoknuli do neke gde bi i ona mogla makar malo da bude slobodna. 


Komentari:

sitonija
Plaže u blizini TORONIJA gde bi vaš ljubimac uživao su: AZAPIKO, POSEIDON, TRIPOTAMOS, NAKIS na zapadnoj obali kao i nekoliko plaža u zalivu SYKIJE na istočnoj kao npr. GRIAVAS, KATERINA, VALTI. Trenutno u kući BABIS u Sartiju imamo jednog rotvajlera koji je ove plaže posetio.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11135
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 21
idi na dno idi na vrh
autor
Zoks
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Gde je najblizi veterinar,za slucaj da nam ne daj Boze,zatreba?


Komentari:

sitonija
u mestu NIKITI
napisano: 2013-05-27 21:57:11

11073
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 22
idi na dno idi na vrh
autor
Zoks
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Hvala vam brzom odgovoru. Veliki pozdrav.



10988
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 23
idi na dno idi na vrh
autor
prometej
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Pošto se bliži datum polaska za Toroni, 17. jun, a pripreme dobijaju na zamahu, da li biste bili ljubazni da mi kazete kakvo je radno vreme i ponuda taverni u Toroniju, a posebno onih preporučenih. 
Putujemo sa dvogodišnjim detetom, pa suprugu interesuju i kakve su mogućnosti za klopu u vreme ručka, za večeru ne brinemo,
Inače, bićemo smešteni u studiu Lainis, koliko shvatam taverne Afroditi, Flora nisu daleko?

Hvala i pozdrav.



Komentari:

Flame
Hrana u taverni Afroditi je dobra http://www.sitonijanadlanu.com/pregled.php?lang=srb&tag=putopis&broj=131 Ali imate i restoran kod hotela "Blue Sea" u kom mozete da uplatite rucak, a pre tog restorana imate odlican giros i odmah pored girosa poslasticarnicu, imaju lepe bastice na plazi. Uzivajte.
napisano: 2013-06-02 10:06:53
sitonija
Danas obišao Toroni, sve taverne su spremne i u punoj funkciji. AFRODITI izgleda prilično osveženo, a bašta pogotovo. Cene porcije ražnjića, pljeskavica ili soutzukaki ili pilećeg fileta ili šnicle je 6,5€ dakle nekih pola evra skuplje nego u Sartiju.

Taverna AFRODITI - Toroni - bašta


Taverna FLORA - Toroni - bašta

napisano: 2019-02-05 21:34:14

11189
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 24
idi na dno idi na vrh
autor
GAGA
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Molim za informaciju o Jolandas kuci ili hotelu kako ga domacini zovu mada je rec o privatnoj kuci sa sobama sto je jasno sa fotografija. Kakav je Vas utisak o lokaciji i daljini od mora ako ste tu kucu obisli? Hvala unapred





11059
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 25
idi na dno idi na vrh
autor
bg80
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Upravo sam rezevisala studio u Sakisu II. rezervisala sam za kraj juna pa i nisam imala neki izbor jer su kapaciteti uglavnom popunjeni. Ni u agenciji ni na forumima nisam uspela da nadjem ono sto me zanima u vezi ovog smestaja a jako mi je vazno jer idem sa dvoje male dece. Naime, pise da ima lepo sredjeno dvoriste, zanima me da li je moguce da se u tom dvoristu igraju deca ili ono ima svoju namenu? takodje, uspela sam da pronadjem informaciju da je jedino Sakis II kategorisan od svih smestaja u ponudi nasih agencija kao II kategorija. sta to konkretno znaci? mozda mu je povrsina mala (informaciju o povrsini studija takodje nisam dobila!). zanima me i kakva je plaza ispred ovog objekta, jer vidim da u pojedinim delovima plaze manjka plicaka koji su zgodni za decu.  

Naravno, i svaka druga informacija vezana za boravak sa decom bi mi znacila, jer nisma nikada bila na Sitoniji ali ko bi mogao odoleti pored ovakvih opisa i fotografija!

Hvala unapred!

 

 





10992
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 26
idi na dno idi na vrh
autor
carapani037
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

interesuje me da li je neko letovao u hotelu Angelos Garden u Toroniju?
Mi smo rezervisali za avgust ,preko interneta.



