Prijava!
Korisnički ID: gost2460867
Sitonija
tema: NAJNOVIJI POSTOVI (br.1-10) Idi na postove br.11-20
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 490
reputacija: 1

NAGRADA ZA 20000-og ČLANA NAŠE FACEBOOK GRUPE

 Kao i prošle godine kada smo dostigli 10.000 članova i ove godine za jubilarnog člana pripremljena je skromna ali lepa nagrada. BESPLATAN SMEŠTAJ U SARTIJU u terminu 20. maj 2018. Srećan dobitnik i naš 20.000-ti član je Tijana Smiljanic koja dobija letovanje na Sitoniji za tri osobe.

Molim Tijanu da mi se javi na mejl adresu sitonijanadlanu@yahoo.com kako bi dogovorili realizaciju nagrade.

U toku sajma turizma Prijatelj ove grupe ASTRA TRAVEL iz Beograda pripremiće vaučer za dobitnika.

Idemo naravno dalje u susret 30.000-om članu koji će nadam se već u sezoni 2019. biti gost na Sitoniji ali u još kasnijem terminu 30. maja 2019.

put do grcke

Još jedni veliki lični ali i Prijatelji ove grupe VilaStefani Dojran  dodelili su i BONUS NAGRADU našem jubilarnom 20000-om članu. Dakle Tijana Smiljanic će 19. maja 2018. dan pred odlazak u Sarti biti gost na DOJRANU u VILA STEFANI tu prenoćiti i sutradan za nepuna 4 sata biti u Sartiju gde je čeka glavna nagrada, smeštaj za 3 osobe u trajanju 12 dana. Najbolji način da na Sitoniju stignete sveži i odmorni i verujem sa puno lepih utisaka sa Dojranskog jezera.

put do grcke

idi na ovaj post u temi
Opšta diskusija - Pričaonica - KAFE SITONIJA
0
0
Post napisan: 2018-02-18 22:40:55
# 1
idi na dno idi na vrh
autor
Lima
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav svima, 
Dvoumimo se trenutno izmedju dva smestaja pa me interesuje koja plaza je bolja za decu Livrochio ili Valti?Komentari:

sitonija
Plaže LIVROCHIO i TRANI AMMOUDA su jedna od najlepših plaža Sitonije, sa prelepom tirkiznom bojom, zavučena duboko u zalivu i zaklonjena od vetra. To je ujedno i jedna od najdužih plaža Sitonije sa puno sadržaja, a blizu Nikitija gde postoje svi sadržaji pogotovo kada na odmor krećete sa decom.

VALTI je mala plaža sa žućkastim peskom, predivnim izlascima sunca uz opciju skakanja sa stena na rubnim delovima plaže, blizu je Sartija gde postoje sadržaji. U zaleđu plaže VALTI nalazi se isoimeni kamp i ova opcija je bolja u slučaju da želite miran odmor, a sadržaji vam nisu preterano važni. Ukoliko su deca mala mišljenja sam da je TRANI AMMOUDA ipak bolji izbor. Pozdrav!

idi na ovaj post u temi
Plaže - East coast - EAST COAST
0
0
Post napisan: 2018-02-18 18:45:12
# 2
idi na dno idi na vrh
autor
bigovici
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Postovanje i unapred hvala na odgovoru.

Pocetkom jula planiramo suprug,ja i 6.-ogodisnje dete da letujemo prvi put na Sitoniji. Po ovome sto sam do sad gledala na netu prednost dajem Sartiju.

Treba nam smestaj koji je pristojan,cist,ne mnogo skup,koji je dobra baza za obilazak lepih plaza na Sitoniji a koji je u blizini vecernjih zbivanja,da ne moramo uvece da palimo kola,da imamo gde uvece da prosetamo,popijemo pice,veceramo i da dete ima neku zabavu.

Molim vas za preporuku smestaja koji po vama mogu da dodju u obzir po ovim mojim kriterijumima koji bi nas ucinili srecnim.Komentari:

sitonija
Ponuda u SARTIJU je velika, javite mi se na mejl sitonijanadlanu@yahoo.com i precizirajte tačan period boravka kao i vaše zahteve pa da pronađemo nešto odgovarajuće. Pozdrav!

idi na ovaj post u temi
Smeštaji - Sarti - SMEŠTAJ U SARTIJU
0
0
Post napisan: 2018-02-10 19:45:31
# 3
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 490
reputacija: 1

NEDELJA 12. februara 2018. Koncert u Solunu

Barbarella Live Party
Vasileos Irakleiou 43, 54623 Thessaloníki

koncert
idi na ovaj post u temi
Opšta diskusija - Pričaonica - KAFE SITONIJA
0
3
Post napisan: 2018-02-07 21:59:08
# 4
idi na dno idi na vrh
autor
popovick
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Sezona 2018: Toroni  - apartman 4BED u vili Dimitra. Direktno dogovoreno sa vlasnikom Adreasom, u periodu 07/08-17/08 60 eur dan.

