Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON - izlet sa imenom primerenim doživljaju!


Izlet Robinzon - Sitonija

Jedan od sadržajnih izleta koji pruža mogućnost da se Sitonija doživi sa mora i to deo istočne obale od Sartija pa na sever sve do mesta Vourvourou. Polazak je iz Sartija uz usputno zadržavanje radi kupanja na plaži ORANGE BEACH odnosno KAVOUROTRIPES. Karipsko tirkizno more u koje se skače sa broda pružiće vam nesvakidašnje iskustvo, a na propisnom rastojanju od gužve koja je na obali u to vreme već sasvim izvesna.

U nastavku puta videćete sa mora uvalice i plaže koje sa kopna imaju mnogo teži pristup, dakle MEGAPORTOKALI, DUKINA PLAŽA, mala uvala ROBINZON, a onda fantastični ARMENISTIS posmatran sa mora, naravno. Slede, MANASSU, BAHIA, ZOGRAFOU, KOULTOUMOUSSI, a zatim i fenomenalne FAVA i KARIDI.

Posle ovih doživljaja u nizu predviđena je nabavka sastojaka za ROBINZON ručak, a u tom cilju sledeća zaustavna tačka je ribnjak gde se orada (cipura) "peca" sa unapred poznatim ishodom. Nakon uspešnog ulova sledi priprema  i to na ostrvu DIAPORO najpoznatijim i njavećim u arhipelagu od 13 manjih ostrvaca naspram mesta VOURVOUROU. Priliku da se okupate na plaži MYRSINI po mnogima najlepšoj plaži Sitonije nikako ne bi trebalo propustiti.

U kasnim poslepodnevnim časovima sledi povratak za Sarti uz sirtaki i veselu atmosferu sada već zadovoljne i raspevane ROBINZON družine. Još ukoliko usput naletite i na delfine koji često plivaju uz brod siguran sam da će doživljaj biti dodatno pojačan.

U svakom slučaju provešćete nezaboravnih 8 sati na moru uz impresije koje se nadovezuju jedna na drugu takvom brzinom da će biti potrebno vreme da ih sistematizujete. A onda još jedna noć u Sartiju u koju ulazite umorni ali i zadovoljni! Cena ovog izuzetnog izleta je 31 evra po osobi.



Izlet Robinzon - zaustavljanje na plaži Orange Beach/Kavourotripes


Izlet Robinzon - kupanje na plaži Orange Beach/Kavourotripes


Izlet Robinzon - kupanje na rajskim mestima


Izlet Robinzon - pecanje orade u ribnjaku


Izlet Robinzon - ostrvo Diaporo


Izlet Robinzon - povratak za Sarti u društvu delfina






10974
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON - izlet koji se pamti i ponavlja - part 1



Izlet Robinzon

Leta 2012. bio sam u prilici da uživam ovaj izlet i to nekih 20-tak puta pa ću sada pokušati da vam u nekoliko nastavaka u slici i reči prenesem najznačajnije utiske zbog kojih se ovaj izlet pamti ali i ponavlja. Naime iako istom rutom ROBINZON se svaki put drugačije doživljava.Tu pre svega mislim na atmosferu koja nastaje na brodu i dosta zavisi od sastava gostiju, njihovog aktivnog uključenja u krajnje opušten i zanimljivo osmišljen dan na moru. Osim toga bićete u prilici da vidite najbolje od istočne obale Sitonije. Duž rute ROBINZONA  nalazi se 20 izuzetnih plaža, a među njima i neke najlepše na Halkidikiju. Zatim ostrvo Dijaporo i porcija sveže orade za ručak koju ćete biti u prilici da sami upecate.

No krenimo redom. Izlet počinje u 10h ukrcavanjem na brod KATERINA kapetana Anestisa u maloj luci SARTI-ja. Brod prima do 180 putnika, ima dve palube od kojih je jedna gotvo čitava u hladovini. na brodu ima 4 toaleta sa tuševima tako da se možete istuširati nakon kupanja na nekoj od 3 plaže gde se brod zaustavlja. U sklopu broda nalazi se kantina gde se mogu kupiti sendviči, krofne, sladoled, sokovi, pivo, voda... Inače o vama svo vreme brine iskusna posada broda kapetan Anestis, Dimitris, Aris, Jota i 4-5 predstavnika agencije ASTRA TRAVEL-a.

