Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

KALAMITSI U PAR REÄŒI



Komentari:

sitonija
KALAMITSI je malo živopisno naselje na samoj obali zaliva sa prelepom, uređenom i čistom plažom. Nalazi se na istočnoj strani poluostrva i najjužnije je mesto ovog dela Sitonije. Poslednje je mesto iz kojeg je još uvek vidljiv vrh planine Atos. Udaljen je oko 8 km od mesta Sykija, administrativnog centra opštine Toroni i 160 km od Soluna.
Mesto je savršeno za miran porodični odmor ili za one koji žele da provedu vreme opuštajući se u izuzetno lepoj plaži u mirnom okruženju, a uz sve pogodnosti u blizini kao što su mnogobrojne taverne, aparmtani, kampovi i supermarketi. Na samoj plaži nalaze se i dva izuzetna beach bara CHICA i CAVO KALAMITSI sa svim sadržajima i kvalitetnom uslugom. U neposrednoj blizini mesta nalazi se i kamp THALATTA jedan od najboljih i najsadržajnijih na Sitoniji.





Blizina mesta PORTO KOUFO kao i plaža Sykie (Linaraki, Limanaki, Tourkolimnionas) odnosno plaža Kriaritsi i Klimataria svakako će vam dati priliku da obogatite svoja iskustva u razotkrivanju ovog izuzetno zanimljivog, a po mnogo čemu jedinstvenog dela Halkidikija. Inače u samom Kalamitsiju nalazi se i DOLPHIN DIVING CENTER kvalitetan centar za ljubitelje ronjenja.


napisano: 2019-02-05 21:34:14
milenaidaki
Samo da mi je znati ko deli ove prstiće nadole? Lično mislim da je to iz čiste zavisti. Da li je moguće da se bar na lepim mestima, kao što je ovaj sajt i ovaj forum, koja ne mogu da naude nikome možemo odbraniti od cinizma koji vlada u društvu?! Nisam mogla da se uzdržim a da to ne prokomentarišem, mada ubuduće mi ne pada na pamet više da se kačim da takvim stvarima, jer ovde se okupljamo da bi nam bilo lepo, a ne da budemo negativni.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
milenaidaki
Recite mi molim vas, šta ima loše u ovom postu?
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
"Sto ljudi, sto ćudi" ali samo od nas zavisi koliko će nas činjenica da to ne može da se promeni skrenuti sa osnovne namene ovog mesta. A to je lepo druženje i prilika za diskusije koje će nam pomoći da iskristališemo sliku o Sitoniji kako bi njena blaga prisvajali dobro obavešteni i uz znatno veće mogućnosti.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
mungosava
kliknem na plusic u trenutku kada sam se setila da nisam ulogovana i...to moze?! mozda zato i imamo "palac na dole", ne kazem da svima treba da se svidja ono sto procitaju, ali bi to bilo lepo i napisati kritiku. ipak, ovo mi bas lici na zezanje, tj. da neko pokusava, NEUSPESNO, da kvari divnu atmosferu koja ovde vlada
napisano: 2012-01-13 16:07:48
mungosava
i mogu neograniceni broj puta da glasam!!?
napisano: 2012-01-13 16:23:29
sitonijanadlanu
Lajkovanje smo ostavili "otvorenom" opcijom za svakog posetioca foruma baš kao i broj dodeljenih glasova. U nadi da će sadržaj foruma, kvalitetni postovi i konstruktivna diskusija kroz komentare biti ono što nosi forum, ovi prstići u dnu ekrana više su u funkciji procene raspoloženja koje vlada među ljudima i njihovog odnosa prema mestu u kojem mnogi od nas pronalaze mogućnost za lepo druženje i razmenu saznanja. A to je ono na šta ti prstići neće uticati ni u namanjoj meri!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
mungosava
meni licno prstici ne smetaju. ali bih bas volela da procitam sta to u ovom postu ili jos bolje u ovom mestu nije odgovaralo ili nije bilo za pohvalu. pre svega zato sto je dobro imati takve informacije, ma koliko subjektivne bile.
napisano: 2012-01-13 21:59:47
maloprase
I ja sam bas htela da prokomentarisem, nije mi jasno ko lupa minuse i zasto to radi, prosto mi je ruzno da se ljudska zloba provlaci i na ovako lepim mestima. Predlazem da se ukine negativni glas, a ostavi pozitivni, kao sto je to na vecini foruma slucaj. Mislim, nije ni bitno, svako ko zeli ovde da podeli neke lepe utiske, informacije, fotografije...zna zasto to radi, svakako ne zbog nekih pluseva, ali mi je opet ovo nekako ruzno
napisano: 2012-01-15 06:45:05
sitonijanadlanu
Svakodnevne programerske intervencije u cilju što bolje preglednosti, lakšeg snalaženja i bržeg pronalaženja traženih informacija neophodne su s obzirom da ovaj forum nije rađen ni na jednoj komercijalnoj platformi već je dizajniran i programiran od samog početka. Uz neizmernu radost što je forum već uveliko u svojoj funkciji i svakog dana postaje bogatiji kako sadržajem tako i brojem članova i gostiju mnogo je još posla kako bi kroz složene programske kodove "oživeli" sve planirane mogućnosti ovog sajta. Nažalost neki od posetioca u više navrata zloupotrebili su nepostojanje bilo kakvih ograničenja kod ocenjivanja postova pa smo bili prinuđeni da neregistrovanim gostima ukinemo mogućnost davanja negativnog glasa.
Prijavljeni članovi naravno i dalje mogu davati svoju ocenu posta, pozitivnu ili negativnu u skladu sa svojim mišljenjem ili argumentima koji dobijaju na značaju pogotovo ako se kroz komentare podele sa drugima. Nadam se da će ovaj potez naići na vaše razumevanje, a da ćemo zajedno ljudsku zlobu i zavist na ovom mestu svesti u prihvatljive okvire. U tom smislu, kao i do sada svi vaši predlozi su dobrodošli!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
mungosava
lici na dobro resenje. ja cu opet napisati da niko ovde nema nista protiv da nam se misljenja, stavovi i iskustva razlikuju, volela bih da se pokrene diskusija, sa konkretnim komentarima i zamerkama, kreativna, ovako, neko samo "minira" i pokusava da pokvari dobre vibracije...ali...ne uspeva :)
napisano: 2012-02-01 20:21:51

