Sitonija
tema: Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013
strana
1 
od
1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova:
527
reputacija: 1
ZEMUN-RTANJ-SARTI 2013 - part-1
Nakon duge zime i puno isčekivanja i očekivanja Sarti je ponovo pred mojim očima. Ovaj put išao sam drugačijom rutom, iz Zemuna preko Rtnja gde je prvog maja u organizaciji fondacije Rtanjdobre nade bilo organizovano druženje ljubitelja ovog izuzetnog mesta. Napunjenih baterija i pun pozitivne energije nasatvio sam dalje ka Sartiju i noćas kasno stigao. Novi dan brzo je osvanuo kao i želja da što pre prođem mestom za koje me vežu vrlo lepa i intenzivna sećanja. I naravno radovao sam se susretu sa dragim ljudima koji su već ovde i pripremaju se za početak sezone. Ovom prilikom za sve vas nekoliko fotografija načinjenih jutros, tek da podelim sa vama slike Sartija u savršenom stanju, bez gužve i situacije koja će za 10-tak dana postati naša svakodnevnica. Zato u ovom delu slike Sartija, a u ostalim delovima biće dosta informacija vezano za sam put, zavrzlamu kod Vranja i skretanja za Prohor Pčinjski, zatim aktuelnosti u Makedoniji, pumpama za gas u Grčkoj, situacijom sa kućama u Sartiju... itd. Dakle do vašeg polaska imaćete sve informacije na dlanu i naravno fotografije koje će dodatno pomoći da potpuno spremni krenete put Sitonije.

Sarti - maj 2013 - pogled na Stari Sarti

Sarti - maj 2013 - novi parking u Novom Sartiju

Sarti - maj 2013 - Kafe Paris u novim bojama

Sarti - maj 2013 - centralni trg na prijatnoj temperaturi

Sarti - maj 2013 - bašta kafea Baradise već u funkciji
Pozdrav za sve iz Sartija!
nastaviće se...
Komentari:
mungosava
izgleda prelepo, ovo je izdanje koje bas volim :)
uzivaj Zoki
napisano: 2013-05-03 14:43:06
veca
Divno je.....jedva cekam kraj juna, a onda pravo ka Sartiju....
Hvala Sitonija na lepim slikama.... Mislim da ti zavidim....o da!
napisano: 2013-05-03 16:46:09
pajamen
zavrzlamu kod Vranja?
napisano: 2013-05-04 09:40:35
11085
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 1
autor
PatuljaC
grupa: user
broj postova:
13
izgleda da zoki baš uživa kada ne stiže da nam objasni zavrzlamu kod vranja :D uživaj zoki, fotografije su prelepe, kao i sam sarti :)
11289
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 2
autor
sitonija
broj postova:
527
ZEMUN-RTANJ-SARTI 2013 - part-2
Put za Sitoniju započet je standardno procedurom uzimanje kartice na naplatnoj rampi Bubanj potok, ovaj put uz popriličnu kolonu verovatno zbog praznika i lepog vremena koji su mnogi iskoristili da odu negde van grada. Već ustaljena procedura "deljenja" kartice iz ruke umesto uzimanja iz aparata primetno je ubrzala prolazak, ali najbitnija je ipak snalažljivost vozača i korišćenje dozvoljenih i nedozvoljenih sredstava zarad ubacivanja u "najbržu" traku. Ne bih o načinu koji sam ja ovaj put primenio ali uz zanemarljivo zadržavanje Alfa se konačno domogla autoputa i prilike da doprinese uživanju u nastavku puta.
Autoput, onako, što bi rekli Grci eci-keci, malo dobro, malo džombasto, a svakako obratite pažnju na desnu (voznu) traku na kojoj su primetni kolotrazi na nekim deonicama i izbočenja kod nadvožnjaka i mostova koje su nam onomad evro-američki zlotvori bombardovali, a mi ih obnovili na brzinu uz očigledno nepoštovanje svih procedura. Dakle i duž autoputa potrebno je biti prilagodljiv situaciji, usporiti gde treba i koristiti što više preticajnu traku koja je u mnogo boljem stanju.