Komentari:

veca
Mi nismo letovali, ali smo proveli ceo dan u basti i na plazi ispred vile ili hotela, kako hocete. Mnogo je lepo, osoblje je jako ljubazno, imaju i decije igraliste. Velika basta je mnogo lepo uredjena, zalivaju je cesto, hladovina je odlicna. Tu smo pili kafu. Posto smo bili na celodnevnom izletu u Toroniju, tu smo i rucali. Hrana nije bas po nasem ukusu, ali to nista ne mora da znaci, jer je to bio samo jedan rucak. Uzeli smo propekte za rezervaciju za sledecu godinu, preko neta. Koliko vi placate smestaj? Jako nam se svidja plaza u Toroniju, ali je vetar jak, jaci nego u Sartiju gde smo bili smesteni ove godine od 29.06.-09.07. Ali , zakljucili smo da na celoj Sitoniji duva, negde vise, negde manje, a brzo se na to naviknete, cak je i dobro zbog vrucina....sve u svemu imali smo predivan odmor, ponavljamo sledece godine obavezno.
napisano: 2013-07-14 10:03:56

11066
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 27
idi na dno idi na vrh
autor
Tatamata
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Cao svima,

Moze li neko da mi kaze kakva je plaza u blizini Stella Studios? Rezervisali smo smestaj tamo, a idemo, dva para, sa troje male dece (5, 2 i 1.5 godina). Po prethodnim tekstovima mi se cini da dosta strmo ide u dubinu, pa me interesuje, koliko je sirok plicak, otprilike? Takodje, ako imate neku plazu da preporucite u blizini, koja je zgodna za tu decu, bio bih vam zahvalan na odgovoru.

Pozdrav! :)



Komentari:

Tatamata
Takodje, ako neko ima nekakvo iskustvo sa ovim smestajem, bio bih zahvalan za informacije. :)
napisano: 2014-01-15 17:55:54
sitonija
Smeštaj koji ste izabrali od plaže udaljen je nekih 250m, a ulica kojom idete ka plaži izlazi kod taverne AFRODITI, dakle u delu severno od S krivine kod kuće OLGA. Ovaj deo plaže nešto je širi ali sa dosta manje sadržaja, a što se tiče ulaska u vodu plaža Toronija čitavom dužinom je sa dosta brzim prelaskom u dubinu tj. plićaka nema. U bližem okruženju delovi sa plićakom postoje u Porto Koufo-u i Kalamitsiju, a onaj pravi plićak uz sve sadržaje neophodne za duži boravak male dece nalazi se tek u zalivu Sikije na plaži KLIMATARIA ali to je već nekih 20-tak kilometara daleko od Toronija.


Taverna AFRODITI - Toroni - bašta


Pogled na plažu ispred taverne Afroditi


napisano: 2019-02-05 21:34:14
Tatamata
Hvala Vam na odgovoru.
napisano: 2014-01-17 17:53:23

11146
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 28
idi na dno idi na vrh
autor
Flame
grupa: user
broj postova: 13
reputacija: 1


11090
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 29
idi na dno idi na vrh
autor
bojana12
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Ove godine 1. septembra planiramo sa dvoje male dece ( 4 i 1 godina) da idemo u Toroni.......
Na forumima se dosta pise da tamo uvek duva neki jaci vetar,da li je to tacno?
Da li Vi mislite da li je to dobro mesto za letovanje sa malom decom?
Gledali smo Chrissi Amoudia,sta mislite o tom smestaju?
Unapred hvala



Komentari:

sitonija
O specifičnostima Toronija već je dosta pisano, ali ajde još jednom, mesto je sa prelepom plažom ali sa dosta skromnim sadržajima koji se još umanjuju sa završetkom sezone. Nekoliko minimarketa za osnovno snabdevanje, taverni i kafea sa sadržajima na samoj plaži, posebno u delu gde planirate smeštaj. CHRISSI je u blizini BLUE SEA hotela sa bazenom, dakle južni deo mesta. Vetra ima koliko i u Sartiju, a sve zavisi kako se uklope vremenske prilike. U poslednje dve godine septembar je imao dane kada su Toroni i susedni Kalamitsi bili fenomenalni i potpuno bez vetra.
 