Nakon isplovljavanja iz male luke Sarti brod prvo kreće u pravcu istoka pri čemu dominira fascinantan pogleda na Athos prolazeći kraj dve plaže na domak Sartija, prve uvale koja je od ove sezone dobila ležaljke i suncobrane i poznate Ahlade. Nakon luke Ahlada brod skreće u pravcu severa i nastavlja plovidbu kraj plaže kampa PLATANITSI mestu gde počinje onaj nestvarni tirkiz mora.

U nastavku slede plaže KAVOUROTRIPES, najpopularnija plaža Sitonije ORANGE BEACH, zatim sledi plaža MEGAPORTOKALI, a onda i mesto gde se ROBINZON po prvi put zaustavlja DUKINA PLAŽA. Na ovom mestu brod staje na nekih 30-tak metara od obale i imate mogućnost da se sledećih pola sata kupate u definitivno najtirkiznijoj vodi na Halkidikiju. U vodu možete ući skakanjem sa broda ili stepenicama koje se spuštaju pa u vodu ulazite kao u bazen. Za decu neplivače obezbeđeni su prsluci koji dete bezbedno održavaju na površini. Dubina mora na ovom delu je oko 2,5 do 3 metra. DUKINA PLAŽA doživljena sa mora nešto je što se teško može ispričati, to se jednostavno mora doživeti. Zadržavanje na DUKINOJ PLAŽI završava se takmičenjem u izranjanju boce vina, a pobednik osim apaluza zadržava i  osvojeni trofej.Sledi ukrcavanje na brod i nastavak plovidbe dalje na sever.



Izlet Robinzon - polazak iz male luke Sarti-ja


Izlet Robinzon - donja paluba u hladovini broda Katerina kapetana Anestisa


Izlet Robinzon - prva zaustavna tačka - Dukina plaža


Robinzon - Dukina plaža - uživanje u pogledu


Robinzon - Dukina plaža - uživanje u kupanju


Robinzon - Dukina plaža - uživanje u nestvarnoj boji tirkiza

Sitonijanadlanu



Komentari:

Mišica
HVALA za slikovito podsećanje. Verno i detaljno prikazivanje najlepšeg izleta brodom izuzetno prija u ove hladne dane. Otploviti Robinzon izletom i zaboraviti na neko vreme sadašnjost, efikasna je terapija. Na brodu ima mesta za sve... ukrcavajte se i zauzmite mesto gde ćete se najbolje osećati i uživati na način kako vam najviše odgovara! Ja ću biti u nekom mirnom kutku gornje palube ako sunce nije prejako ili u prijatnom hladu donje. Upijaću svim čulima nebo, stene, zelenilo i pre svega tirkiz mora istočne obale Sitonije. Pogled na plaže, znane i ne znane, lako, teško ili nikako dostupne s kopna... Boravak na njima u mislima, makar na kratko, dok brod plovi kraj njih... taj doživljaj nema cenu. Å iroki pogled izbliza na lepote Dukine plaže i kupanje u moru nestvarnog izgleda... To je samo početak sjajnog izleta!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10924
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON - izlet koji se pamti i ponavlja - part 2



Izlet Robinzon - Sitonija

Nakon DUKINE PLAŽE nastavljamo naše krstarenje dalje na sever prema mestu VOURVOUROU i ostrvu DIAPORO. U ovom delu izleta sve aktivnosti na brodu usmerene su ka animaciji najmlađih gostiju, a njih je uvek mnogo i to u raznim uzrastima. Inače najmlađi ROBINZON leta 2012. imao je samo tri meseca. Nakon nekoliko dečijih pesama organizuje se Robinzonovizija, takmičenje u pevanju u kojem učestvuju prijavljeni takmičari. Nastup može biti izvođenje neke pesme, recitacije ili pričanje viceva, svako po svojoj volji ali uvek uz podršku i aplauze ostalih gostiju na brodu. Na kraju proglašavaju se pobednici i dodeljuju se odgovarajuće nagrade. Kape, slagalice, sladoledi, krofne, odnosno pica ili palačinke. U svakom slučaju na kraju su svi učesnici i pobednici, a u veseloj atmosferi nastavljamo dalje ka ribnjaku gde ćemo se ponovo zaustaviti.

