Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - SLADOLED
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

CASA DOLCE - italijanski sladoled u centru Sartija!



Casa Dolce - Sarti - italijanska gelateria

Gelateria CASA DOLCE smeštena na centralnom trgu u mestu SARTI nudi najveći izbor originalnog italijanskog sladoleda. U ponudi ove odlične sladoledžinice nalazi se 20-tak ukusa i svi su stvarno različiti. Izdvajamo NUTELLU, PARADISO, INFERNO, DUPLU ĆOKOLADU, a tu su i razne voćne arome ili sladoledi na bazi keksa ili jogurta.

Vlasnik gelaterie ovaj posao preneo je iz Italije tako da najbolje recepture ove popularne poslastice možete isprobati tokom celog dana i ovde u SARTIJU. A možete čuti i italijanski jezik kada je gazda tu što ćete sigurno znati kada je uz sladoledžinicu parkiran Suzuki V-Strom 650 naravno italijanskih registarskih tablica. Inače na ovom mestu pričaju se mnogi jezici, grčki. mađarski, srpski, bugarski, albanski, a engleski, nemački i italijanski se podrazumevaju. 

Vrlo često se na plazma TV okrenutom ka bašti viđa i RTS-SAT program pogotovo kada je prenos utakmice u kojima igraju timovi iz Srbije, Grčke, Mađarske ili Italije. Kada nema utakmica na repertoaru je serijal "smešni kućni video" tako da se ovde dobro zabavlja ali i smeje garantovano. 

Izbor sladoleda je velik, cena je 1,2evra za kuglu s tim da su prelivi gratis, baš kao i rashlađena voda iz automata. Naravno postoje i porcije sladoleda, razni kupovi i nekoliko vrsta kafa sa ili bez sladoleda, flaširana voda...

CASA DOLCE - SARTI, centralni trg, pored nove apoteke i preko puta zlatare svakako posetite i uživajte u zaista prvoklasnom sladoledu. Naravno ne treba posebno napominjati da je ovo mesto otvoreno do duboko u noć! 



Casa Dolce - Sarti - italijanski sladoled na Sitoniji


Casa Dolce - Sarti - centralni trg


Casa Dolce - Sarti - nuella


Casa Dolce - Sarti - dvadesetak različitih ukusa


Casa Dolce - Sarti - 1,2evra kugla





Komentari:

mungosava
I posle me pitaju kako je moguce da se na moru ugojim :-)
napisano: 2012-03-28 20:52:34

10971
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - SLADOLED - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

CASA DOLCE - potvrđeno najbolji sladoled na Sitoniji



Dolce casa - Sarti

Leto 2012. samo je dodatno učvrstilo reputaciju sladoledžinice CASA DOLCE u Sartiju i potvrdilo najviše ocene kako u pogledu kvaliteta tako i u pogledu izbora. Vrhunski italijanski sladoled po autentičnoj recepturi u dvadesetak ukusa standardne ponude ali i u više navrata i probnih eksperimenta majstora ove poslastice sada mog velikog prijatelja Tomaza Italijana koji od 1985. godine živi i radi u Sartiju.

Preko leta vodi svoju radnju, a preko zime uživa u čamcu i pecanju. Inače strast mu je i motor Suzuki V-strom 650 koji je uobičajeni deo imidža ovog meni dragog mesta. Lokal pred kojim su se ovog leta formirali dugački redovi ali definitivno sa razlogom jer probati neki od fenomenalnih ukusa zaista je zadovoljstvo koje nema cenu, a i dalje po ceni od 1,2 evra za veliku (0,7 evra za malu) kuglu. Prelivi naravno gratis, a među njima i moj omiljeni od višnje (uz karamelu, čokoladu, kivi, jagodu...)  iako se Tomazo uvek ljutio na mene jer "remetim" autentičnost ukusa.

Prošlog leta osim odličnog sladoleda Tomazo je imao i sjajnu ekipu, rekao bih najbolju do sada. Tako su osim njega i njegove supruge na prodaji sladoleda radili još jedan italijan i dve simpatične i neverovatno uigrane devojke od kojih je jedna naša novosađanka. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ih kojom brzinom uslužuju mušterije i što je najvažnije ovde nije bitno kojim se jezikom služite, sve razumeju. Sjajna ekipa i mnogo dragi ljudi pa sam često ovde svraćao na kraju radnog dana na jednu kuglu, ali i malo razgovora sa prijateljima.

Za mene i dalje ukus "dupla čokolada" najbolji, a izbor je bio zaista velik, standardna ponuda:

Double chocolate, Cookies, Nutella, Caramella, Cioccolato, Rocher, Fragola, Inferno, Limone, Paradiso, Amarena, Flore di latte, Yogurt, Crema, Pistachio

a ne možete zamisliti moju radost kada je jedno veče u ponudi bila i Choco-Banana, probni ukus koji će sledeće sezone najverovatnije biti u svakodnevnoj ponudi.

CASA DOLCE - SARTI, mesto sa apsolutnom preporukom gde se sladoled konzumira u jednoj višoj dimenziji (Caro Amico grazie per tutti. Ci vediamo questa estate a Sarti !)



Sladoledžinica Casa dolce - Sarti - mesto najboljeg sladoleda na Sitoniji


Tomazo - vlasnik i glavni majstor za sladoled


Casa dolce - bašta ispred lokala


Casa dolce - vrhunski kvalitet i brza usluga


Casa dolce - veliki broj različitih ukusa - izazov kojem se teško može odoleti


Poklon za dragog prijatelja Tomaza

by Sitonijanadlanu



Komentari:

Mišica
Autor ovog posta ima dobre namere kada nam priča o najboljem sladoledu u Sartiju ali... Ko je bar jedan ukus probao, čitajući priču i gledajući slike, sigurno ima problem... Treba dočekati sledeću sezonu uživanja u najboljim ukusima!!!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11078
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - SLADOLED - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

CASA DOLCE - 29.maj 2017.

Nakon dužeg renoviranja lokala ova po mnogima najbolja sladoledžinica u Sartiju ponovo je otvorena i od danas se ovde može probati italijanski sladoled. Sada u žutoj boji interijera i znatno većim frižiderom jer kako kaže Tomazo ove sezone biće još novih ukusa. Dakle izmene su samo na lokalu, a sve ostalo ostaje standardno i sa već potvrđenom reputacijom. Ostaje samo da se sezona ozbiljnije zahukta i da novi frižider bude popunjen do kraja. Za sada uživamo u proverenim ukusima.



















10863
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - SLADOLED - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
tema: Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - SLADOLED
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com