Naplatna rampa Niš prošla se gotovo bez zaustavljanja, nigde nikog u ovom lepom danu kada sam ja krenuo put Sartija. Cene putarine su i dalje nepromenjene, a inkasanti vrlo ljubazni i nasmejani. Raspoloženje se dodatno uvećalo kada sam ugledao tablu sa natpisom THESSALONIKI, pravo... Ali ima još dosta do Soluna i vožnje ali i prilika za zaustavljanje zarad kraće ili duže pauze. Pokrivenost pumpama i odmorištima je odlična, goriva ima svih vrsta i zaista putovanje autoputem predstavlja pravo zadovoljstvo.Â
Prestanak autoputa i prelazak na prelepi deo koji prolazi kroz Grdeličku klisuru prošao je bez ikakvih problema i uz uživanje u odličnom putu i slici koja se prikazivala kroz šoferšajbnu. Ovaj put pauza je bila u motelu Džep, a NIS-ova pumpa u Vranju izabrana je da se dopuni malo eurodizela kako bi se sigurno domogao Makedonije gde će se rezervoar napuniti do čepa.
Sve u svemu rutinski put ali slutio sam da će biti nekih iznenađenja koje će biti i tema sledećeg naslova u ovoj temi. Mala zavrzlama ali i njeno razreženje vezano za radove kod Vranja i alternativnog prelaska Prohor Pčinjski. Mnogo bitnije od policije u crnom na kvadovima koje sam kasnije video kod Bujanovca.
Â
nastaviće se...
Komentari:
PatuljaC
ne očekujem da će se situacija na putevima bitnije popraviti do našeg polaska, što znači, drži se leve trake koliko god možeš sve do table za "solun", a ostalo je lako :)
napisano: 2019-02-05 21:34:14
11102
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 3
autor
sitonija
broj postova:
527
ZEMUN-RTANJ-SARTI 2013 - part-3
Nakon Vranja sledi deonica puta koja je u izgradnji, rekonstrukciji ili ko zna već kojoj fazi, ali ono što je osnovna karakteristika ovog dela puta su česta preusmeravanja saobraćaja u levu ili desnu traku, a primetio sam i mnogo nadvožnjaka koji će jednog dana verovatno biti u funkciji. Upravo nakon jednog takvog nadvožnjaka sledi privremeni zaobilazak, odnosno silazak sa magistrale na lokalni put. Nakon nekih par stotina metara nailazi se na saobraćajni znak žute boje koji će možda kod nekoga dovesti do nedoumice. Naime po znaku za pravac SKOPJE (prelaz Preševo) treba skrenuti desno i tako se ponovo uključiti na magistralu. Međutim za sve koji žele da koriste alternativni pravac Prohor Pčinjski ovde nastavljaju pravo i lokalnim putem koji ide paralelno sa magistralom stižu do Davidovca odakle dalje već poznatim putem preko Klenika nastavljaju do Prohora. "Nova" magistrala nastavlja dalje i prolazi ispod nadvožnjaka kod Davidovca gde smo se ranije isključivali u varijanti Prohor Pčinjski. Sada se na taj nadvožnjak sa magistrale nije moguće isključiti, jednostavno nema ni puta ni prilaza!!! Izgleda komlikovano ali nije samo treba obratiti pažnju na znak sa treće slike u fotostripu koji će vam verovatno reći više od ovog mog zakomlikovanog opisa "male" zavrzlame kod Vranja koja vas u noćnim uslovima može navesti pogrešnim putem. Dakle samo polako i prema postavljenoj signalizaciji i stićićete nekako do graničnog prelaza Preševo gde  svakako ponovo primenite "tehnike" forsiranog ubrzanja procedure prelaska granice. Znate ono, ostavite dovoljno rastojanja između vas i vozila ispred kako bi lako prešli u traku koja se svakog časa može otvoriti paljenjem zelenog svetla na displeju. Upravo ova "mahinacija" meni je pomogla da Preševo ostavim za leđima mnogo brže nego da sam regularno čekao u koloni. Procedura oko graničnih formalnosti završava se brzo, a ovom prilikom pozdravljam ekipu sa Preševa koji je svoj posao odrađivala efikasno i brzo. Sledi MAKEDONIJA (FYRM) i nova zvrzlama, a o njoj detaljno u sledećem nastavku.