U ovom delu krstarenja prolazimo kraj sledećih plaža MARIJINA, ARMENISTIS, MANASSU, ROBINZON, BANANA, BAHIA, ZOGRAFOU, KOUTLOUMOUSI (LACARA), FAVA, KARIDI, VOURVOUROU BEACH i prirodnog fenomena LIVARI, peščanih prevlaka kod mesta VOURVOUROU. Naravno nije potrebno posebno naglasiti mogućnost uživanja u pogledu na ovaj izuzetno zeleni i šumoviti deo Sitonije gde se borovi spuštaju gotovo do same obale.

Tirkiz mora koji nas je pratio još tamo od PLATANITSIJA se kod kampa Armenistisa na trenutak prekida, boja mora polako prelazi u modro zelenu i zelenu koja dominira na potezu BANANA-ZOGRAFOU. Kasnije kod plaže KARIDI ponovo počinje tirkizna boja vode kao posledica belog peska na plitkom morskom dnu.

Udaljili smo se nekih 40 km od SARTIJA i polako se približavamo ostrvu DIAPORO najvećem u arhipelagu od 13 manjih ostrvaca nasuprot mesta VOURVOUROU. Ali prvo idemo ka ribnjaku gde će svi zainteresovani Robinzoni moći okušati sreću u pecanju orade koja je planirana kasnije za ručak.



Izlet Robinzon - program za najmlađe goste


Izlet Robinzon - animacija za decu i sve one koji se tako osećaju


Izlet Robinzon - takmičenje u pevanju - Robinzonovizija


Robinzon - proglašenje pobednika i uručivanje nagrada


Robinzon - Milica - pobednik Robinzonovizije 05. juna 2012.


Robinzon - sigurnim kursom ka ostrvu Diaporo

Sitonijanadlanu




11061
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON - izlet koji se pamti i ponavlja - part 3



Izlet Robinzon - Sitonija

Pod komandom iskusnog kapetana Anestisa brod Katerina nastavlja ka mestu VOURVOUROU koje se sa mora doživljava na mnogo kompleksniji način. Naime prolaskom automobilom kroz ovo mesto dosta je ograđenih i privatnih ili hotelskih poseda pa je prilaz obali i plaži dosta ograničen. Sa mora to sve izgleda dosta drugačije tako da ROBINZONI mogu lepo videti kompleks EKIES ALL SENSE RESORT jedan od najluksuznijih na ovom području. Naravno i sve ostale vrlo lepe uređene plaže sa prelepim travnatim površinama u zaleđu kao što su VERGOS, IOANNA,  PSAROGIANIS, VASSILIADIS.... 

Plaže FAVA i KARIDI kraj kojih prolazimo gosti mogu videti uz detaljna uputstva kako se njima može prići sa kopna. A onda ulazimo u sam arhipelag od 13 ostrva među kojima je naveće i najjačeg doživljaja ostrvo DIAPORO. Plovimo kraj njega i idemo do njegovog severmo istočnog dela gde se nalazi ribnjak. Ovo mesto nalazi se između ostrva DIAPORO i plaža TALGO i LAGONISI. Tu se zaustavljamo, brod se "zakači" za platformu i svi zainteresovani za pecanje orade mogu sići sa broda i iskušati sreću. 

U ovom slučaju ishod pecanja je sasvim izvesan, a ljudi sa platforme i članovi posade broda u ruke će vam dati već pripremljenu pecaljku sa mamcem. Vaše je samo da povučete u pravom trenutku i date povod vašim saputnicima za fotografisanje. Orada (cipura) je jedna od najkvalitetnijih riba, a koja će uskoro biti pripremljena za ručak koji sledi. Za goste koji ne žele ribu za ručak postoji opcija zamene vaučera za ražnjiće (souvlaki), retki su ovakvi gosti ali bilo ih je.

Ali prvo ostrvo DIAPORO i kupanje na plaži koja mami uzdahe. Na nju stižemo za nekih 15-tak minuta!