11008
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

MUNGOSAVA JE NAPISALA:

Iznad uvale u kojoj lezi Kalamitsi nalazi se simpatican restoran sa prelepim pogledom na more.

napomena: zbog promene NICK-a post je morao biti ponovljen od strane administracije foruma!



Komentari:

mungosava
hvala, a i slika je bila prevelika :)
napisano: 2012-01-05 16:20:30

10904
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
lava
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Moje omiljeno mesto na sitoniji. kada bih sledeci put isla ovo bi bilo mesto u kome bih volela da boravim. ne mogu da kazem tacno sta, ali ovo mesto ima neki sarm i odmah vas dobije. idealno za porodicni odmor!


Komentari:

sitonija
U potpunosti se slažem sa vama, a rekao bih da je MAGIC MILENA najbolje opisala fenomen vezivanja za ovo mestašce. "KALAMITSI IMA DUÅ U" i stvarno je tako!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10914
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
Maritza
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Zamolila bih admina za pomoć, odnosno za odgovor na jedno pitanje u vezi sa samim mestom Kalamicijem.
Zanima me (pošto sam na raznim forumima pročitala da u ovom mestu nema šetališta) da li postoji bilo gde da se uveče prošeta? Moj suprug i ja bi smo išli sa detetom koje će tada imati 15 meseci i želimo uveče da ga barem malo prošetamo u kolicima. Da smo bez deteta ne bi bilo problema jer dolazimo kolima i mogli bi smo svako veče na drugo mesto da izađemo, ali u ovom slučaju sa detetom treba nam kakvo-takvo šetalište u samom mestu gde odsedamo...ne bih da ga vucaram po kolima svako malo.

Inače, sve ostalo nam odgovara SAVRÅ ENO. Plaža nam se veoma dopada i zadovoljava sve naše kriterijume. Smeštaj bi bio Kalamitsi Studios koji nas veoma privlači zbog prelepe bašte i hlada gde bi dete moglo da bude u periodu kada ga sklanjamo sa plaže zbog vrućine (čisto da ne mora da bude stalno u sobi u tom periodu). Tu je i onaj prelepi kamp, Talata, koji ima dečija igrališta i bazen, a s obzirom da mi dolazimo u septembru, tada piše da je ulaz besplatan (da li sam ja to dobro razumela ili grešim?)


Tako da, kada bi još postojala mogućnost neke šetnje uveče, ovo bi stvarno bilo naše IDEALNO mesto za odmor.



