Prijava!
Korisnički ID: gost2442521
Sarti-support
INDEX TEMA
poslednji napisan post u temi
ukupni broj postova
naslovi tema (broj postova u temi)
Mesta na Sitoniji

Mesta na Sitoniji

teme koje pokrivaju diskusiju o mestima na Sitoniji i njihovu ponudu
Sarti (272)
Toroni (65)
Metamorfozis (7)
Kalamitsi (37)
Nikiti (18)
Neos Marmaras (51)
Vourvourou (6)
Sykia (3)
Ormos Panagias (5)
Porto Koufo (7)
Gerakini (1)
Psakoudia (2)
Agios Nikolaos (1)
Krotiri (1)
Pyrgadikia (3)
479
Zanima me da li neko ima iskustva u vezi smestaja Studia Petridis Beach. Unapred zahvalna!
u temi: Mesta na Sitoniji - Metamorfozis - METAMORFOZIS
autor: micka
napisano: 2017-12-13 10:25:53
Smeštaji

Smeštaji

ponuda smeštaja na Sitoniji, hoteli, apartmanski smeštaj, kampovi
Sarti (358)
Toroni (37)
Metamorfozis (4)
Kalamitsi (8)
Nikiti (102)
Neos Marmaras (31)
Vourvourou (25)
Gerakini (1)
Psakoudia (0)
Hoteli (12)
Apartmani (9)
Kampovi (21)
608
Imate li neki info o smeštaju Vasso  house?
u temi: Smeštaji - Vourvourou - VASSO HOUSE
autor: Vladimir021
napisano: 2018-01-08 13:16:22
Plaže

Plaže

opisi plaža Sitonije, njihove karakteristike, sadržaji, GPS pozicije
Dukina plaža (15)
Karidi (10)
Megaportokali (8)
Lagomandra (18)
Kalogria (6)
Klimataria (8)
Armenistis (4)
Orange beach (9)
Zografou (3)
Beach barovi (8)
East coast (27)
West coast (15)
131
AHLADA - prilaz plaži stazom iz Sartija u 21 slici

Do ove zanimljive peščane plaže može se vrlo lako stići i stazicom iz Sartija. Prvo se sa platoa gde je postavljen veliki Krst treba spustiti na prvu malu plažu, a onda preko nje stazom malo uzbrdo pa nizbrdo do Ahlade. Zaista nije ni teško, ni rizično, a potrebno je nekih 12 minuta laganog hoda. Za povratak je potreban neki minut više jer se više ide uzbrdo.

A evo i kako to izgleda u 21 slici...

Dakle krećemo sa platoa gde je veliki Krst...

sa leve strane platoa ima zemljani put kojim se spuštamo...stazom do prve male plaže...

ovde smo sišli na prvu malu plažu severno od male luke, a odavde nastavlja uža stazica uzbrdo koja vodi do Ahlade...

sada se već Ahlada vidi, nastavljamo dalje ali sada nizbrdo...sada smo na stazi kojom se do Ahlade dolazi ukoliko na ovo mesto dolazite kolima...i evo nas na AHLADI lepoj plaži severno od Sartija i orjentisanoj pod uglom od 90 stepeni u odnosu na gradsku plažu... Ahlada je peščana plaža i na obali kao i na morskom dnu ima fini sitni pesak. Na morskom dnu postoje i stene pa je ovaj lokalitet zanimljiv i za ronioce. Ahlada je plaža koju koriste nudisti, a u sezoni na njoj bude i desetak šatora i tendi sa ljudima koji na njoj borave duže vreme... U zaleđu plaže nalazi se i napušteni kamp Ahlada u kojem ima vode za pranje... Na plaži nema nikakvih sadržaja pa je potrebno poneti vodu za piće, hranu i sve što želite da koristite na plaži, npr. suncobran, prostirku...
u temi: Plaže - East coast - EAST COAST
autor: sitonija
napisano: 2017-05-14 06:34:10
Restorani, snabdevanje

Restorani, snabdevanje

opisi, ponuda i lokacija, taverne, fast-food restorani, hipermarketi
Taverne (19)
Fast-food (15)
Hipermarketi (3)
Snabdevanje (26)
Poslastičarnice (6)
Picerije (2)
71
Kakve su cene namirnica,voca brze hrane i jela i koja su proverena m
mesta za klopu u Sartiju?
u temi: Restorani, snabdevanje - Snabdevanje - SUPERMARKETI
autor: 2471973
napisano: 2017-08-19 12:54:20
Put do Sitonije