Prvi put idemo u Toroni, pretrazujem po forumima i skupljam informacije.

Brine me pominjanje neka dva kanala u kojima se zadrzava voda, komarci, zabe. Da li je to bilo aktuelno samo u vreme proslogodisnjih poplava ili je nesto sto je uobicajeno? I gde se nalaze - u blizini kog smestajnog objekta?

Da li zaista nema pedijatra u Toroniju?

Ako imate informacije o smestaju i odgovore na pitanja, podelite...i hvala unapred.
Komentari:

sitonija
DIMITRA STUDIOS je na lokaciji između ta dva kanala za odvod kišne vode ali ne verujem da ćete imati ikakave probleme zbog toga. Prvi kanal je uz kuću OLGA, a drugi u blizini kuća FLORA i SAKIS. Jednostavno izbegnite delove plaže gde se kanal uliva u more. Plaža Toronija je dovoljno dugačka da nađete idealne uslove, a u blizini su i dve sjajne plaže DESTENIKA i TRISTINIKA. Toroni nema pedijatra, ni centralni trg, sadržaji su zadovoljavajući za one koji nisu previše zahtevni. Ali ima odličnu plažu, predivne zalaske sunca i dosta zanimljivosti u okruženju.

idi na ovaj post u temi
Mesta na Sitoniji - Toroni - TORONI 2017
0
0
Post napisan: 2018-02-05 10:45:41
# 5
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 490
reputacija: 1

PUT DO GRČKE - INTINERER 2018- DEONICA PUTA KROZ SRBIJU - PART 11

Odmah nakon naplatne rampe DOLJEVAC sledi i petlja DOLJEVAC obeležena brojem 51, a ovo je mesto gde se isključujete ukoliko želite put DOLJEVCA ili ŽITORAĐE.

put do grcke

Petlja 51 nalazi se na 218.1km, a sledeća GADŽIN HAN i pod brojem 52 šest kilometara dalje, na 224.1km.

put do grcke

Sa desne strane autoputa nailazimo na plastenike kojih ovde ima u velikom broju, a to je siguran pokazatelj da smo blizu LESKOVCA. Prvo isključenje za LESKOVAC nalazi se na 230.9km, a u pitanju je petlja broj 53.

put do grcke

Ovde je isključenje zapravo na stari put koji vas vodi ka LESKOVCU.

put do grcke

Sledi i petlja 54, ponovo obeležena kao LESKOVAC JUG, a locirana na 246.9km.

put do grcke

Od ove petlje do VRANJA imamo još 53km, ali prvo sledi GRDELICA do koje imamo još 11km.

put do grcke

Sledi 11km perfektnog puta koji produžava autoput sve do GRDELICE.

put do grcke

Na 257.7km nailazimo na petlju broj 55 GRDELICA, a par stotina metara dalje i informaciju da za 1km prestaje autoput.

put do grcke

Tako je bilo u vreme kada smo prolazili ovuda ali ne znači da će tako biti kada vi krenete put Grčke jer radovi na rekonstrukcijama i izradama deonica novog puta idu svojim tokom. Stižemo i do 260-og kilometra i dela gde saznajemo da se milionski iznosi u evrima troše namenski uz još jedno divljenje građevinarima koji odrađuju ovaj tehnički vrlo zahtevan posao.

put do grcke

Kilometar dalje prelazimo MOST OBNOVE koji uvek pokrene sumorne slike iz 1999. godine kada su Nato zlotvori ovde demonstrirali silu i pogodili voz za Solun.

put do grcke

Odmah po prelasku mosta lepo se vide konture novog autoputa koji će u ovom delu ići desno od postojeće magistrale. U tom smislu građevinari su morali usecati brda i napraviti veliki broj mostova koji prelaze preko Južne Morave.