Komentari:

sitonija
Nažalost istina je da KALAMITSI nema šetalište u klasičnom smislu reči. Naime postoji ulica koja ide uz samu plažu gde su smeštene sve taverne, beach bar CAVO, ali ta ulica je prometna, bez trotoara i ovuda prolaze automobili koji idu ka kampu TSITRELI. Sve ostalo ste napisali kako stvarno jeste. Dakle za šetnju ostaje odlazak u SARTI, PORTO KOUFO ili TORONI što, siguran sam neće vam biti smaranje s obzirom na mogućnost da iz ovih mesta ponesete lepe impresije, iz svakog na svoj način. Kamp THALATTA i svi njeni sadržaji u septembru biće vam dostupni besplatno s obzirom da tada ima mnogo manje gostiju pa su i pravila ulaska u kompleks dosta liberalnija. Pozdrav za vas, a naravno i za Dimitrisa i Niki, vaše domaćine u Kalamitsiju!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
Dva mini šetališta, ustvari popločane staze koje se eventualno mogu iskoristiti za šetnju bebe u kolicima su ispred privatnog apartmanskog kompleksa (ovde inače imate pravo prolaza za izlazak na plažu kao Dimitrisovi gosti) iza kojeg je smešten KALAMITSI STUDIOS (slika 1) i ispred kompleksa PORTO BUNGALOWS (slika 2). Ulica uz plažu (slika 3) nije pogodna za šetnju jer njom prolaze automobili, a deo uz more zauzet je baštama taverni ZORBAS, GEORGIAKIS, VRAHOS, PORTO (slika 4) odnosno kompleksa CAVO KALAMITSI. A što se tiče zelenila i hladovine ali i mira u vreme odmora ono je što vam kod Dimitrisa (slika 5) sigurno neće nedostajati.



Staza ispred privatnog apartmanskog kompleksa - Kalamitsi (slika 1)


Staza bašte taverne PORTO - Kalamitsi (slika 2)


Ulica uz plažu - bašta taverne Georgiakis - Kalamitsi (slika 3)


Bašte taverne PORTO - Kalamitsi (slika 4)


Dvorište Kalamitsi Studios - Kalamitsi (slika 5)



napisano: 2019-02-05 21:34:14

11102
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
Maritza
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Puno, puno hvala na odgovoru. Sajt Vam je odičan!!!



10888
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
Bokins
grupa: user
broj postova: 18
reputacija: 2

Kalamitsi   super plaza


Postavljena slika




Komentari:

sitonijanadlanu
Pozdrav mom kolegi sa Sitonije, juče sam bio u KALAMITSIJU, plaža je već fantastična jedino što još nema sadržaja CAVO i CHICA beach barova. Taverne ZORBAS i GEORGIAKIS rade i bašte su im već postavljene. Dakle KALAMITSI se polako budi i rekao bih da će ovog leta biti lepši negoi kada pre.

p.s. Sve najbolje Boki pa se vidimo na Sitoniji, jedino što je KALAMITSI na istočnoj obali pa sam post morao prebaciti gde mu je i mesto!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10865
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
mungosava
grupa: user
broj postova: 36
reputacija: 2

KALAMITSI u maju :)

Odlicna plaza





Sitan, beli pesak i restoran na plazi.



Puno truda i ljubavi je ulozeno da bi se gosti ovde osecali prijatno.




I unikatni detalji...




11126
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
hogar123
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav autorima, i svaka cast na sajtu.

Ove godine odlucili smo da letujemo U kalamitsiju, pa imam par nedoumica.

Naime koje apartmane izabrati:

- abelos suzana (http://www.abelos-suzana.gr/en/index.htm)

- house maro (http://www.go-kalamitsi.gr/en/)

- irene house (http://ireneshouse.gr/)

- cavo kalamitsi (http://www.kalamitsi.gr)

- kalamitsi studios (http://kalamitsistudios.gr)

Znaci supruga ja i dete od 5 godina, povremeno spremajne hrane u studiu, a povemeno u restoranu. Bitno nam je da je mirno i da ima dvoriste gde dete moze da se igra pod nasim nadzorom.

Suzana ima prednost jer je uz kucu magda, pa ce biti dosta dece sa kojima ce nas sin moci da se igra, ali i ovi ostali deluju OK.

Neki help, please?