Â
nastaviće se...
Komentari:
pajamen
sta se desava dalje u toku puta?od preseva ka grckoj.....nedostaje nam samo ta slika o makedoniji
napisano: 2013-05-11 05:33:16
11136
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 4
autor
sitonija
broj postova:
527
ZEMUN-RTANJ-SARTI 2013 - part-4
Iako je moja priča o putu do Sitonije već stigla do Makedonske granice u ovom nastavku rekao bih par reči o prvoj, unapred planiranoj zaustavnoj tački u Srbiji na do sada najboljem i najsadržajnijem putovanju do Sartija. Planina RTANJ, izuzetna planina, izvor izuzetne energije, mesto buđenja i nadgradnje duhovnosti i priroda koja je savršena i u geometriji zvezda.
Prilika da se 1. maj provede ovde iskorišćena je na najbolji način, a velika je radost bila biti u društvu 50-tak ljudi koji su ovde došli kako bi se upoznali sa specifičnostima geološkog, prirodnog, istorijskog i duhovnog fenomena ove planine. U organizaciju fondacije RTANJ DOBRE NADE organizovano je druženje kroz koje su gosti bili upoznati sa činjenicama koje su esencijalne na putu duhovnog otvaranja i sazrevanja. Bilo je tu priče o svim aspektima Novog doba u koje smo zakoračili, duhovnosti, fizici, Tesli, energiji kojom je univerzum ispunjen u svojoj savršenoj postavci. Dodatne spoznaje gosti su dobili na SVETILIÅ TU, mestu gde je naš domaćin POP SA RTNJA svojim jednostavnim ali mudrim rečima pokrenuo mnoga razmišljanja na temu spoznaja dimenzija u kojima realno živimo.
Proces evolucije čoveka dešava se izuzetno brzo i gotovo pred našim očima, a svi koji su ovog dana bili sa nama na Rtnju učinili su za sebe i svoje porodice nešto što će im se vratiti u najpozitivnijem smislu. Naravno priliku da se odavde ponese autentični rtanjski čaj iskoristili su gotovo svi prisutni, a pasulj spreman u kazanu bio je za ručak u danu kada smo se svi hranili i na neke druge načine. Svež vazduh, savršeno bio okruženje planine Rtanj i voda sa izvora Manastira Presvete Bogordice u Lešju i disanje "punim plućima" ono je što je svakom dostupno ukoliko to želi, a neprocenivo je vredno. Nekoliko balona "žive" vode poneo sam sa sobom na Sitoniju i sada dok pišem ove redove pijuckam ovo blago koje se u Sartiju ne može kupiti u supermarketima. Doživljaj boravka u šumi stoletnih hrastova gde je smeštena Vidovdanska crkvica dugo ću pamtiti, a noć koja je bila pred nama prilika za druženje uz pesmu, igru i priču. Dan koji je doneo mnoge spoznaje smenila je prohladna planinska noć sa idelanim uslovima za dobar san neophodan pred nastavak puta dalje ka Grčkoj.
Nakon doručka 2. maja krenuo sam nazad ka Paraćinu gde sam se ponvo uključio na autoput i nastavio dalje na jug. Predamnom je još nekih 600km puta do Sitonije, a "mentalno-energetska" dopuna sa Rtnja produženog dejstva tako da ostatak puta predstavlja pravo zadovoljstvo.
Â
nastaviće se...