Izlet Robinzon - kapetan Anestis - pravim kursom ka ostrvu Diaporo


Izlet Robinzon - prilazak ribnjaku kod ostrva Diaporo


Izlet Robinzon - brod prikačen za platformu


Robinzon - prva upecana orada


Robinzon - ulov zagarantovan uz malu pomoć prijatelja


Robinzon - napuštamo ribnjak uspešno obavljena posla

Sitonijanadlanu




10944
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON - izlet koji se pamti i ponavlja - part 4



Izlet Robinzon - Sitonija - ostrvo Diaporo

Nakon zadržavanja na ribnjaku izlet Robinzon nastavlja dalje krećući se ka obali ostrva Diaporo i to njegovom jugoistočnom delu. Ovde se nalazi nekoliko prelepih uvala, a na jednu od njih se iskrcavamo i izlazimo na samo ostrvo. U ovom slučaju brod se nasuče na peščanu obalu pa svi putnici bivaju zamoljeni da se odmaknu ka srednjem i zadnjem delu broda kako bi se ovaj što bolje nasukao.

Tada se sa desne strane broda spuštaju stepenice i svi zainteresovani mogu izaći na obalu, a da pri tom ne moraju zagaziti u vodu dublje od kolena. Dakle mislilo se i na neplivače, a za najmlađe Robinzone ovde se organizuje i školica plivanja. O deci vodi računa član Astrinog tima Ivan, inače profesor fizičke kulture i verovali ili ne na svakom Robinzonu imamo po nekoliko mališana koji nauče da plivaju.

Za to vreme roditelji mogu slobodno i opušteno uživati na ovoj ili nekoj od susednih plaža. Desno od plaže gde smo se iskrcali je deo sa stenama, belim i šupljikavim, a levo druga plaža na kojoj ima i prirodnog hlada. Sledeća je jedna mala uvalica koju najčešće napadaju ljubitelji free varijante uživanja. Prema tome kako ko voli, a vremena je dosta jer zadržavanje na Diaporu je između 1,5 i 2 sata.

Za to vreme dok vi uživate u čarima ostrva vredni članovi posade čiste Oradu koja se zatim usoljava i priprema za pečenje na roštilju. Da je ovaj posao pri kraju primetićete po jatima galebova koji obleću mesto gde se čistila riba. Na kraju svi Robinzoni vraćaju se na brod i ponovo isplovljavamo  ostavljajući za sobom Diaporo, prelepo ostrvo sa pogledom na Vourvourou.



Izlet Robinzon - pripreme za iskrcavanje na ostrvo Diaporo


Izlet Robinzon - iskrcavanje na ostrvo Diaporo


Izlet Robinzon - prelepe plaže na ostrvu Diaporo


Robinzon - susedna plaža sa prirodnim hladom na obali


Robinzon - pogled na mesto Vourvourou preko puta ostrva

Sitonijanadlanu




10998
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

Која је цена овог излета за децу? Много ми се свиђа ова идеја, па планирам за следећу сезону :)


Komentari:

sitonijanadlanu
Za decu do 6 godina izlet je besplatan ali ne uključuje ručak, a za decu od 6-12 godina 21 evro stim što je u cenu uključen ručak, porcija orade sa grčkom salatom, hleb i sok po izboru. Ukoliko dete ne jede ribu možete na brodu prijaviti zamenu porcije orade za porciju ražnjića. Doplate za dodatnu porciju su 5 evra za ražnjiće odnosno 7 evra za oradu.

Pozdrav, pa se vidimo na Robinzonu!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11013
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

А аутобуски превоз од Неос Мармараса до Сартија? Како гости из Неос Мармараса иду на робинсон излет?


Komentari:

sitonija
Izlet ROBINZON prodaje se u svim mestima Sitonije uz obezbeđen transfer do Sartija odakle izlet polazi. Cena transfera je 6 evra po osobi, a za malu decu gratis. Dakle po vas se dolazi u dogovreno vreme i to automobilom, mini vanom ili kombijem, odvozite se u Sarti, a po završetku ROBINZON-a nakon kraćeg zadržavanja u Sartiju vraćate u mesto gde ste odseli.

Zadržavanje u Sartiju prilika je za obilazak ovog mesta ili snabdevanje u supermarketu ARVANITIDIS što su prošlog leta koristili gosti iz Kalamitsija gde je snabdevanje dosta ograničeno.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11046
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

Ух, супер! И надам се да се излет организује и у јуну :)



10890
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

Опет ја на овој теми, видех на астрином сајту да је цена 33 евра за одрасле и 26 евра за децу, је ли то права цена, или ово од 31 евро и 21 евро за децу?