Put do Sitonije

teme koje pokrivaju put do Sitonije, granične prelaze, alternativne pravce, snabdevanje gorivom
Granični prelazi (27)
Putni dokumenti (1)
Pumpe (12)
Makedonija (22)
Intiner puta (32)
Zanimljiva mesta (4)
Srbija (9)
107
PUT DO GRČKE - INTINERER 2018- DEONICA PUTA KROZ SRBIJU - PART 10

Prošli smo naplatnu rampu i ušli na teritoriju grada NIŠA. Po info tabli kraj koje prolazimo saznajemo da do samog grada ima 11km.

put do grcke

NIŠ je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i sedište Nišavskog upravnog okruga, a na širem području grada živi oko 400.000 ljudi. Niš je treći grad po veličini u Srbiji (posle Beograda i Novog Sada). Niš je bio administrativni, vojni i trgovinski centar različitih država i carstava kojima je, tokom svoje duge istorije, pripadao. Na prostoru današnjeg Niša, u antičkom gradu Naisu rođeni su rimski carevi Konstantin Veliki i Konstancije III. Geografski položaj Niša učinio ga je strateški važnim i time primamljivim gradom za mnoge osvajače. Tokom istorije, teritorijom na kojoj se današnji grad nalazi prošli su Dardanci, Tračani, Iliri, Kelti, Rimljani, Huni, Avari, a zatim i Vizantinci, Srbi, Bugari i Osmanlije. U više navrata grad su zauzimali Mađari i Austrijanci. Od Turaka je oslobođen 1878. godine i od tada se ponovo nalazi u sastavu Srbije, s kratkim prekidima u toku Prvog i Drugog svetskog rata, kada je bio pod okupacijom. Uticaj različitih naroda koji su živeli na teritoriji današnjeg grada Niša primećuje se u kulturnom nasleđu grada, pre svega u njegovoj arhitektonskoj raznovrsnosti.

Burna istorija grada kao i veliki broj atrakcija čine NIŠ mestom kojem ostajemo dužni da ga detaljno proskeniramo, ali ovaj put vreme nam je popunjeno pa to ostavljamo za neku sledeću priliku. Niška tvrđava, lokalitet antičkog naselja Medijana, Ćele kula, spomenik posvećen Čegarskoj bici, Lapidarium, Bali Begova džamija, Kamenički vis, Niška banja... atrakcije su koje svakako vredi obići i nakon sistematizacije utisaka sklopiti priču o ovom zanimljivom gradu.

put do grcke 

put do grcke

put do grcke 

Mi nastavljamo dalje i približavamo se petlji TRUPALE, možda i najvažnijoj na putu do Grčke.

put do grcke

Ali pre TRUPALA prolazimo kraj još jedne benzinske pumpe, ovaj put GAZPROM, a kojoj prilazimo isključenjem koje se nalazi na 196.4km.

put do grcke

Kilometar i po dalje sledi petlja TRUPALE obeležena pod brojem 48, ali pre same petlje nailazimo na dobro obeležene opcije koje nas informišu da se ovde autoput račva u dva pravca u zavisnosti da li vaš put do Grčke nastavljate preko Makedonije ili Bugarske.

put do grcke

Na 198.6km nailazimo na petlju 48 TRUPALE gde je desno isključenje koje vodi prvo ka NIŠU SEVER, a zatim dalje ka PIROTU, DIMITROVGRADU i BUGARSKOJ. Ovaj pravac nosi oznaku E-80, a kako su radovi na njemu u završnoj fazi pretpostavljam da će neke ovaj pravac sve više zainteresovati.

put do grcke

Bez obzira na prednosti puta preko Bugarske, a jedan od njih je što u ovom slučaju ne treba zeleni karton za osiguranje mi ipak nastavljamo pravo jer nekoliko tabli sa natpisom THESSALONIKI kao i obično izazove ona prijatna treperenja jer sve smo bliži cilju. Dakle nastavljamo pravo putem E-70, prolazimo još jednu petlju, ovaj put broj 49 NIŠ JUG i nastavljamo dalje ka VRANJU i Makedonskoj granici.