Komentari:
mungosava
Tvoje reci su tako umerene, a ipak vrcaju saznanjima koja tako nesebicno delis sa nama, bude zelju da i sama dozivim. Ima dana...
napisano: 2013-05-06 18:00:05
11173
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 5
autor
sitonija
broj postova:
527
SARTI - 9.maj 2013 - prolazno pogoršanje vremena
Kao što je i najavljivano Sarti je danas zahvatilo prolazno pogoršanje vremena, temperatura je bila samo 17 stepeni, a kiša je padala u intervalima gotovo ceo dan. Sarti je danas izgledao vrlo tužno ali bez obzira na sve mi smo danas imali pune ruke posla jer sutra dolazi prva grupa gostiju iz Srbije. Osvežena je i okrečena kuća JORDAN, stolovi su prekriveni novim mušemama, stolice se dobile nove braon jastučiće, postavljeni su novi sušači za veš, sve klime sam danas proverio i pustio u rad. ARISTOTELIS je u najboljem izdanju. Radilo se danas i u taverni NERAIDA gde je u bašti postavljen novi pod, a ja sam za večeru uživao u specijalitetu Κοτόπουλο σουβλάκι (pileći ražnjići), a ocena je bila čista 10-ka. Dakle sve je spremno za goste, a po prognozi do razvedravanja će doći u toku noći tako da ćemo najverovatnije sutra imati normalne uslove za smenu. Vama koji večeras krećete put Sitonije srećan put, a sve ostale pozdravljam i želim da što pre odbrojite dane do vašeg polaska. Do tada korisne informacije iz Sartija će nastaviti da stižu kroz postove i komentare na forumu.
Â
Kali nihta!
Komentari:
meda71
Htela sam vas pitati dali znate nešto o kući Malama NS travela?
sitonija
Kuća MALAMA nalazi se u Novom Sartiju u trećoj ulici od mora, odmah do kuće BABIS. U ovom delu inače vrlo mirne ulice ima dosta hlada i zelenila.
11052
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 6
autor
Vladapn
broj postova:
5
Postovani Sitonija, sve cestitke na sajtu i ulozenom trudu, zaista se ovde moze naci pregrst korisnih informacija o zaista prelepoj Sitoniji i nama ove godine interesantnom Sartiju.
Molim Vas za par informacija posto prvi put dolazimo u maju u Grcku, u Sartiju smo od 22. maja, u vili Dimis koja je izgleda sasvim Ok sto se tice pristojnog smestaja i dobrog polozaja.
Molim Vas za informaciju da li Arvanitidis u Sartiju dobro snabdeven u ovom periodu ili je bolje da se obezbedimo u Lidlu u Nikitiju, ili da u dolasku svratimo u N. Marmaras ili u Masutis nakon N. Marmarasa.
Takodje u Vasoj temi o Sikiji navedeno je da je tamo Carefur, koji je hipermarket od gorenavedenih najbolje snabdeven, mislim da se cene minimalno razlikuju i voleli bi da kupujemo u marketu sa najvecim izborom klope i pica (mozda imate jos neku bolju ideju).
Interesuje nas i koja je najbolja pekara u Sartiju i okolini, najbolji sladoled, riba, da li radi pijaca ili se i voce i povrce kupuje u marketima...
Izvinjavam se na opsirnosti, unapred hvala !
Komentari:
sitonija
ARVANITIDIS je vec sasvim solidno snabdeven i za sada radi do 20h uvece. Ima velik izbor svezeg voca i povrca, cene su neke vece, a neke manje od lokalnih minimarketa. Sarti je malo mesto i vrlo brzo cete pronaci mesto gde su izbor i cene u naboljem skladu. Super market MASOUTIS u NEOS MARMARASU je najbolje snabdeven, slede LIDL, GALAXY u NIKITIJU, ARVANITIDIS u mestima PSAKOUDIA, PARADISOS, SARTI. CARREFOUR je u SYKIJI, a ovde je subotom i zelena pijaca sa velikim izborom maslina, voca, ribe... Po mom misljenu najbolja pekara u Sartiju je ARTOHORA u Novom Sartiju, sladoled je najbolji na centralnom trgu CASA DOLCE. Pozdrav pa se vidimo u Sartiju!
napisano: 2013-05-18 20:21:48
sitonija
Pekara ARTOHORA - Novi Sarti
napisano: 2013-05-22 22:20:52
11140
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 7
autor
Vladapn
broj postova:
5
Hvala puno jos jednom, svakako se vidimo na picu od srede, da li imate kancelariju gde Vas je moguce naci.
