Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Opšta diskusija - Razno - MEDICINSKA ASISTENCIJA
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

AMBULANTE I BOLNICE

Za vreme letovanja akcenat se daje uglavnom na lepšoj strani odmora, ali nije loše imati informaciju šta i kako u slučaju potrebe za nekom od medicinskih usluga. Bilo da je to pregled kod lekara, zubara ili neki ozbiljniji zdravstveni problem. Pre svega bitno je da uz sebe imate putno zdravstveno osiguranje. Njega nabavljate u Srbiji pre početka puta i u zavisnosti od tipa osiguranja pokriva više ili manje problematika koje mogu nastati. Jako je važno da se unapred informišete kod osiguravajuće kuće šta zapravo jeste i pokriveno i kakva je procedura oko aktiviranja polise. Naime neka osiguranja imaju proceduru aktivacije polise pozivom na neki broj, a kako ste u romingu i imate posla sa govornim aparatom taj "razgovor" može biti i skuplji od same polise.

U gotovo svim turističkim mestima postoje lokalne ambulante gde možete dobiti najosnovniju medicinsku asistenciju. Tako je i u Sartiju gde u sklopu agencije SITHON/ASTRA TRAVEL postoji ambulanta u kojoj dr Simos koji inače odlično govori srpski jezik će vam se naći u slučaju bilo kakvog problema. Telefon ambulante je 0030 698 3736725 i kako i sam Sima kaže kada ga predstavljamo novodošlim gostima "najbitnije je da se uvek javite na vreme".

U slučaju potrebe za nekom kompleksnijom medicinskom asistencijom gostima na Sitoniji na raspolaganju je Dom zdravlja u mestu AGIOS NIKOLAOS nekih 13km severo istočno od Vourvouro-a. Dom zdravlja se lako pronalazi, čim uđete u mesto držite desno i prema putokazu za bolnicu stižete do ove ustanove. Broj telefona je 0030/2375 031788. Ova ustanova ne radi noću i ovde se nerade kompleksnije intervencije.

U slučaju zahtevnije problematike potrebno je otići u mesto POLYGIROS gde se nalazi klinički centar i mesto gde 24h možete dobiti bilo koju medicinsku asistenciju. Do Polygirosa se dolazi tako što od Nikitija i Metamorfozisa krenete putem ka Nea Moudania i nailazite na raskrsnicu sa semaforom gde treba skrenuti desno prema putokazu za samo mesto. Nastavljate uzbrdo i ring roadom oko samog mesta, a prema putokazima za bolnicu stižete do samog centra. Kolima možete ući u sam kompleks i nema potrebe da se bilo kome javljate na ulaznoj rampi. U zgradi desno je prijemna i hitna služba. Telefon ovog centra je 0030/2371 02402 17.

Sve usluge ovih državnih mediscinskih ustanova su besplatne, naravno ukoliko imate važeće putno osiguranje. Naplatiće vam samo 2-3e participaciju na samom prijemu ili kada budete dobili vašu dokumentaciju nakon pregleda i/ili intervencija.

Kod privatnika postoji opcija da ćete uslugu morati platiti za šta dobijate račun, a onda sve troškove refundirate kod vašeg osiguranja po povratku u Srbiju.

zgrada doma zdravlja Agios Nikolaos

zgrada bolnice u Polygirosu
11021
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - MEDICINSKA ASISTENCIJA - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
mara_marushka
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav svima!

Mozda nije pravo mesto za pitanje koje sledi, ali ako ima druga tema slobodno mi sugerisite. Naime, uplatili smo smestaj u Sikiji na plazi od 5. septembra. Sinoc mi je sin razbio glavu i usivali su ga. Nije nista strasno, lekari kazu da moze da putuje normalno sve, ali za sedam dana mora da skida konce, a to pada kada vec budemo na sitoniji... da li neko zna gde na sitoniji moze da se uradi tako nesto? Gde ima ordinacija gde rade i takve intervencije? 
Pozdrav
10571
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Razno - MEDICINSKA ASISTENCIJA - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
tema: Opšta diskusija - Razno - MEDICINSKA ASISTENCIJA
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2023 / powered by sitonijanadlanu.com