Komentari:

sitonija
Najbolje dvorište i najpovoljnije uslove za miran odmor ima kuća KALAMITSI STUDIOS. IRENE i CAVO su smeštene u prvom redu uz taverne i ulicu.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
hogar123
Hvala, da li imas neki komentar na house maro?
napisano: 2012-05-18 07:52:20
sitonija
Prvi red uz plažu, u prizemlju kuće unazad 3 godine otvorena TAVERNA ZORBAS. Deo kuće duž neasfaltirane ulice. Ipak mislim da su Kalamitsi Studios i kuća Magda mnogo bolji izbor!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
hogar123
Ok hvala prihvaticu tvoj savet...rezervisem u ponedeljak...samo u slucaju da nemaju mesta, reci mi i za apartmane Suzan - oni se valjda nalaze uz magdu..Da li imas iskustva sa njima?
napisano: 2012-05-20 11:42:14

10948
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
Bokki
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav autorima, fenomenalno je odrađen sajt.
Prvi put smo uplatili za Sitoniju, zahvaljujući jedino vama.

Kalamitsi savršeno odgovara, jedino me interesuje zbog dece (11, 4 god. i 
8 mes.) da li može peške da se ode do kampa, tačnije do zezalica za decu i bazena, i koliko košta ulaz. A može li kolima?

Inače, uplatili smo Kalamitsi Studios početkom avgusta.

Pozdrav



Komentari:

sitonija
Hvala na lepim rečima uz čestitke na izboru koji ste napravili. KALAMITSI je simpatično mesto na izuzetno lepoj plaži i sa uslovima za miran i opušten odmor. Do kampa THALATTA možete i pešice a detaljne opise kako kampa tako i načina za besplatan ulazak u isti imate na delu sajta PUTOPIS. Kolima možete naravno do parkinga koji se nalazi ispred samog ulaza i rampe. Sve najbolje pa ako se ne vidimo u Kalamitsiju obavezno svratite do Sartija!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10897
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
Anci
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Caos svima sa foruma!Moram da pohvalim sajt,mislim da se samo jednom napravi ovakav sajt!Nikad nisam bila na Sitoniji ali sam je upoznala preko ovog sajta,kao da sam bila tamo,ali bukvalno!Ali imam neke nedoumice;ne znam koji smestaj u Kalamitsiju ima u dvoristu zezalice za decu,npr.tobogan,ljuljaska itd..?Nisam primetila da ih ima u nekom od dvorista koje sam gledala...


Komentari:

AnaKatarina
U Magdi gde mi idemo ima,videla sam na slikama, pa sam zbog toga odlucila za nju.
napisano: 2012-06-16 01:25:46

10968
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
Anci
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Bas ti hvala!Mora da mi je promakla ta slika!Imam manju decu kojima trema neka zanimacija,tako da ce mi dobro doci.U koje vreme vi idete i koja je dnevna cena?Kako ste ih kontaktirali?Meni izlazi kontakt astra travela.....


Komentari:

AnaKatarina
Idemo 30 avgusta do 9 septembra preko astre,nase dete ima 2 god, dete nasih prijatelja 9 meseci, pa ako ste tad tamo, eto drustva:))
napisano: 2012-06-16 22:13:34

10977
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
Anci
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Najvise bih volela kad bih znala kad cemo da idemo.Trebalo bi sredinom jula,sve zavisi kad muz dobije odmor.,ako bude imalo mesta,mada naci ce se sigurno nesto za nas.Moja deca su od 1.5god. i 3.5god.Ne znam da li je jeftinije da se ide preko agencije ili preko Grka direktno?


Komentari:

Meri
preku agencija definitivno, bidejki ste so mali deca, cenite se bezmalku isti i preku agencija i direktno. pozdrav
napisano: 2012-06-21 13:06:44

10910
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
Meri
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Zdravo,

Cestitki za ubaviot forum i sliki, jas sum ljubitel na Kalamici - go obozavam uste od dete. Pozdrav na site forumasi, se gledame vo Juli vo Kalamitsi:)




Komentari:

sitonija
Dobro došli u Kalamitsi i naravno želim vam SVE NAJBOLJE I LEPE TRENUTKE!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10917
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
Bojkovici
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

http://www.thalattacamp.gr/sr/pages/main

Da li je neko bio ovde...?!
Utisci?!