Komentari:
sitonija
Ima me svuda u Sartiju, a agencija SITHON na velikom parkingu mesto je gde sam vrlo cesto. Vama srecan put pa se vidimo i naravno ostajem vam i dalje na raspolaganju za sve informacije koje vam mogu biti od koristi.
napisano: 2013-05-20 06:17:50
11203
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 8
autor
Vladapn
broj postova:
5
Odlicno, imao bih i neka pitanja vezana za izuzetna vina sa Sitonije, iz domace radinosti kao i velike Porto Karas vinarije, mozda ste ljubitelj i mozete nas uputiti na pravo mesto.
Pozdrav i vidimo se u Sartiju, jedino po prognozi najavljeno je sledecih dana oblacno i vetrovito vreme do 22 stepena, ali sta je tu je.
Komentari:
sitonija
Vina PORTO CARRAS su vrlo kvalitetna, a izbor je izuzetno velik. Naravno u Sartiju postoje mesta gde se moze nabaviti domace vino, pa kada dodjete svratite do agencije SITHON/ASTRA TRAVEL i dacemo vam sva potrebna uputstva.
napisano: 2013-05-21 21:42:08
11109
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 9
autor
Vladapn
broj postova:
5
Postovani, da li mozda znate kakvo je stanje sa kvalitetnim internetom u Sartiju, iskrsao mi je Skype razgovor u cetvrtak, ne verujem da u Dimisu internet podrzava Skype za kvalitetan razgovor.
Komentari:
sitonija
Kafe CLIO, password: 11001100
napisano: 2013-05-21 21:39:34
11036
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 10
autor
marija123
broj postova:
33
imas internet cafe u centru i to par komada ako ti treba dobar net ;)
Komentari:
sitonija
Kafe CLIO, password: 11001100
napisano: 2013-05-21 21:39:11
meda71
Dali menjaju password svaki dan?
napisano: 2013-05-24 20:42:28
11064
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 11
autor
sitonija
broj postova:
527
SARTI - 24. maj 2013
Izuzetan dan u Sartiju, savršena vidljivost i boja mora i neba, ATOS u do sada neviđenom izdanju i mnogo nastalih inspiracija. Za nekog meni najvažnijem specijalni serijal ATOS view from Sarti i poljubac, a vama ostalim jedna fotografija i pozdrav iz mesta koje je danas plenilo više nego uobičajeno.
11200
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 12
autor
marija123
broj postova:
33
joj divne li slike...dolazimo za dvadeset dana ;)
11053
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 13
autor
Kalos
broj postova:
1
Pozdrav svima,
dolazim sa porodicom u Sarti početkom jula.
Interesuje me da li ARVANITIDIS postoji restoran u kome se mogu kupiti ,,jela za poneti,,. Kakav je eventualan izbor jela i naravno cene?
11188
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 14
autor
sitonija
broj postova:
527
SARTI - 3.jun 2013.

Sarti - jun 2013 - pogled na plaže Ahlade

Sarti - jun 2013 - pogled na Athos ispred Neraide

Sarti - jun 2013 - pogled na Atos ispred taverne Givotos
Pozdrav iz Sartija!
11153
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 15
autor
gunjpas
broj postova:
1
Plaza,stari deo sartija snimljeno pre par dana:)
11138
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 16
autor
VanjaB
broj postova:
2
Dobar dan svima! :)
Da li neko moze da napise nesto vise o vili Maria? Hvala :)
11091
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 17
autor
sartiana
broj postova:
1
Kako sam primetila smene u agencijama su uglavnom 20. jula, pa 1. avgusta, pa 10. avgusta...Da li neko zna kako i gde da nadjem smestaj od 6. do 16. avgusta u Sartiju????