put do grckeput do grckeput do grcke

Na ovom delu puta mora se voziti vrlo oprezno jer zbog izvođenja radova ima dosta zemlje i šuta na kolovozu, pa budite pažljivi.Uskoro slede PREDEJANE, standradno zaustavno mesto za mnoge, zapisujemo kilometražu 266.3km, a uskoro će se ovuda prolaziti kroz novi tunel PREDEJANE koji je upravo ovih dana asfaltiran. I on prolazi udesno od postojeće magistrale.

put do grcke

idi na ovaj post u temi
Put do Sitonije - Intiner puta - PUT DO GRČKE - INTINERER 2018 PART 2
0
1
Post napisan: 2018-02-04 13:11:33
# 6
idi na dno idi na vrh
autor
SonjaMikiPavle
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Hvala Vam puno,pre svega na iskrenosti,pa onda na lepom, detaljnom opisu! Verujem da nam ni kisa nece pokvariti utiske,jer u svemu negativnom nadjemo nesto pozitivno. =) Verujem da smo odlicno mesto izabrali.
Ako neko jos samo zna gde mozemo skutere iznajmiti? Komentari:

sitonija
MOTO PLANET - tel.+30 2375 022760

idi na ovaj post u temi
Mesta na Sitoniji - Nikiti - NIKITI 2017
0
5
Post napisan: 2018-01-27 20:42:18
# 7
idi na dno idi na vrh
autor
SonjaMikiPavle
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Pozdrav svima!

Zanima me par stvari vezano za Nikiti:
Da li je neko bio krajem Septembra, kakvo je vreme tada?
Gde mozemo da iznajmimo skuter, koliko kosta na dan?
Da li neko ima iskustva sa ap. Stefania?
Cula sam da imaju pedijatra, ili lekara, gde se nalazi?

Hvala u napred!Komentari:

sitonija
Septembar je mesec u kojem sezona na Sitoniji još uvek traje, naravno kišni dani mogu malo pokvariti utisak ali to je nepredvidivo. Nikiti je najsadržajnije mesto Sitonije i ima sve što turistima može zatrebati. Odličan lekar koji perfektno govori srpski dežura u ordinaciji koja se nalazi u prvoj ulici paralelnoj sa glavnom u visini raskrsnice sa semaforom, a prema delu Stari Nikiti. Što se tiče STEFANIE evo kratkog izveštaja:

STEFANIA je kompleks smešten u severnom delu Nikitija, dakle delu koji izlazi na bolji deo plaže. Kompleks ima nekoliko dvospratnih zgrada u kojima su smeštajne jedinice osmišljeni kao četvorokrevetni apartmani ili studija. Nalaze se u prizemlju, na prvom odnsono drugom spratu, a ulaz u sve sobe je preko zajedničke terase na kojima su u posebnim upustima instalirane spoljašnje jedinice klima uređaja. Urađeno netipično za Grčku uredno i profesionalno.

Korišćenje klime je uključeno u cenu, a sve sobe imaju i SAT TV, wi-fi, a zamena posteljine je na pola smene kada se vrši i čišćenje soba. Kompleks raspolaže velikim dvorištem, ispred kuće su velike palme, a bazen je zatrpan zemljom dakle nije u funkciji. Udaljenost od plaže je 125-175m u zavisnosti od lokacije određene kuće kompleksa, a postoji i partking prostor doduše za ograničeni broj vozila. Prilazna ulica je neasfaltirana, a preko puta kompleksa je još uvek gradilište, ali dovoljno udaljeno da bi buka odande pravila probleme. Građevinski radovi se i prekidaju u sezoni.

Unutrašnjost apartmana je moderno opremljena, sve izgleda vrlo uredno i funkcionalno, a posebno su lepa kupatila gde su ugrađene tuš kabine.

Ovaj kompleks zakupljen je od strane nekoliko agencija iz Srbije pa se preko njih i izdaje prema smenama određenim unapred.

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

kuća Stefania Nikiti

a evo i Google lokacije kompleksa Stefania i pozicije u odnosu na kuću Alexandra

kuća Stefania Nikiti

idi na ovaj post u temi
Mesta na Sitoniji - Nikiti - NIKITI 2017
0
6
Post napisan: 2018-01-26 09:47:59
# 8
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 490
reputacija: 1

PUT DO GRČKE - INTINERER 2018- DEONICA PUTA KROZ SRBIJU - PART 10

Prošli smo naplatnu rampu i ušli na teritoriju grada NIŠA. Po info tabli kraj koje prolazimo saznajemo da do samog grada ima 11km.