Komentari:

sitonija
THALATTA KALAMITSI - detaljnije
napisano: 2013-03-12 11:41:13

10943
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
autor
obrica
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

pozdrav svima

par pitanja  
intersuje me snabdevenost radnji pocetkom septembra
najblizi doktor posto istog nema u kalamiciju koliko sam shvatio
mogucnost pecanja u mestu i neka preporuka
unapred hvala




Komentari:

sitonija
U Kalamitsiju postoje dva minimarketa, jedan u sklopu kompleksa CAVO i drugi u kampu PORTO KALAMITSI. Oba rade i u septembru i sasvim su odgovarajući za osnovno snabdevanje. Najbliži supermarket je u mestu SYKIA na nekih 11km i to Carrefour, a u 15km udaljenom Sartiju Arvanitidis. Na putu do Sykije postoje i dve odlične pekare Hatzis i Pargas, jedna odlično snabdevena mesara i dve benzinske pumpe. Najbliža lekarska služba je u Sartiju u sklopu agencije SITHON TRAVEL gde su pregledi besplatni ukoliko imate validno osiguranje.

Pecanje u samom mestu moguće je u delu levo od plaže mada iskreno vam preporučujem neku od proverenih taverni u Kalamitsiju, a pogotovo ZORBAS po meni jednu od najboljih na celoj Sitoniji.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10906
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 15
idi na dno idi na vrh
autor
obrica
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

hvala na informacijama   sto se pecanja tice stvar je u zadovoljstvum 
i hobiju a ne  zbog ulova




10898
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 16
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

KALAMITSI - 10.maj 2013.

Prvi gosti iz Srbije danas su stigli u Kalamitsi, moj je posao bio njihov transfer iz Sartija, smeštanje i kratka šetnja kako bi se upoznali sa ponudom mesta i ljudima koji na najbolji način kreiraju sliku ovog izuzetnog mestašca. Bila je to prilika za susret sa dragim prijateljima iz taverna Zorbas i Giorgiakis u kojem je skoro bila gazdina svadba sa mladom iz Makedonije (Skopia). Å ta reći osim da je KALAMITSI mesto gde bih rado ostao najmanje do kraja svog života. Osim ove dve izuzetne taverne otvoren je i PORTO KALAMITSI, beach bar CHICA radi sa smanjenim kapacitetom, a CAVO KALAMITSI još nije postavljen. Verujem da će za koji dan situacija biti sasvim drugačija. 

 








Pozdrav!




11027
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 17
idi na dno idi na vrh
autor
zvoncica021
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Jako mi se svidja forum i slike mesta. Decko i ja smo rezervisali vilu Paradiso za 4 jun pa nas zanima da nam kazete nesto o toj vili i koliko je toplo jer se brinemo da ce voda biti hladna. I ako imate neki sajt na kome mozemo da pratimo vremensku prognozu jer ne mozemo da pronadjemo ni jedan sajt na kojem ima Kalamitsi ili neko obliznje mesto.

P. S. Koje su cene rent a car-a u sartiju u predsezoni?





Komentari:

sitonija
O kući pogledajte više na linku HOUSE PARADISE a što se tiče temperature vode sve zavisi koliko će biti sunčanih dana. Trenutna (12.maj 2013) temperatura mora u Kalamiciju je 18 stepeni. Za renta car ću sutra pogledati cene pa ću postaviti u sledećem komentaru. Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
meda71
Rent a car je prošle godine u Sartiju bio 70e za mali auto. Cena je iz septembra.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
Danas, 21. maja 2013. obisao sam renta car agenciju MASTER-CAR u Sartiju i situacija je sledeca:

1. ATOS 1.1 50 evra za 1 dan, 145 za tri, a 280 za 7 dana

2. PUNTO 1.1 (55/150/290)

3. C3 1.4 (60/156/310)

U cenu je uracunata kilometraza do 100km dnevno, a za prekoracenje cena je 0,25 evra po kilometru ako se auto iznajmljuje na jedan dan. Za rentiranje 3 ili 7 dana nema ogranicenja kilometraze i uz sve to ukljuceno je full kasko osiguranje.
napisano: 2013-05-21 20:55:05

10950
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 18
idi na dno idi na vrh
autor
kika5452
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li postoji neki sajt gde mozemo videti dugorocnu prognozu za Kalamitsi, mi dolazimo 1. juna sa bebom pa se bojim da ce biti hladna voda za kupanje.. Slike su prelepe


