Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - TORTE i KOLAČI
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

PICADILLY -  poslastičarnica sa najkompletnijom ponudom u Sartiju

Picadilly - Sarti - poslastičarnica sa najkompletnijom ponudom Picadilly - Sarti - u pešačkoj ulici blizu centralnog trga Picadilly - mesto dobrih kolača i danju i noću Picadilly - Sarti - veliki izbor baklava, tulumbi, kadaifa... Picadilly - Sarti - veliki izbor torti i kolača Kadaif na Picadilly način Picadilly - Sarti - kolači na bazi voća Picadilly - Sarti - kolači na bazi čokolade Picadilly - Sarti - 20 vrsta sladoleda Picadilly - Sarti - mesto gde slatko uvek pobeđuje


Kada su kolači i torte u pitanju u Sartiju nema dileme. Mesto gde se ove poslatice mogu pronaći u najširoj ponudi uz vrhunski kvalitet i izuzetno pristupačne cene je svakako poslastičarnica PICADILLY. 

Poslastičarnica PICADILLY se nalazi u pešačkoj ulici i to na drugom ćošku kada od fast-food restorana OBELIX nastavite prema centralnom trgu. Inače PICADILLY ima još jedan objekat koji isto tako nudi poslastičarske proizvode ali u nešto skromnijem izboru s obzirom da je ovaj drugi objekat pekara. Nalazi se na samom početku Novog Sartija u ulici koja od velikog parkinga vodi ka pekari ARTOHORA.

Asortiman poslastičarnice je izuzetan, a ovom prilikom posebno bih pomenuo sve vrste kolača sa šećernim sirupom (šerbetom). Tu pre svega mislim na nekoliko vrsta baklava, tulumbe, kadaif... Izbor je u varijanti mali ili veliki odnosno na komad ili kilogram, kako vam više odgovara. Dalje, tu je velik izbor kolača i torti na bazi voća ili čokolade, a u PICADILLY-ju možete poručiti i rođendanske torte ukoliko ovaj dan slavite na odmoru. Naravno u ponudi su i tradicionalne pite BOUGATSA i TYROPITA, slane ili slatke kao i mnogo vrsta sitnih kolača na merenje.

Cene kolača su od 1,5-2 evra u varijanti, na komad. Inače svi kolači su izuzetnog ukusa, kvalitetni i sveži, a kako mi je rekao vlasnik ovog lokala tajna je u nekoriščćenju baza i aditiva koji olakšavaju proces proizvodnje ali kvare ukus. Uz to u ovoj varijanti kolači moraju uvek biti sveži, a ovde svakako jesu jer promet je vrlo velik i stalno se izbacuju plehovi sa novom serijom kolača. 


Picadilly - Sarti



Osim toga PICADILLY je i mesto gde možete kupiti dobar sladoled kako standardnih tako i vrlo egzotičnih ukusa. Uobičajena ponuda je nekih 20-tak ukusa, a cena kugle je 1 evro. Sasvim primerena kompenzacija za zadovoljstvo koje možete pronaći u ukusima FRAGOLA, MELONE, YOGURT, LIMONE, PISTACCHIO SICILIANO, KINDER BUENO, AMARRETO, LILA PAUSE, VANNILA, STRACCIATELLA, NUTELLA, PEANUTS CARAMEL, BISCOTTO, CREMA, COCCO, NOCCIOLA, LIMONE, KIWI, WATERMELON, CHOCOLATA, FERERO ROCHER, MASTIKA. 




10864
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - TORTE i KOLAČI - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
sitonijanadlanu
grupa:
broj postova: 4
reputacija:
LOUKOUMADES - Grčke medene krofnice

Jedan od specijaliteta u Grčkoj koji nikako ne treba propustiti su medene krofnice ili kako ih Grci zovu Loukoumades ( λουκουμάδες ). Testo slično onom za krofne sa dodatkom meda prženo na ulju, a onda potopljeno u šerbet dok krofnice potpuno ne omekšaju. Na kraju prelivaju se sa čokoladom, medom, orasima...ili bez preliva kako ko voli. Ovo slatko iskustvo i kuglice koje se tope u ustima, a po tradicionalnoj recepturi svako veče pripremaju se i u Sartiju na centralnom trgu preko puta apoteke. U istoj ulici gde se nalaze i dve poznate palačinkarnice.

loukoumades 

loukoumades

loukoumades

loukoumades


PRIJATNO!!!




10813
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - TORTE i KOLAČI - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

MEMPHIS - AMERIÄŒKE PALAÄŒINKE

U palačinkarnici MEMPHIS u Sartiju koja je već sa reputacijom mesta sa preporukom kada su palačinke u pitanju od danas je u ponudi još jedna vrhunska poslastica. Američke palačinke koje se kao i obične mogu servirati u bezbroj varijanti, slatke ili slane... Danas probno majstor Odiseas i Å tefi koja je bila zadužena za dekoraciju napravili su ovu čaroliju za mene i to u slatkoj varijanti, Nutela, Plazma i jagode, a za dekoraciju šlag, sladoled od čokolade i Caprice...

Za vas u slici procedura nastajanja ove poslastice za uživanje....

 




















10773
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - TORTE i KOLAČI - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
tema: Restorani, snabdevanje - Poslastičarnice - TORTE i KOLAČI
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com