11135
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 18
autor
marijana
broj postova:
2
Pozdrav :)U Sarti planiram da dodjem sa deckom i jos jednim parom,sredinom avgusta, kolima...jos uvek nismo rezrvisali smestaj.... Interesuje nas da li postoje neke diskoteke,klubovi ? ili da ipak potrazimo neko drugo mesto ? Koliko sam mogla da pronadjem na netu, Sarti se nalazi na super polozaju i blizu je prelepih plaza, ali nam je bitno i da ima nocnog zivota ....
Hvala :)
Komentari:
sitonija
Sarti ima dve diskoteke (FACT, MAKEDONIA) i nekoliko klubova i mesta dobrog provoda (GOA, TELL ME, BARADISE, SALA, ALMA LIBRE, ELIO, MEMPHIS...).
napisano: 2013-07-25 22:32:33
max
Ja sam videla jednu,Macedonia sun,koja i ne izgleda bas reprezentativno...sto se tice navedenih "klubova" to su beach barovi ili barovi u "centru" koji su zvrjali poluprazni...jedino je bar kod autobuske stanice(ne znam tacno kako se zove,sa sarenim drvenim stolicama) da kazem cool,nista vise...ako vam je bitan nocni zivot,mislim da je Sarti daleko od onoga sto trazite
napisano: 2013-08-11 11:55:44
sitonija
napisano: 2013-08-11 15:51:23
11153
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 19
autor
leja1980
broj postova:
2
Ja pre svega zelim da pozdravim admine ovog foruma,jer sam upravo zahvaljujuci vama i vasim divnim tekstovima i predivnim fotkama odlucila da uplatim letovanje u Sartiju(tako da ste nadrljali ako nije sve tako lepo kao sto ste pisali,hehehh)...inace,prvi put cu ici u ovaj deo grcke,do sad sam bila samo na ostrvima(krf,zakintos,lefkada,kefalonija)...e sad,jedino na sta sam ljuta,posto ja zivim u skoplju i ovde agencije nemaju bas neku ponudu za sarti,svaka treca,a i kad imaju to su uglavnom dve kuce ,izgleda da makedonci ne vole ici u ovaj deo grcke.varijanta da idem srpskom agencijom je otpala kad sam videla da ne mogu da kupe putnike van srbije,a malo mi je bezveze da idem do bgd-a pa nazad kroz mak do grcke.e sad,uplatili smo u vili kosmas,sta znam,smestaj je pristojan,nisam ja bas nesto zahtevna po tom pitanju,ali svrha sartija i sitonije je biti napolju a u app samo prespavati,uostalom kao i svuda,tako sam radila na svakom letovanju.posto idemo busom,interesuje me koliko je iznajmljivanje skutera ili automobila?bila bi vam jako zahvalna kada bi mi odgovorili!vidimo se u septembru u sartiju,i iako ne idempreko astre,moram doci da upoznam divne ljude koji nam ovako pomazu na ovom forumu!!!pozz
Komentari:
sitonija
Gostiju iz meni drage Makedonije ima dosta u Sartiju, a najviše njih dolazi preko skopskih agencija IGUANA i SAVANA. Kuća KOZMAS nalazi se u delu Novi Sarti i ima staru (uz more) i novu (treća ulica od mora). S obzirom da ste vi već shvatili "uputstvo za upotrebu" Sitonije uopšte ne sumnjam da će očekivanja biti ispunjena i premašena. Za obilaske će vam auto sigurno trebati, cena rent-a-car je 55evra plus troškovi goriva, a neophodna je i međunarodna vozačka dozvola. Ukoliko budete na Sitoniji u vreme kada ja budem tu (od 20 septembra pa nadalje) na raspolaganju vam je i izlet KRUŽNI OBILAZAK SITONIJE sa kojim ćete u jednom danu imati sitoniju na dlanu. U svakom slučaju želim vam sve najbolje i lepe trenutke na ovom sjajnom poluostrvu. Zoran (sitonijanadlanu)
11125
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 20
autor
pajamen
broj postova:
6
moze li neki komentar za tekst napisan u kuriru?