put do grcke

NIŠ je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i sedište Nišavskog upravnog okruga, a na širem području grada živi oko 400.000 ljudi. Niš je treći grad po veličini u Srbiji (posle Beograda i Novog Sada). Niš je bio administrativni, vojni i trgovinski centar različitih država i carstava kojima je, tokom svoje duge istorije, pripadao. Na prostoru današnjeg Niša, u antičkom gradu Naisu rođeni su rimski carevi Konstantin Veliki i Konstancije III. Geografski položaj Niša učinio ga je strateški važnim i time primamljivim gradom za mnoge osvajače. Tokom istorije, teritorijom na kojoj se današnji grad nalazi prošli su Dardanci, Tračani, Iliri, Kelti, Rimljani, Huni, Avari, a zatim i Vizantinci, Srbi, Bugari i Osmanlije. U više navrata grad su zauzimali Mađari i Austrijanci. Od Turaka je oslobođen 1878. godine i od tada se ponovo nalazi u sastavu Srbije, s kratkim prekidima u toku Prvog i Drugog svetskog rata, kada je bio pod okupacijom. Uticaj različitih naroda koji su živeli na teritoriji današnjeg grada Niša primećuje se u kulturnom nasleđu grada, pre svega u njegovoj arhitektonskoj raznovrsnosti.

Burna istorija grada kao i veliki broj atrakcija čine NIŠ mestom kojem ostajemo dužni da ga detaljno proskeniramo, ali ovaj put vreme nam je popunjeno pa to ostavljamo za neku sledeću priliku. Niška tvrđava, lokalitet antičkog naselja Medijana, Ćele kula, spomenik posvećen Čegarskoj bici, Lapidarium, Bali Begova džamija, Kamenički vis, Niška banja... atrakcije su koje svakako vredi obići i nakon sistematizacije utisaka sklopiti priču o ovom zanimljivom gradu.

put do grcke 

put do grcke

put do grcke 

Mi nastavljamo dalje i približavamo se petlji TRUPALE, možda i najvažnijoj na putu do Grčke.

put do grcke

Ali pre TRUPALA prolazimo kraj još jedne benzinske pumpe, ovaj put GAZPROM, a kojoj prilazimo isključenjem koje se nalazi na 196.4km.

put do grcke

Kilometar i po dalje sledi petlja TRUPALE obeležena pod brojem 48, ali pre same petlje nailazimo na dobro obeležene opcije koje nas informišu da se ovde autoput račva u dva pravca u zavisnosti da li vaš put do Grčke nastavljate preko Makedonije ili Bugarske.

put do grcke

Na 198.6km nailazimo na petlju 48 TRUPALE gde je desno isključenje koje vodi prvo ka NIŠU SEVER, a zatim dalje ka PIROTU, DIMITROVGRADU i BUGARSKOJ. Ovaj pravac nosi oznaku E-80, a kako su radovi na njemu u završnoj fazi pretpostavljam da će neke ovaj pravac sve više zainteresovati.

put do grcke

Bez obzira na prednosti puta preko Bugarske, a jedan od njih je što u ovom slučaju ne treba zeleni karton za osiguranje mi ipak nastavljamo pravo jer nekoliko tabli sa natpisom THESSALONIKI kao i obično izazove ona prijatna treperenja jer sve smo bliži cilju. Dakle nastavljamo pravo putem E-70, prolazimo još jednu petlju, ovaj put broj 49 NIŠ JUG i nastavljamo dalje ka VRANJU i Makedonskoj granici.

put do grcke

Do petlje 49 i još jednog isključenja za NIŠ prešli smo tačno 203km. Na 204.7-om kilometru prolazimo kraj još jednog parkinga koji može poslužiti u slučaju nužde, a na 208-om kilometru nailazimo na petlju broj 50 MEROŠINE gde se isključujete ukoliko želite za PROKUPLJE ili KURŠUMLIJU. Na 207.5km ide prvo tabla na 500m pre same petlje.

put do grcke

A onda na 208km i sama petlja broj 50.

put do grcke

Autoput i dalje, a mi sve bliži VRANJU ali i još jednoj napaltnoj rampi na koju uskoro i nailazimo na tačno 217.5km. Ovde plaćamo iznos od 210 dinara za korišćenje autoputa, plaća se direktno inkasantu, dakle nema kartice koja je bila funkcionalna na potezu od BEOGRADA do NIŠA. Ova, druga naplatna rampa na našem putu zove se DOLJEVAC.

put do grcke

A iznos putarine u zavisnosti od kategorije vozila koja trenutno važi možete pogledati u sledećoj tabeli.