Komentari:

sitonija
Prognoza koja je do sada Sarti gadjala bez greske nalazi se na linku:

http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&la=23&gid=734339

Juce u Kalamitsiju je bilo bas mnogo kupaca, a temperatura vode je izmedju 19-20 stepeni. Danas je bio izuzetno vruc dan, a prognoza je optimisticna tako da dok vi dodjete bice to vec pravo leto. Pozdrav iz Sartija!
napisano: 2013-05-18 19:57:01

10874
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 19
idi na dno idi na vrh
autor
chupava
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Mi smo u Kalamitsiju od 18.06.2013.
Zelimo da posetimo i Thalatta camp par puta u toku naseg letovanja (12 noci).
Da li se placa ulaz u kamp na par sati?
Ako se placa zanima me koliki je to iznos za porodicu 2+2?

hvala unapred



Komentari:

sitonija
Ulaz u kamp THALATTA se ne placa ukoliko ulazite stazom kraj ograde pa preko plaze. A u vasem terminu siguran sam da ce i ulaz kroz kapiju biti slobodan.
napisano: 2013-05-22 19:33:15

10899
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 20
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

KALAMITSI - 23. maj 2013

U danu kada sam najviše želeo da sam mogao biti uz tebe, a nisam mogao  morao sam pobeći iz Sartija. Ovaj put bio sam na mestu koje i tebi mnogo znači. Danas potpuno prazna naša plaža bila je samo moja, a uz sećanja koja su navirala nastale su i mnoge nove fotografije. Jednu ti šaljem ovom prilikom.

VOLIM TE!











10886
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 21
idi na dno idi na vrh
autor
Zoka
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Hvala ovim divnim ljudima na pomoci i na odlicnim tekstovima!

Momak i ja dolazimo u Kalamici, vila Paradiso od 19.07. i jedva cekam.

Nerviraju me samo svi koji nam govore sta cete tamo, tamo nema nocnog provoda; to ni ne trazim, zelim samo lepu plazu i jedan kafic da ponekad imamo uvece popiti pivo.  :) Jedino sto mi je malo zao sto ne idemo sopstvenim prevozom, ali cini mi se da je Kalamiciju sve oprosteno zbog divne plaze :)

Jedva cekam  :)



Komentari:

sitonija
KALAMITSI je mesto sa najboljom plažom na Sitoniji, čista lepa, uređena i sa gomilom sadržaja, dva beach bara CAVO i CHICA, dve izuzetne taverne sa baštama i sadržajima na samoj plaži GIORGIAKIS i ZORBAS, a ponedeljkom uveče u ZORBASU je i grčko veče. U neposrednoj blizini imate i jedan od TOP kampova THALATTA sa bazenom, teretanom, vodenim sportovima itd i još jednu plažu istočno od plaže Kalamitsija po meni najčistiju i najorganizovaniju na Sitoniji. Prema tome samo opušteno i uživajte, a oni koji govore loše o Kalamitsiju ili tamo nisu ni bili ili nisu dobro informisani. Sve najbolje!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Zoka
Da, da sve sam procitala :) I o Thalatti, i kako uci besplatno i sve o Kalamiciju... :) Hvala jos jednom, pozdrav :)
napisano: 2013-07-15 11:47:48

10950
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 22
idi na dno idi na vrh
autor
Dragan
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav, mesto je prelepo ovako preko slika, i mislio sam da je "siromasnije" tj da ima samo jedan kafic i hoteli/apartmani ali vidim da nije bas tako :) Devojka i ja imamo rezervaciju za septemar u kuci Paradise i jedva cekam da odemo.
Zanima me kakve su cene u kaficima i restoranima otprilike, i koliko su blizu marketi, pekare i mesare?
Hvala :)



Komentari:

sitonija
KALAMITSI jeste malo ali po mogućnostima za vrhunski doživljaj vrlo obdareno mesto. Osim prelepe plaže u mestu ovde su u neposrednom okruženju još dve izuzetne plaže, KALAMITSI NUDIST BAY i fenomenalni kamp THALATTA. U samom mestu ima dva odlična beach bara CAVO i CHICA i nekoliko taverni, među njima ZORBAS i GEORGIAKIS dve od 10 najboljih taverni Sitonije. Tu su i fast food DIMITRIS, grčko veče ponedeljkom kod ZORBASA, vrlo ozbiljan ronilački klub DOLPHIN smešten u sklopu kompleksa i kampa PORTO KALAMITSI. U mestu postoje i dva minimarketa za osnovno snabdevanje. Klasične pekare i mesare nema kao ni apoteke, ali u SYKIJI i 15km udaljenom Sartiju svega toga ima. Dakle KALAMITSI je sjajno mesto i po meni zaslužuje čistu desetku. Želim vam lepe trenutke na Sitoniji!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10999
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 23
idi na dno idi na vrh
autor
kikindjanin
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Ove godine smo proveli 16 divnih dana u Kalamiciju.
I nama se čini da je to najlepša plaža, dovoljno prostrana i dovoljno urbana a nije pretrpana. Za one koji žele sunce, more i miris mediterana - idealno mesto. Jedini nedostatak Kalamicija je to što ne postoji kanalizacija pa se povremeno pojavljuju cisterne koje prazne septičke jame a to baš nije prijatno kad sedneš ujutru na terasu.Doduše cela operacija BABA SERA kratko traje tako da nije strašno. 
Preporučili bi tavernu Zorbas, kafić  Cavo i Porto.
Potreban vam je automobil kad letujete u Kalamitsiju jer je snabdevanje po marketima oskudno: izbor voća i povrća dosta loš, peciva takođe, meso  skoro ništa. Na par kilometara prema Sartiju sve to imate - pekaru, mesaru, piljaru. 
Naš plan za 2014. - Kalamitsi, Sitonia, Greece




11047
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 24
idi na dno idi na vrh
autor
Dragan
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Lepo zvuci :) cekam ponedeljak i odoh u Kalamitsi :)
Zanima me kako je stanje sa prevozom do Sarti-ja? Da li ima neki autobus ili neki drugi jeftin prevoz? Da li slucajno ima da se iznajme bicikle?

To ciscenje septickih mi nece smetati, narocito ako je rano ujutro :D




Komentari:

sitonija
Autobus koji ide za Sarti košta oko 3 evra u jednom smeru, a u terminu vašeg boravka saobraća 2-3 puta dnevno. Bicikla u Kalamitsiju nema, ali probajte u susednom kampu THALATTA.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10931
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 25
idi na dno idi na vrh
autor
dekki73
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Evo par nadam se korisnih informacija, iz perspektive tročlane porodice sa detetom od 3 godine.
Naša zapažanja u proteklih 12 dana su bila sledeća:
Dobre strane Kalamitsija:
Mesto je malo i ako želite odmor mir, tišinu i relaksaciju ovo je pravo mesto za Vas. More je prečisto i pretoplo, plaža je odlična, tako da ako imate malo dete ne oklevajte. Idealno mestašce za porodični odmor.
Loše strane Kalamitsija:
Ako ste došli autom nema ih.
Ako ste došli preko agencije vezani ste za samo mesto ukoliko ne odete busom do obližnje Sikije ili Sartija. Bus saobraća 2-3 puta dnevno i košta 2 evra do Sartija.
Apoteke u Kalamitsiju nema kao ni pedijatra. Sve to imate u Sartiju ili Toroniju. Postoje dva "Supermarketa" koja su veoma oskudno snabdevena. Ima po jedna vrsta robe (hemija, prehrambrena) po jedna marka, napr. prašak ima Tide od 450 gr. i to je to. Tako je i sa ostalom robom. Na stranu to što je dve najmanje 2 puta skuplje nego u Sikiji ili Sartiju. ako možete da odete da se snabdete van Kalamitsija uradite to obavezano. Restorani su takođe preskupi, i ako ne pokažete prstom u meniju šta poručujete, tj. nikako ne poručujte tipa porcija ribe i sl., jer Vam pod obavezno donesu nasjkuplje jelo koje imaju.
Veliko opterećenje prestavlja i konstantno prisustvo osica kojih ima pregršt, tako da morate stalno da budete na oprezu, jer vam bukvalno ne daju mira ni u restoranu ni na plaži ni na terasi u apartmanu, i gde god krenete tu su.
Sve u svemu topla preporuka je da dođete (za malu decu je ovo odlično mesto).





10921
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 26
idi na dno idi na vrh
autor
kalatea
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Drugari,
malo mi nedostaje da se odlucim za ovo prelepo mestasce, ali mi treba pomoc. Dakle, isla bih sa mamom i klincem od 4 godine, sada, pocetkom juna,i to autobusom. Dakle motorizovani necemo biti.Da li su nam prodavnice u mestu dovoljne za kupovinu namirnica, voca, povrca? da li do pekare moze i peske? da li postoji bar jedan parkic sa zanimacijama za decu? Koliko se placa ulaz u taj kamp i moye li uvece da se tamo ulazi?
P.s: ako neko ima predlog nekog drugog mesta obzirom na to da necemo imati kola, neka predlozi.