Komentari:
sitonija
Kako je PANAJOTA kuća u mojoj odgovornosti evo informacije iz prve ruke. Nepunih 10 minuta nakon poziva na predstavnički telefon ASTRA TRAVELA izašao sam na lice mesta gde sam konstatovao da je usled problema na vodovodnim instalacijama došlo do curenja vode koja je u vreme kada sam stigao i dalje navirala.
Kako je problem nastao u toku noći i to u tehničkoj etaži došlo je do curenja vode i prelivanja kao i do njenog slivanja u rešetke u dvorištu. Istovremeno došlo je do punjenja septičke jame i njenog prelivanja u meri koja se vidi na slikama načinjenim na licu mesta. Istovremeno konstatovano je da je osim predstavnika ASTRE pozivana i policija kao i neke inspekcije, a gosti koji nisu imali poverenja u rešavanje situacije po postojećim procedurama iskazali i nezadovoljstvo o kojem ne bih ovom prilikom.
Na licu mesta uskoro su se našli i predstavnici SITHON TRAVELA i cela stvar je postavljena pod kontrolu. Istovremeno je pronađen i uzrok problema, a to je ekspanzioni sud pumpe za napajanje vodom viših nivoa kuće i dok se radilo na njegovoj zameni stigla je i cisterna koja je u dva navrata ispraznila sav sadržaj septičke jame i podrumskog nivoa kuće.
Nakon toga usledilo je kompletno pranje i dezinfekcija celog dvorišta i podruma, a ovaj posao odradile su nadležne opštinske službe. Kada je ova faza završena usledilo je generalno čišćenje podova stepeništa, hodnika i svih soba čime je kuća dovedena u stanje koje više ni na koji način nije predstavljala opasnost za goste.
U toku večeri istog dana obišao sam kuću radi intervencije na dva klima uređaja i konstatovao da je situacija potpuno normalizovana. Dakle tehnički problem koji je realno moguć i na svakom drugom mestu izazvao je burne rekacije kako u samoj kući tako i onih željnih senzacionalizma. Najvažnije je da su se procedure kojih smo se držali bile efikasne i dale rezultate u roku na kojem bi pozavideli i veliki gradovi.
Smena je nastavljena svojim tokom, danas je zbog jakog vetra otkazan Robinzon, a Sarti beach je bio prelep i sa mnogo ljudi koji su uživali na plaži. Najbolje ispada kada svako radi svoj posao, a oni koji žele da od svega prave senzaciju svakako neka razmisle da li time postižu nešto korisno ili samo povećavaju svoj dug koji će jednog dana svakako morati da plate.
Â
pajamen
u sustini na kraju :tresla se gora rodio se mis.....
napisano: 2013-08-06 05:47:02
sitonija
ÄŒinjenica da je sve izvršeno u zakonskom roku potvrđeno je i od gostiju svih 14 soba. Iako ASTRA nije imala zakonsku obavezu da vrši povraćaj novca za izgubljeni dan, učinila je to u duhu dobrih poslovnih odnosa i moralne obaveze da goste obešteti za izgubljenji dan, a ne kako neki senzacionalno komentarišu u cilju da se sa 10% otkupi zdravlje bilo čijeg deteta.
ASTRA je u saradnji sa konzulatom pozvala i turističku policiju kao i ministarstvo zdravlja koje danas 6.avgusta 2013 izlazi na teren kako bi potvrdila bezbednost gostiju. 12 od 14 porodica je zadovoljno reagovanjem agencije i ponuđenim obeštećenjem agencije, a gosti samo 2 sobe ostaju uporni sa namerom da tuže agenciju zbog više sile koja je mogla svuda da se desi. Isti gosti su i kontaktirali Kurir koji kad bi pisao o svakoj puknutoj cevi ne bi imao dovoljno stranica da pokrije sve ovako senzacionalne vesti.