put do grcke

Odmah nakon plaćene putarine sledi petlja broj 51 DOLJEVAC gde je isključenje za DOLJEVAC i ŽITORAĐU, a nalazi se na 218.1km.
idi na ovaj post u temi
Put do Sitonije - Intiner puta - PUT DO GRČKE - INTINERER 2018 PART 2
0
12
Post napisan: 2018-01-21 12:46:51
# 9
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 490
reputacija: 1

PUT DO GRČKE - INTINERER 2018- DEONICA PUTA KROZ SRBIJU - PART 9

Stižemo do, tamo još pre 10km najavljene OMV pumpe, ova se nalazi na 163.5km i naziv joj je ALEKSINAC 3.

put do grcke

Pumpa u smeru Niša smeštena je 17km pre ALEKSINCA odnosno skretanja za ovo mesto i SOKO BANJU.

put do grcke

Kao i ostale pumpe iz ovog lanca osim kvalitetnog goriva ovde se može napraviti kraća pauza, iskoristiti čisti toaleti ili pazariti eventualno nešto što vam zatreba u minimarketu koji postoji u sklopu pumpe. I naravno i ovde se gorivo može platiti vrednosnim vaučerima pa ne morate imati gotovinu ili menjati evre.

put do grcke

U nastavku puta na tačno 171.2km nailazimo na odmorište BOBOVIŠTE, a ovde dobijamo informaciju da se sledeće uređeno odmorište nalazi 35km dalje.

put do grcke

Ovo odmorište raspolaže parking prostorom i za kamione i autobuse i po pravilu uvek ovde i nailazimo na veći broj kamiona. Odmorište raspolaže sa većim brojem hemijskih toaleta. Naše mišljenje je da je ovo mesto u klasi onih gde se zaustavlja baš u slučaju nužde.

Nepuna 3km dalje sledi petlja broj 46, skretanje za ALEKSINAČKE RUDNIKE, a ova tačka nalazi se na 173.9-om kilometru od VRČINA.

put do grcke 

Sve bliži NIŠU na 177.2km još jedno odmorište, ovaj put mnogo sadržajnije. U pitanju je kompleks KERVAN SARAY  koji se sastoji od hotela BOSPHORUS i retorana ISTANBUL. 

put do grcke

Hotel raspolaže sa 48 jednokrevetnih soba, 4 dvokrevetne sobe i 8 apartmana. Do 2013-te godine poslovao je u okviru društvenog preduzeća „Putnik Aleksinac“. 2013-te godine privatizovan je od strane kompanije “PD Fevfki doo” i u potpunosti je renoviran. Sada je visoko ocenjen i u ponudi booking.com, a kategorizovan je sa 4 zvezdice. 

put do grcke

Naravno parking je predviđen i za kamione, a ovde su gosti uglavnom turski državljani.

Do sada smo ukupno prešli 177.7km i upravo ovde nailazimo na najavu sledeće petlje, ovaj put pod brojem 47 i nazivom ALEKSINAC.

put do grcke

A 1.5km dalje sledi i sama petlja, isključenje za ALEKSINAC i SOKO BANJU, a ovde skreću i oni koji planiraju da obiđu BOVANSKO JEZERO. Zabeležena kilometraža ove petlje je 179.2km. 

put do grcke

Nastavljamo dalje i na 194.6km nailazimo na naplatnu rampu NIŠ. 

put do grcke

Predajemo karticu preuzetu na početku našeg putovanja na naplatnoj rampi VRČIN i plaćamo 800din putarine za naš automobil. U slučaju plaćanja u evrima cena je 6.5e. Trenutne cene putarine deonice autoputa do NIŠA, a u zavisnosti gde ste se na autoput uključili su date u sledećoj tabeli.

put do grcke

Ovde završavamo prvi deo našeg intinerera koji pokriva deonicu BEOGRAD-NIŠ. Sledi drugi deo jer do granice sa Makedonijom ima još dosta toga što želimo da vam prikažemo.
idi na ovaj post u temi
Put do Sitonije - Intiner puta - PUT DO GRČKE - INTINERER 2018 PART 1
0
17
Post napisan: 2018-01-20 11:11:20
# 10
idi na dno idi na vrh
tema: NAJNOVIJI POSTOVI (br.1-10) Idi na postove br.11-20
Sitonija idi na index tema

Broj korisnika foruma: članovi: 1342 gosti:2460867 ukupno:2462209
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2018 / powered by sitonijanadlanu.com