Komentari:

sitonija
31 € za odrasle, 21 € za decu od 6-12 godina, besplatno za mlađe od 6 godina.
napisano: 2019-02-05 21:34:13
sitonija
Od danas 21. maja cena izleta ROBINZON je: 32 € za odrasle, 22 € za decu od 6-12 godina, besplatno za mlađe od 6 godina.
napisano: 2019-02-05 21:34:13
lela
Хвала пуно на информацијама, видимо се на броду за неких двадесетак дана! :)
napisano: 2013-05-24 21:33:55

10957
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
majstor
grupa: user
broj postova: 7
reputacija: 1

Dobar dan, interesuje me koliko česro se organizuje izlet robinzon u julu.Da li se za dete od 4 godine pošto ne plaća kartu može kupiti neki obrok. Hvala na odgovorima unapred


Komentari:

sitonija
Jedan iili dva puta u toku smene ASTRA TRAVEL-a. Deca do 6 godina ne plaćaju kartu, a dodatni obrok se naravno može naručiti na brodu i to porcija orade za 7, a ražnjići za 5 evra.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10962
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

Ево, излет робинзон се организује у недељу, кад се вратим известићу вас, да не буду само Зоранови извештаји :)




10904
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
mimi07
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Molim vas za informaciju u vezi izleta Robinzon. Moja porodica I prijatelji (ukupno nas je 7) bicemo u Vourvourou u periodu od 12.08.2013. - 22.08.2013. Da li ce u navedenom periodu biti organizovan izlet Robinzon, I kog tacno dana . Koliko izlet traje odnosno kada se zavrsava? Mozemo li dobiti broj telefona nekoga od organizatora kako bismo sve dogovorili za sve eventualne detalje oko dolaska u Sarti I ostalih pojedinosti.

Zahvaljujem unapred.




Komentari:

sitonija
ASTRINA smena je 10. avgusta i par dana nakon toga biće organizovan izlet ROBINZON, najverovatnije i dva. Prema tome u vreme vašeg boravka izleta će sigurno biti, a sve informacije o njemu možete dobiti u agenciji SITHON/ASTRA TRAVEL-a u Sartiju na velikom parkingu gde možete kupiti i vaučere. Izlet kreće iz Sartija u 9h45min ispred agencije, a završava se oko 18h30min u maloj luci u Sartiju. Transfer iz okolnih mesta do Sartija može se organizovati po ceni od 6evra po osobi ili ukoliko imate sopstveni prevoz možete sami doći do Sartija. Telefon predstavnika agencije ASTRA TRAVEL gde možete dobiti sve dodatne informacije je +30/698 341-8099.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10940
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
lela
grupa: user
broj postova: 6
reputacija: 1

Ево, пошто су се утисци већ одавно слегли, у овим кишним данима да се мало присетимо излета Робинзон, на коме смо моја деца и ја били у јуну месецу.
Дакле, аутобусом смо кренули из Неос Мармараса, пут до Сартија је био веома удобан, а водич у аутобусу се трудио да покаже што више и да исприча појединости о свим местима кроз која смо пролазили.
Када смо стигли у Сарти, морали смо да пређемо један велики део пешке, јер је паркинг за аутобус доста удаљен од луке.
Укрцавање на бродић, и кренули смо. Прво заустављање је били на предивној Дукиној плажи, а после тога, журка!
Деца (а и одрасли) су се заиста сјајно провели, певали су и играли, тако да је време које смо провели у пловидби брзо прошло, проглашени су победници Робинзоновизије, и већ смо стигли до рибњака, а затим и до Диапоро острва.
Боја мора и стене су заиста фасцинантни, нарочито нама који смо летовали на западној обали Ситоније. Мало смо истраживали по острву, али време брзо пролази, и већ је време да кренемо натраг, на југ.
Ручак је организован на једној дивној, пустој плажи, орада и салата, прсте да полижеш!
И после клопе, крећемо према Сартију, а све време нас забавља сјајни вођа пута, уз песму и игру.
Убрзо се на хоризонту указао Сарти, што је значило да се излет убрзо завршава.
Дан смо провели феноменално, и свима препоручујем овај излет!




11047
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

ROBINZON IZLET - 4. avgust 2013

Dan kada su svi bili pobednici i kada je bilo veliko zadovoljstvo biti u pratnji ovog fantastičnog izleta. Galeriju fotografija pogledajte na linku ROBINZON 4.avgust 2013













10917
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
tema: Opšta diskusija - Izleti i obilasci - ROBINZON
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com