Komentari:

Flame
Sarti
napisano: 2014-05-29 15:37:59
anakon
Definitivno,Sarti.
napisano: 2014-06-01 06:49:11

10897
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 27
idi na dno idi na vrh
autor
Tosketa
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav svima!

Za nas prvi odlazak na letovanje...preciznije za devojku i mene...razmisljamo izmedju Kalamicija, Toronija i Sartija.,,Sitonije u globalu
Voleli bi da se iskupamo...odmorimo..uzivamo a ponesto i vidimo.
Nocni zivot nije prioritet,...ali smek i lepa atmsofera sigurno da jesu.
Treba istaci da smo bez kola...i zanima nas koliko su ova mesta povezana...busevima...taksijem i sl....kao i sa daljim mestima...?

Bilo bi lepo cuti neki predlog..savet...misljenje...itd

HVala ..:)




Komentari:

sitonija
Osvajanje Sitonije bez kola praktički je nemoguća misija, pogotovo ukoliko imate veće ambicije. Sarti, Marmaras i Nikiti su sadržajna, a Kalamitsi, Toroni i Vourvourou mesta za mirniju varijantu odmora. Plaža ima po celoj Sitoniji pa onda izaberite mesto shodno onom što želite da vidite. Bus je nepraktična varijanta, a taxi skupa.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10866
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 28
idi na dno idi na vrh
autor
draja
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

mozda je malo rano za planiranje godisnjeg odmora, ali ja sam od onih koji pocinju na vreme :)
Planiramo da ove godine odemo u Kalamici, pa mi treba samo jedna informacija, jer sam do sada nalazio razlicite. Da li je more mirno ili ima talasa? Na nekim sajtovima pise da je zbog svakodnevnog maestrala more sa dosta talasa, a negde da je zbog duplog zaliva plaza zasticena od vetrova. Sta je istina?




Komentari:

sitonija
Zaliv u kojem se nalaze mesto i plaža Kalamitsi gleda na otvoreno more, dakle nije duplo zaklonjen, a talasa ima kada vetar duva iz pravca jugoistoka. Dobro zaklonjene plaže su Tourkolimnionas i Klimatarija koje su na 10-tak minuta od Kalamitsija ka Sartiju, a te dve plaže orjentisane su pod 90 stepeni u odnosu na Kalamitsi pa nema šanse da i na njima i u Kalamitsiju bude talasa istovremeno. A vreme za planiranje letovanja je pravo, šta više za neke smeštaje već je kasno jer su najbolji termini već rasprodati.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11052
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 29
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

KALAMITSI - apartmanski kompleks na prodaju

Nalazi se uz samu plažu u delu mesta bliže luci, neposredno uz ulicu koja vodi ka kampu Tsitreli.  Kompleks sam video u izgradnji u decembru kada sam bio u Kalamitsiju, tada je bio urađen nivo prizemlja i nivelacija terena, detalje ne znam, slike kako će to sve izgledati kada bude završeno su kompjuterski generisane, a za zainteresovane sve informacije mogu se dobiti na mejl: christos.savvidis1@hotmail.com















10909
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 30
idi na dno idi na vrh
autor
lovegreece
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Uplatili smo vila Magda u septembru sa dvoje klinaca, ako moze neka zapazanja za ovaj objekat .Malo me zbunjuje za internet neke agencije su napisale da ima a neke ga ne spominju pa ako moze informacija iz prve ruke.
Pozdrav



Komentari:

sitonija
Kuća MAGDA ima wi-fi, za sve goste Astre pristupne podatke dobijate od lokalnog predstavnika.


napisano: 2019-02-05 21:34:14

10802
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 31
idi na dno idi na vrh
autor
lepotica
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Pozdrav svima! Da li je neko mozda letovao u Kalamitsiju? Uplatili smo u vili Abelos Suzana House. Ukoliko jeste, treba mi informacija o smestajuPozdrav svima! Da li je neko mozda letovao u Kalamitsiju? Uplatili smo u vili Abelos Suzana House. Ukoliko jeste, treba mi informacija o smestaju i kako je obezbedjena kuhinjskim aparatima. Hvala unapred. napred. 





10666
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI - Post broj: # 32
idi na dno idi na vrh
tema: Mesta na Sitoniji - Kalamitsi - KALAMITSI
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com