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11118
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 30
idi na dno idi na vrh
autor
bojana12
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Hvala puno na odgovoru!
Razmisljamo o Toroniju...zato sto idealan odmor ove godine hocemo da bude na Sitoniji, da nam lepa plaza bude bas blizu smestaja...da li Vi mozda imate neki drugi predlog,neko drugo mesto?, kada se ide na Sitoniju sa malom decom...a odmor se zamislja tako...




11326
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 31
idi na dno idi na vrh
autor
Pera
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

"Za Nikiti vam ne mogu pomoći, a za Sarti mogu i tu možete za 28 evra po danu u planiranom terminu dobiti smeštaj u kojem su svi parametri u harmoniji. "  - citat SND iz teme o Toroniju, kao odgovor Prometeju

Upravo ovaj deo interesuje i mene. Naime, nas je četvoro (dvoje dece od 12 i 6 god) i zanima nas period od 16. - 28. juna upravo u Sartiju ili Nikitiju. Na temi o Nikitiju sam se dovoljno informisao - sem o cenama za 1/4 ili 1/3+1 studio/app. To me interesuje i za Sarti, jer me je baš zaintrigiralo to da može da se nađe dobar smeštaj za 28 evra po danu u tom periodu. Jedino SND nije napisao za koji broj kreveta je ova cena studija/app. Pošto su naša deca od 12 i 6 god, manje od 1/3 +1 nam nije opcija. I koliko je to daleko od plaže?

Ako supruga opet bude morala na kolektivni odmor od 18. jula (a to će da zna tek krajem maja), koje bi cene bile u Sartiju, a koje u Nikitiju u julu? Ili bi u tom slučaju ipak morali da se okrenemo Nei Poriju (nerado).

Pozdrav svima na ovom forumu!



Komentari:

sitonija
Mnogo pitanja ali i mnogo pretpostavki pa teško može da Vam se da konkretan odgovor. Sitonija je destinacija koja je tražena pa samim tim i cene su nešto veće nego u regijama koje nemaju prirodne potencijale na sličnom nivou, osim toga cene se u terminima nakon 15. juna drastično povećavaju, a svoj vrh dostižu između 15. jula i 15. avgusta. Dakle potrebno je dobro ukolpiti više faktora kako bi dobili odgovor da li na Sitoniju ili za Nei Pori. Kada budete imali termin za odmor i kada budete znali koliko ste spremni da izdvojite za smeštaj biće mnogo lakše pronaći neko rešenje. Do tada evo samo uopštenih podataka za Sarti. U npr. prvoj polovini juna 1/2 studio može se pronaći po ceni od 16€ po danu koliko npr. košta zakup studija u kući BABIS pa do 25€ koliko košta studio u kućama AFRODITI, ASTERIA, BERLIN... Cena apartmana za smeštaj 4 osobe u istom period ide između 30 (BABIS) i 40€ (ARISTOTELIS) koliko treba platiti ukoliko želite da budete na samoj plaži. Prema tome u Sartiju ponuda je izuzetno velika, kako po karakteristikama smeštaja tako i po cenama.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11120
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 32
idi na dno idi na vrh
autor
Flame
grupa: user
broj postova: 13
reputacija: 1

http://www.sunset-studios.gr/







11150
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 33
idi na dno idi na vrh
autor
Tatyaness
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Villa Olga - nikako!

 

Prošle godine smo krajem jula, letovali u Vili Olga preko Astra travela sa dvoje male dece, jednim tek prohodalim. Ne preporučujemo je iz više razloga:

1. Loši higijenski uslovi, ćebad zaudara, apsolutno ih tokom cele sezone ne peru već samo menjaju posteljinu, apartman nas je dočekao sa smradom u kuhinji, a kada smo se žalili spremačica je ukapirala da frizider nije obrisala na kojem se razlilo mleko i odstajalo nekoliko dana.

2. Bungalovi Olga su sa klimama koje su jako lošeg kvaliteta, te nisu radile ni kod nas ni u apartmanu prijatelja pored, I pored naših žalbi, niko ih nije popravio sve vreme boravka.