put do grcke

Do petlje 49 i još jednog isključenja za NIŠ prešli smo tačno 203km. Na 204.7-om kilometru prolazimo kraj još jednog parkinga koji može poslužiti u slučaju nužde, a na 208-om kilometru nailazimo na petlju broj 50 MEROŠINE gde se isključujete ukoliko želite za PROKUPLJE ili KURŠUMLIJU. Na 207.5km ide prvo tabla na 500m pre same petlje.

put do grcke

A onda na 208km i sama petlja broj 50.

put do grcke

Autoput i dalje, a mi sve bliži VRANJU ali i još jednoj napaltnoj rampi na koju uskoro i nailazimo na tačno 217.5km. Ovde plaćamo iznos od 210 dinara za korišćenje autoputa, plaća se direktno inkasantu, dakle nema kartice koja je bila funkcionalna na potezu od BEOGRADA do NIŠA. Ova, druga naplatna rampa na našem putu zove se DOLJEVAC.

put do grcke

A iznos putarine u zavisnosti od kategorije vozila koja trenutno važi možete pogledati u sledećoj tabeli.

put do grcke

Odmah nakon plaćene putarine sledi petlja broj 51 DOLJEVAC gde je isključenje za DOLJEVAC i ŽITORAĐU, a nalazi se na 218.1km.
u temi: Put do Sitonije - Intiner puta - PUT DO GRČKE - INTINERER 2018 PART 2
autor: sitonija
napisano: 2018-01-21 12:46:51
Opšta diskusija

Opšta diskusija

teme opšteg karaktera, nekategorizovane teme, svašta nešto
Forum info (98)
Razno (57)
ABOUT SITHONIA (4)
Izleti i obilasci (27)
Zanimljivosti (37)
Pričaonica (57)
Relax kolaži (9)
ΣΙΘΩΝΙΑ (2)
Korisno i praktično (5)
296
PHILOXENIA - 33. SAJAM TURIZMA I HOTELIJERSTVA U SOLUNU

Na 33. Sajmu Turizma i hotelijerstva i hotelske opreme, Philoxenia i Hotelia, održanom u Soluno od 10-12. novembra 2017. godine predstavilo se više od 600 izlagača. Sajam je ove godine predstavio celokupnu turističku ponudu Grčke sobzirom da je na sajmu učestvovalo svih 13 regiona i još mnogo turističkih opština. Grčka je kao turistička destinacija ekspandirala proteklih godina i iz godine u godinu nastavlja da privlači veliku pažnju posetilaca i partnera širom sveta.

Izlagači su ove godine bili iz 18 zemalja, što govori o tome da je Grčka popularna destinacija te u nju strani partneri žele ulagati. Po prvi put na ovoj manifestaciji učestvuje Turska, i to sa velikim štandom i sa bogatim kulturno umetničkim programom, zatim pored Srbije, po prvi put se našla i Republika Srpska, zatim Kipar, Egipat, Austrija, Rusija, Albanija, Bugarska, Poljska, Luksemburg, Češka Republika, Slovačka, Peru, Filipini i Indonezija. Atmosfera krajnje poslovna povremeno je prekidana zvucima autentičnih instrumenata i pesama iz Turske.

Održan je i veliki broj B2B sastanaka između izlagača i glavnih turoperatera iz 36 ciljnih zemalja za grčko tržište, neverovatne 4000! Veliki broj posetilaca privukao je i štand avio prveoznika Qatar zbog najsvežije potpisane saradnje sa gradom Solunom. Na sajmu Hotelia predstavio se srpski brend Simpo sa ponudom za hotele i vile. Predstavile su se i brodarske firme, kao i auto i autobuski prevoznici. Održani su i seminari sve o kafi i sve o hrani. Najveću pažnju privukli su štandovi velikih domaćih tur operatera Mouzenidis i Meli toursa.

Sajam u Solunu je završen, a sledeći veliki Sajam turizma u regionu biće održan od 22-25. februara 2018. godine u Beogradu.u temi: Opšta diskusija - Razno - SAJAM TURIZMA
autor: sitonija
napisano: 2017-12-02 21:50:37

Broj korisnika foruma: članovi: 1333 gosti:2442522 ukupno:2443855
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2018 / powered by sitonijanadlanu.com