Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Restorani, snabdevanje - Taverne - TAVERNA ZORBAS
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

TAVERNA ZORBAS - mesto najbolje hrane u Kalamitsiju



Taverna Zorbas - Kalamitsi

Taverna koju nikako ne bi trebalo zaobići kada je Kalamitsi u pitanju je najnovija taverna u mestu otvorena tek pre dve godine TAVERNA ZORBAS. Nalazi se u ulici uz more i smeštena je između taverni VRAHOS i GIORGAKIS. na uglu ulice koja skreće ka kampu PORTO i kući PARADISE. Taverna raspolaže sa dve bašte, jednom uz sam objekat i drugom na plaži koja je sa puno hlada i sadržajima (ležaljke i suncobrani) na prelepoj plaži Kalamitsija. Bašta na plaži urađena je sa puno detalja koji oplemenjuju ambijent tako da tu možete videti ribarske mreže, sidra pa čak i autentičnu vagu za merenje težine ulova. Vrlo, vrlo lepo ukomponovano u prirodno okruženje kako bojama tako i slikom koja sugeriše autentičnost ove riblje taverme. Na plaži se nalazi i pravi ribarski čamac naravno sa ZORBAS obeležjima. Ono što posebno naglašavam je toalet koji je čist do perfekcije i sa svim modernim aparatima koji obezbežuju vrhunski sanitarni tretman. Uređaj za automatsko doziranje sapuna u obliku pene kada se ruke postave pored IC senzora na dnu. Naravno tu je i aparat za automatsko izbacivanje ubrusa i ponovo bez ikakvog kontakta. Ukratko, sve savršeno!

A kada je kuhinja u pitanju, izbor jela, kvalitet pripremljene hrane tu je zaista nepotrebno trošiti reči. Predlažem da se sami uverite i uživate svim čulima u ovoj izuzetnoj taverni. Izbor jela je velik, a evo tek da nagovestim specijalitete koji su već provereni: SEAFOOD SALAD, CRETA SALAD, SARDELA FILETS (without bouns), CUKINI, TARAMA, CHEESE CROCKET... videćete i sami mnogo bolje, drugačije, originalnije...

Na kraju pomenuo bih i najzaslužnije za postojanje ovog mesta kojem se rado ponovo vraćamo. IOANNIS, vlasnik taverne, čovek sa velikim iskustvom u bavljenu ovim poslom (15 godina imao je tavernu na plaži PYGADAKI kod SYKIE) vrlo vredan i sposoban ali i primeran domaćin i PANOS najodgovornije lice u kuhinji ali i osoba koja će najbolje razumeti vaše želje, a što je mnogo važnije i realizovati ih na vaše sveopšte zadovoljstvo. 

Vrhunski kvalitet uz vrlo povoljne cene i domaćinsku atmosferu koja će Kalamitsi u vaša sećanja urezati mnogo kompleksnije. TAVERNA ZORBAS, mesto sa apsolutnom preporukom i najbolja taverna na južnom delu Sitonije po mišljenju sitonijanadlanu!




Taverna Zorbas - Kalamitsi - autentična riblja taverna


Taverna Zorbas - Kalamitsi - bašta na samoj obali


Taverna Zorbas - Kalamitsi - sadržaji taverne na plaži


Taverna Zorbas - Kalamitsi - sa pogledom na plažu i ostrvce Kalamitsi


Taverna Zorbas - Kalamitsi - Sea food & Creta Salad, Cukini...


Taverna Zorbas - Kalamitsi - čarolija boja i ukusa


Taverna Zorbas - Kalamitsi - prijatna atmosfera i vrhinska hrana


Taverna Zorbas - Kalamitsi - u društvu najboljih, Ioannis i Panos


Taverna Zorbas - Kalamitsi - Καλώς ήρθατε!



Komentari:

mungosava
Izgleda besprekorno! I plaza i restoran i hrana! Za ukus cemo ti verovati na rec, dok i sami ne proverimo :)
napisano: 2012-07-01 20:03:57
Flame
Izgleda odlično, jedva čekam septembar!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
TAVERNA ZORBAS u Kalamitsiju izabrana je za proslavu dva rođendana koja padaju u julu sa razmakom od svega desetak dana. Osim odlične atmosfere i sjajne hrane posebno zadovoljstvo za mene i moju porodicu bilo je biti u društvu sada već dragih prijatelja Janisa, Panosa i Kristine. Cipura (orada) majstorski pripremljena, salata Kreta i šampanjanac samo su dodatno pojačale izuzetne impresije ponete tog dana iz Kalamitsija. A najmlađi članovi ekspedicije sitonijanadlanu, Zorana, Danijela i Bogdan uživali su na plaži i na ležaljkama ispred same taverne.


Taverna Zorbas - Kalamitsi - Duka, ja, Panos, Janis, Kristina i rođendanska zdravica


Taverna Zorbas - Kalamitsi - cipura (orada) na Zorbas način


Taverna Zorbas - Kalamitsi - Kreta salata


Taverna Zorbas - Kalamitsi - sadržaji Zorbasa na plaži

napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
Sinoć 23. jula 2012. u Kalamitsiju je bilo izuzetno veče. Grčko veče u Taverni Zorbas uz odličan program, ples i muziku u živo. Inače od sada svakog ponedeljka ovde se može uživati kako u vrhunskoj hrani tako i u odličnom programu koji podiže raspoloženje na maksimum. Veliko je zadovoljstvo bilo sinoć biti u društvu Janisa i ostatka ekipe iz Zorbasa, igrača Alexandrosa i Joane i mnogih naših gostiju koji su iz Kalamitsija, Sartija i Toronija došli da se provedu u jednoj izuzetnoj noći.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10967
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Taverne - TAVERNA ZORBAS - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
majstor
grupa: user
broj postova: 7
reputacija: 1

Porcije kao na slikama gore mi nismo dobili bar estetski, ali su cene svetske.
Ukus i atmosvera ok.




10978
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Taverne - TAVERNA ZORBAS - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
tema: Restorani, snabdevanje - Taverne - TAVERNA ZORBAS
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com