3. veći deo dvorišta u Olgi je napravljen od kamenja koje nije nivelisano, pa se jako mora voditi računa prilikom hodanja. Ako imate pri tom malu decu, srce Vam je uvek u džepu prilikom igranja ili prolaska kroz dvorište. Jedna žena iz Novog Sada je za vreme našeg boravka, pala, saplela se o dvorišnu "kaldrmu", smrskala kosti šake i prebačena je na operaciju u Polygiros.

4. Kanalizacija se jako oseća i miris ustajale bare, obzirom da se Olga nalazi odmah pored bare. Uveče jako zaudara.

 





11186
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 34
idi na dno idi na vrh
autor
ananasv
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li neko zna nesto o Atlantis studios na plazi destinika,ima prelepo veliko dvoriste sa igralistem za decu?Razmisljamo o tom smestaju pa me zanima da li neko nesto zna o njemu,nista nisam nasla sem na boocking-u.Prvi put bi sli na Sitoniju,pa nam svaka informacija znaci.Koliko sam procitala plaza destinika je peskovita,lepa i mirnija od plaze u toroniju,sto nama odgovara.


Komentari:

sitonija
Detalje o ovom smeštaju imate na delu sajta na linku ATLANTIS -DESTENIKA Dobar smeštaj na odličnoj plaži ali malo dislociran od inačne skromnih sadržaja Toronija. Plaža DESTENIKA je lepa i sličnog tipa kao ona u Toroniju ali mnogo manja. Na samoj plaži postoji jedna taverna sa baštom i mali beach bar.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija

napisano: 2014-05-07 19:06:51

11205
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 35
idi na dno idi na vrh
autor
SARA
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Cao svima, 

molimo Vas ako mozete da nam pomognete

pocetkom septembra bi isli na more,izabrali smo Sitoniju,

muci nas mesto i vila,s obzirom da idemo sa dvoje male dece(Jedno 6 i jedno 1)

sta bi nam vi preporucili?

i da li uopste mozemo naci nesto slobodno u to vreme jel smo ograniceni da ranije rezervisemo letovanje?

Unapred hvala na odgovoru 

pozzzz veliki za sve





Komentari:

sitonija
Sadržajna mesta Sitonije su Sarti, Nikiti i Neos Marmaras, ostala su ili mala mesta sa jako skromnim sadržajima ili vikend naselja. Uz to istočna obala je prirodnija, a zapadna urbanija, na istoku je na plažama sitan pesak i tirkizno more sa uglavnom plitkom vodom, dok na zapadu more brže prelazi u dubinu. Kada na osnovu ovih parametara malo suzite izbor biće mnogo lakše da se pronađe odgovarajući smeštaj, a naravno da niste zakasnili za septembar jer ponuda Sitonije je jako velika ali i jako raznovrsna. Pozdrav iz Sartija!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11033
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 36
idi na dno idi na vrh
autor
zola
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

zdravo, nov sam na forumu, sve pohvale za sajt, informacije koje dajete i vrlo brzo odgovarate na postavljena pitanja.
moja devojka i ja planiramo da se prihvatimo puta na ovo prelepo poluostrvo po prvi put.
čitao sam koliko mi je vreme dozvolilo da je problem da se uputimo na varijantu da tamo pronađemo smeštaj po dolasku.
u sartiju je problem sa smeštajem, kakva je situacija na drugim mestima?
mi smo spremni da damo za smeštaj, studio, apartman 30e?
naravno, došli bi kolima, varijantom da rano ujutru stignemo na poluoistrvo i krenemo lagano u potragu za smeštajem.
svaka informacija bi nam dobro došla.
veliki pozdrav



Komentari:

sitonija
Cena koju pominjete realna je tek u septembru, a tada je i mogućnost da lako pronađete smeštaj na licu mesta sasvim izvesna. Danas, 25.jula u Sartiju ima slobodan samo jedan apartman po ceni od 90 evra i jedan dvokrevetni studio po ceni od 55 evra i to na 6 noći. Nemojte da vas neko laže i priča kako se smeštaj u ovim terminima lako pronalazi. U agenciju SITHON TRAVEL-a u Sartiju gde sam od jutros na dežurstvu ušlo je najmanje 50-tak gostiju koji vidno iscrpljeni od puta pokušavaju da pronađu neki smeštaj. Početak odmora koji niko ne bi trebao sebi da priušti. Tu i tamo neko sporadično i nađe neku slobodnu sobu, ali generalno pravilo je da u periodu 15.jul-15.avgust u Sarti se ne dolazi bez neke rezrvacije unapred.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11081
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 37
idi na dno idi na vrh
autor
lelal
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

