grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

broj postova: 1

napisano: 2019-02-05 21:34:14
broj postova: 2

Dragi forumaši,
Želela bih da skrenem pažnju na hotel Toroni Blue Sea (vila Basil u sklopu hotela).
Putovali smo u periodu od 14.07.2017.-24.07.2017. preko turističke agencije Astra Travel iz
Beograda. Napomenula bih da nisam od turista kojima smeta i ptica na grani, da sam proputovala
mnogo, ali ovako nešto još nisam videla.
Pa da krenem
Stigli smo 14.07. oko 12:30 sačekao nas je predstavnik agencije i rekao da će apartman biti
spreman oko 13:30 i da se javimo na recepciju pošto on mora da ide. U vreme koje je rekao odem
na recepciju, kažu nije još gotovo, biće za pola sata. Oko 14: 10 ponovo odem, kažu gotov je i
daju mi ključ. Sve stvari podignemo na prvi sprat u apartman, kad apartman nije sređen. Vratim
se na recepciju, tamo druga žena, objasnim joj da soba nije sređena, kreće da urla na mene kako
smo ušli u sobu koja nije sređena. Kao da smo nasilno ušli u sobu, a ne dobili ključ na recepciji.
Vratimo se u sobu, sve stvari prebacimo na terasu, dođe čistačica, pa i ona krene da urla kako
smo uneli stvari dok nije sredila. Opet objašnjavanje, ali gospodja engleski "nerazbira".. Sredi
sobu, ode...
Ulazimo u apartman, kad ceo apartman smrdi na fekalije, tv i kablovska nisu u funkciji, frizider se jedva zatvara,klima curi na sve strane, jedan raspadnuti ormar bez polica na apartman za 4 osobe, posudje polu raspadnuto, sušilica za veš trula toliko da bukvalno pada kada jedan kupaći staviš da se suši. Mi opet nema veze, neće nam apartman upropastiti odmor, tu smo najmanje u toku dana. ( sve ćuna kraju posta dokumentovati slikama, sem mirisa naravno )
Nakon dva dana, budi nas lupanje na vratima , ustajemo i gazimo u vodi do zglobova. Komsija i mi smo bili poplavljeni pre svih onih poplava. Slivnici na terasi nisu čišćeni od ko zna kada, kiša je padala, terase se napunile i sve se kroz zatvorenu terasu slilo u sobe. Iz soba u kupatilo, obzirom da ni slivnik u kupatilu nije verovatno nikad čišćen, sve fekalije se lepo izliju po kupatilu. Sa recepcije pošalju domara, on pokuša da otpuši slivnik u kupatilo i kaže eto me za pet minuta i ne pojavi se do uveče. Za to vreme mi otpušimo slivnik na terasi, voda ode. NAPOMINJEM DA SMO NA PRVOM SPRATU.
U medjuvremenu kreće
ona poplava, potopi sve apartmane u prizemlju, ljudi se snalaze kako znaju i
umeju, bez prevelike pomoći (skoro nikakve) zaposlenih u hotelu.
Posle podne se pojavljuje predstavnik agencije, zamolim ga da nam obezbedi samo sredstva za čišćenje, novu sušilicu ( jer nam je sva garderoba potopljena i moramo da je operemo) da sami očistimo sobu, obzirom da je sad već previše soba uništeno i kontam nismo toliko urgentni kao ljudi dole. On kaže važi i više se ne pojavi.
Nakon par sati odemo u prodavnicu kupimo metlu, dzoger, kantu, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, potrošimo 30 e, sve sami sredimo i dovedemo u red, ali je kupatilo i dalje problem. Zvali predstavnika i recepciju više puta, ali bezuspešno. Tek u 22:00 uveče posle žestokog urlikanja na vodiča, pošalje ponovo domara koji je sanirao haos u kupatilu. Opet očistimo i oribamo kupatilo.
Ujutru odem na recepciju po novu sušilicu, nakon natezanja sa njima, dobijem novu, opet krivu i drndavu, ali je izdržala do kraja letovanja.
Ljudi koji su bili smešteni u prizemlju, su prošli katastrofa. Niko im nije izašao u susret kako bi trebalo. Mnogo ljudi je bilo bas razocarano smestajem i uslugom.
Mi nismo imali hranu, ali ljudi koji su koristili i tu usluga hotela, kažu da je katastrofa.
Osoblje nije ljubazno, wifi je slab, zaista je razočaravajuće.
Jedina dobra strana hotela je lokacija i blizina plaže.
Takodje sam razočarana Astrom kao organizatorom putovanja, uopšte se nisu potrudili da izadju u susret u ovoj situaciji. Å to se mene tiče, sa njima sam završila.
Å to se tiče samog Toronija, mirno je malo mesto. Plaža je lepa, more čisto i toplo, nisu velike gužve na samoj plaži. Zalasci sunca su prelepi. U mestu ima 10-ak taverni, par marketa, mini luna park. Malo je mesto, ali je ok lokacija za obilazak ostatka Sitonije.
Cene ne pamtim baš, ali evo nekih stvari koje se sećam : Giros od 2.50-2.80 e, Palačine 2.50 e, Krofne na plaži 2.50, voda paket 6x1,5l 1.60 e, pedalina 1h -15 e, magneti 2e… Ne mogu više da se setim, ne znam ni ovde cene, a kamoli tamo J
Izvinjavam se na dugačkom postu, ali sam imala potrebu da napišem, obzirom da uglavnom idu ljudi sa malom decom ( kao i mi) i higijena mora biti na prvom mestu. Bilo je tu još što šta, ali mislim da je ovo dovoljno za sada.
Pozdrav i nadam se da će nekome post biti od koristi. Ostavicu i link ka fotografijama.
Broj korisnika foruma: članovi: 1458