Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA
strana 1 od 1
autor
vekimax
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Moja preporuka za sve one koji nisu sigurni gde da letuju na Sitoniji? Postoji vise razloga za to. Prednost je sam polozaj Nikitija koji je na Zapadnoj strani poluostrva a do Istocnog dela treba preci nekih desetak kilometara, Lidl je na izlasku iz grada, mesto je zivo cele godine, dugacka i prelepa plaza sa jos lepsom vodom, mnogo taverni,kafica,lekar,apoteka, setaliste od oko 1km uz more. Blizina prelepih plaza Zapadna obala- Elia, Lagomandra,Kalogria..... Istocna obala Lagonisi,Karidi,Fava,Talgo... pa vi vidite!!!!!!


Komentari:

sitonijanadlanu
Upravo tako, strateški odličan položaj na "vrhu" Sitonije, odlično snabdevanje, supermarketi MASOUTIS GPS(N40.2181898/E23.6756470), MARINOPOULOS 5 odnosno LIDL GPS(N40.2161442/E23.6786029).

Nekoliko dobro snabdevenih benzinskih pumpi, autoservis, vulkanizer i prodavnica auto delova, a tu su i apoteke, bankomati, veliki broj taverni, restorana kako klasičnih, tako i onih u fast food varijanti. Kafei sa lepim baštama najčešće u ulici uz plažu, a po obodu mesta dosta tezgi sa uličnom prodajom voća. Svakog petka izjutra pa sve do 13h radi zelena pijaca u mestu gde možete kupiti sveže voće, povrće, med i ostale tradicionalne proizvode ovog kraja.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Pitanje za Zokija, jel u glavnoj ulici Nikitija je vulkanizer? kao i servis?
napisano: 2012-07-10 11:41:26

11083
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
hristina
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav svima, velika pohvala za forum,odavno Vas pratim, i uzivam u raznim postovima , slikama i opisima,pa sad resih da postavim i pitanje.
Pitala bih da li bi ste preporucili letovanje u Nikitiju, ali da odlazak bude preko agencije-busom.

Nemamo mogucnost odlaska na letovanje kolima, pa me plasi da li bi se pokajali da odemo tamo busom, da li bi bilo monotono,znam da svako drugacije dozivljava letovanje,ali me zanima da li bi nam mesto kao sto je Nikiti moglo da ponudi dovoljno sadrzaja a da nam letovanje ne bude dosadno,ima li mocucnost odlaska do Soluna lokalnim busom.

Unapred hvala na odgovorima i pomoci



Komentari:

Bokins
Kao sto ste rekli, svako drugacije dozivljava letovanje, i ne znam sta bi Vam bilo sa dovoljno sadrzaja, ali da probam ........Nikiti je vece mesto pored mog omiljenog Metamorfosisa (6km) , uz Sarti i fenomenalan Neo Marmaras (za rucak i vecere preporuka)... Ima apoteke, bankomat u glavnoj ulici, plaza po meni kao i ova u Metamorfosisu ne zadovoljava, ali Metamorfosis je u borovini, sa 3 igralista (jedno koje se ne odrzava) i volim manja mesta...mirnija Ima puno apartmana, Lidl i grcke vece prodavnice.... LIDL> 8 sladoleda (kornet, sendvic, stapic) 2.35e (a nekada bilo 1.3e) Giros pita 1kg, sada na akciji oko 1.49e, .... za autobus sam saznao ovde http://www.grckainfo.com /index.php?action=show_static_page&id=168-Halkidiki---Sitonija ...da citiram... Postoji nekoliko dnevnih polazaka iz Soluna i Poligirosa i ka zapadnim i istočnim obalskim odmaralištima kao i linija između susednih sela. Glavni putevi od Soluna su ka Gerakiniju – Metamorfosi – Nikiti; ka Agios Nikolaosu, a zatim Vurvuru i Armenistisu. Ako vreme nije lepo, treba otici u soping u Solun (Cosmo Mediterano, Jumbo, ....) malo vise od 90km Ima klasicne taverne, pijacu koja mislim da radi petkom ili utorkom..ne secam se....kada se dolazi u Nikiti, 1 semafor levo, pa druga ulica desno Ima rent a car i treba makar na par dana da iznajmite kola jel od Nikitija se razdvajaju istocne i zapadne fenomenalne plaze
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Lidl se nalazi na izlasku iz Nikiti , sa leve strane… Sitonija na dlanu (Zoki) je lepo ovde opisao i ne moze se promasiti…glavna ulica. Detaljnije na linku:

LIDL

Da li je 2-3 km ne znam..to zavisi gde Vam je apartman.. Imate www.lidl.gr mislim da tu imaju kada su akcije i gde se oni tacno nalaze Radnjice, taverne….to imate i u Nikitiju, Sartiju, M.Marmarasu, Toroniju…
napisano: 2012-07-11 08:14:11

10948
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
hristina
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Hvala najlepse,svaki komentar je dobrodosao i koristan.
jos smo u razmisljanju da li da prelomimo i uputimo se u Nikiti,pa sad skupljamo informacije.Mladji smo par ,ali nas nesto ne zanima nocni provod, ali zato volimo vecernje setnje,pa kad se vec seta da to nije monotono,nego da ajde da tako kazem da prolazimo pored radnjica, taverni... valjda razumete sta hocu da kazem,da bar imamo neki vid razgledanja.

Pomenuli ste Lidl, da li znatate mozeli se do njega pesaka ( 2-3 km nam ne bi bilo strasno) jer obozavamo taj market, tacnije proizvode koje on nudi, a znam da su cene vise nego dobre :) 

Pogledacu i link koji ste postavili

ako se jos necega setite,slobodno pisite,praticu temu, put planiramo u septembru 

jos jednom hvala za komentar i pomoc




10947
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
goran
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

postovani forumasi 
da li neko ima iskustva sa vilom ikies mantsiou u nikitiju.
do sada nisam mogao da pronađem nijedan komentar za ovu vili
Bio bih zahvalan ukoliko neko nesto zna da napise




10924
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

NIKITI U 7 SLIKA - veliko je interesovanje za ovo mesto na samom početku zapadne Sitonije pa evo nekoliko fotografija sa kojih se može videti kako sve to zaista izgleda. ÄŒinjenica je da je ovo mesto sadržajno, svi veći supermarketi su tu (Masoutis, AB Vasilopulos, Lidl, Galaksis), postoji mnogo medara gde se može kupiti najbolji med na Sitoniji, petkom je ovde zelena pijaca, ima Stari grad sa autentičnom arhitekturom, blizu su neke od top plaža Sitonije: Agios Ioannis, Koviou, Kalogria, Spathies, Trani Ammouda, Lagonisi, Karidi, Fava... e da ima i semafor, jedini na Sitoniji u glavnoj ulici gde se u dane početka i kraja vikenda prave velike gužve kada grci dolaze ili odlaze put Soluna... Velika je naravno i ponuda smeštaja, imajte samo u vidu da mesto ima luku i delove plaže gde ima dosta kamenja i trave. Deo plaže bliže Kastriju je dosta bolji, a dobro je i pokriven sadržajima restorana i kafea.  Nikiti prestavlja odličan izbor za sve kojima su osnovni kriterijumi odlična sadržajnost, blizina i lak pristup plažama raspoređenim na severu obe strane poluostrva.



















11005
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
tema: Mesta na Sitoniji - Nikiti - POLOŽAJ NIKITIJA
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com