- Upravo sam rezervisala smestaj u vili Studios Stella 2 u Toroniju, pa me zanima zna li neko nešto o njemu...na kakvoj je lokaciji, studiji...
Puno pozdrava




11026
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 38
idi na dno idi na vrh
autor
ssretovic
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

pozdrav svima,
ovo mesto mi je zapalo za oci, i na prvi pogled mi se svidja. naime planiramo (supruga, cerka 3 godine i sin 1,5 godina) na letovanje u julu mesecu ove godine i dobili smo veoma lepu ponudu u House Souzana. 
interesuje me da li je ta vila pogodna za tako malu decu i kakva su vam iskustva vezana za online booking kod njih.



Hvala puno




11052
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 39
idi na dno idi na vrh
autor
nikolici
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Dobar Dan ,

mene isto interesuje Suzanna apartmani. Dobili smo super ponudu za kraj avgusta/pocetak sept, dok su nam drugi dali  bas visoke cene. Pa nas sad brine da nema neka caka. Koliko god da sam trazila po netu , ocene su ok , ali nema nekih skorasnjih postova.

Molim Vas za odgovor pre nego sto rezervisemo

unapred hvala




11025
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 40
idi na dno idi na vrh
autor
sale_
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav svima,

Suprug, sin od tri godine i ja planiramo letovanja na Sitoniji.
 Toroni deluje jako zanimljivo. Da li bi neko mogao da napise kakvi su sadrzaji za decu u samom mestu? Ima li i raznih zanimacija  i na plazi? Plaza deluje odlicno, svidja mi se opis mesta bez velike buke, i svega ostalog, još me samo ti sadržaji za decu interesuju.




Komentari:

sitonija
Toroni je mesto koje nema neke posebne sadržaje, ima prelepu plažu. šetalište čitavom dužinom mesta i jedan košarkaški teren. Sadržaji na plaži postoje ali samo u vidu suncobrana i ležaljki hotela ili smeštaja koji se nalaze odmah preko puta.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11169
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 41
idi na dno idi na vrh
autor
leminis
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Zdravo,

da li postoji autobuski prevoz iz Toronija do ostalih mesta, npr. Sartija, Kalamitsija? Nisam uspeo da nadjem nikakvu informaciju na netu.

Unapred hvala na odgovoru.



Komentari:

sitonija
Postoje tri regularne KTEL autobuske linije koje idu do Sartija. Cena karte je 3,5 evra, a na stajalištima u Toroniju imate orjentaciona vremena polaska. Bus ide preko Kalamitsija i Sykije.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
leminis
Hvala puno!
napisano: 2015-09-05 01:17:50

11059
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 42
idi na dno idi na vrh
autor
devini19
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Poštovani, ja sam ovog lata za mene, zenu i dete od 5 god rezervisao Sakis 2, zanima me dal postoji BUS prevoz do Vurvura? tj karidi bic? To bih bas voleo da posetimo a dolazimo busom :( Hvala unapred na odgovoru.


Komentari:

sitonija
Nažalost ne, postoji bus prevoz do Sartija, pa eventualno da odatle hvatate bus koji ide istočnom stranom ka Vourvourou, a taj bus ide samo u sezoni. Sve u svemu komplikovano i moje mišljenje je da je bez kola to sve teško izvodljivo. U okruženju Toronija imate plaže Destenika i Tristinika na koje je moguće i peške, a 15km udaljeni Kalamitsi i susedna Thalatta su povezane bus linijom koja iz Soluna preko Toronija ide do Sartija.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11165
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 43
idi na dno idi na vrh
autor
devini19
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Hvala puno sto sto mi odgovorili, cekace Karidi neko od narednih leta :)



11100
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 44
idi na dno idi na vrh
autor
Natasa
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li mozete da mi kazete nesto vise o BOZELIA apartmeniama i SAKIS I? Hvala...



11036
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 45
idi na dno idi na vrh
autor
Herc7
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Evo me po prvi put u Toroniu. Ljudi ne verubte sve što pišu i hvale. Osim plaže i mora koja je stvarno ocena 9/10 ostalo je na 2/10

hrana u tavernama je kao na trafikama u Srbiji a cene skuplje nego prošle godine bar 20%

prwvare sa lekarima koji od Vas traže da napišete da Vas boli grlo ili uvo a vi zvali zbog alergije (orkestrirane sa našim vodičima) do zaraslih ulica u žbunje i korov a higijena loša 4/10

bio i obišao dosta, ovo mesto dobije ocenu 5/10 ali samo zbog plaže. Ako dodjete ovdw nema svrhe da se žalite, nemam interes da Vas lažem jer odmor nije samo plaža već smeštaj/ugođaj - hrana i malo mira a ovde - bare - komarci i žabe na svakom ispustu kanalizacije koja na par mesta ide do mora. . .





11050
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 46
idi na dno idi na vrh
autor
Jecanena
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Da li je neko bio u Vili maria -Toroni,i kakva su iskustva?
Preko Mitos travela smo nasli ovu vilu,navodno je u blizini vile Olga ali nemogu nikako da nadjem nešto više o njoj.



Komentari:

sitonijanadlanu
Kuća TORONI ili MARIJA kako je nazivaju u našim agencijama nalazi se u vrlo lepom delu plaže Toronija i mestu gde zelenila ima dosta. Od kuće Olga udaljena je nekih 30-tak metara južnije, dakle dalje od kanala za kišnicu. Sama kuća ima komotne i dobro klimatizovane apartmane, opremljenost je uobičajena za standarde Toronija, a kuća raspolaže i parking prostorom u sklopu dvorišta. Praktički na samoj plaži i kada se sve uzme u obzir neki sitni nedostaci mogu biti nevažni. Evo slike iz apartmana broj 9.


Spavaća soba apartmana broj 9


Pogled sa terase apartmana broj 9

napisano: 2019-02-05 21:34:14

10974
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 47
idi na dno idi na vrh
autor
sandra91ns
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav, da li je neko bio u smeštaju  Kiki Georgiadis Haus u Toroniju na samoj plaži, molim Vas za iskustvo



185
Post napisan: 2022-01-25 09:34:31
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 48
idi na dno idi na vrh
autor
NKos
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav,

Molim vas za informaciju o apartmanima Ktima Mploska kao i o Destenika plaži. Vidim da su u apartmanima dozvoljeni kućni ljubimci ali me interesuje da li je to slučaj i sa plažom ispred.

Druga opcija su apartmani Lainis na plaži Toroni ali o njima skoro i da nema inormacija na internetu a sa njihovog mejla ne dobijam odgovor.

U nekim komentarima sam pročitala da je put do Toronija nezgodan za pešačenje pa me interesuje da li je do mesta moguće doći pored mora.

Unarpred hvala za odgovore kao i za bilo kakvu informaciju koju smatrate važnom.



Komentari:

sitonija
Plaža Destenika na svom levom delu ima sadržaje taverne, a u desnom delu je plaža kampa, dok je središnji deo slobodan, tako da nećete imati nikakvih problema sa izlaskom na plažu. Jedino što je plaža delom ograđena pa treba koristiti prolaze. Put od plaže Destenika ide ka Toroniju uz more ali nema trotoar niti uređeno šetalište pa treba malo više opreza. Na plaži Destenika nema prodavnica pa snabdevanje treba organizovati u Toroniju. Dakle ako tražite odmor u miru, a na domak mesta gde imate skoro sve potrebno za vaš odmor smeštaj na plaži Destenika bio bi dobar izbor. Smeštaj Ktima Mploska je nešto skromniji ali dvorište, zelenilo i blizina plaže dovoljni su razlozi da uzmete taj smeštaj u razmatranje. Pozdrav i sve najbolje!
napisano: 2022-02-22 21:23:44
NKos
Hvala mnogo na detaljnom opisu. Sada je još samo potrebno sačekati avgust. Veliki pozdrav.
napisano: 2022-03-30 11:43:38

180
Post napisan: 2022-02-21 14:29:51
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI - Post broj: # 49
idi na dno idi na vrh
tema: Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com