Dakle miš je "uhvaćen" i izolovan u najkraćem mogućem roku, a što se tiče mišice nje više nema ni na Sitoniji ni u sećanjima koja sve više blede.
max
U sustini:gora se trebala tresti malo vise...tih dana se u novom delu Sartija sirio nesnosan smrad sadrzaja septicke jame.Dovoljno da dugo cekano letovanje,pored svega ostalog,ucini jos sarmantnijim
A bilo bi interesantno "sitonija" videti i cuti iste reci i opise doticnih putnika izgoverene licem u lice...toliko o profesionalnosti jedne turisticke agencije
napisano: 2013-08-11 12:24:50
sitonija
Å ou program koji su "dotični putnici" pravili ispred Panajote ni u jednom času nije poremetio nadležne koji su svoj posao odradili u najkraćem mogućem rouku i po procedurama koje su u skladu sa svim zakonima u Grčkoj. S obzirom da sam lično bio na licu mesta jako dobro znam šta sam i video i čuo. Uz to PANAJOTA se nalazi u SARTI BEACH-u tako da to nema nikakve veze sa događajima u Novom Sartiju.
max
Komentar je bio u vezi neprijatnog mirisa koji je dopirao,izgleda cak i do novog dela Sartija...utoliko je situacija jos manje opravdana
napisano: 2013-08-11 18:24:08
11156
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 21
autor
max
broj postova:
3
Upravo smo se vratili sa letovanja iz Sartija...celokupan utisak- RAZOCARENJE.Od samog pocetka nismo bili zadovoljni agencijom kojom smo isli.U pitanju je Astra bila ovaj put i nikad vise!Neorganizovanost i neprofesionalnost,puno price i apsolutno nista sem toga.Smatram da agencija kojoj veliki broj putnika pruzi poverenje treba to i opravdati i svoje obaveze i odgovornost prema ljudima koji putuju preko njih trebaju podici na daleko,daleko visi nivo.Dan pred put nas je kontaktirao gospodin iz agencije sa opstim informacijama u vezi polaska i puta.Napomenuo je da se bez obzira na vrucinu obavezno dobro obucemo jer ce klima raditi non stop.Buduci da smo putovali 17h,od nekih 11h pre podne pa sve do dolaska,oko 15h,bilo je nepodnosljivo.Vruce,zagusljivo,bez vazduha,klima se nije osetila!U vise navrata smo se zalili na uslove ali bezuspesno.Mislim da klima nije nikakav lux momenat i da je to osnovno sto bi morali da priuste putnicima.Najtezi deo je bio od Vurvurua-45min,30 n sat,po serpentinama na +80 u autobusu.NEDOPUSTIVO!!Konacno nas onako znojave i izmrcvarene istovaruju na prasnjav parking,i cekamo da se predstavnici agencije sastave sa svojim obavezama.Bili smo smesteni u jednoj,kako kazu predstavnici Astre,od najboljih vila u Sartiju.Smestaj nas je docekao,bez preterivanja,prljav,sa prljavim sudovima,masnim rukohvatima,vratima,stakla,ogledala,da li na stolu ili vratima su bila maglovita,zamackana,dlake u slivniku,kapica od tampona u tus kabini.SRAMOTA,UZAS!Inace,jos par gostiju te vile se zalilo na prljavstinu.Kupovali smo hemiju kako bi sami ocistili nase apartmene jer je trebalo sesti na WC solju,pa i sve ostalo uostalom.Nakon sto smo otisli do Astrine agencije u Sartiju da se pozalimo na smestaj,pitavsi ih da nam objasne kako sada da se vratimo do nase vile,agent Astrine agencije nam je objasnio vrlo nevoljno,ovako-evo,tamo imate internet kafe,posle njega skrenite levo i tu je negde otprilike! ????
Povratak-pomerili su nas sa nasih mesta,i stavili nas na tocak,spojivsi nas sa jos jednom troclanom porodicom sa detetom od dve godine(nas je dvoje,takodje sa malim detetom).Buduci da smo morali da delimo sedista,nocno putovnje sa svim potrebama oba deteta je bilo prava avantura.Na pitanje zasto su nas premestili nisu nam dali odgovor,niti su nam na bilo kakav nacin izasli u susret,iako je na gornjem spratu bio prazan ceo zadnji red i jos par sedista.
Sve u svemu,lose iskustvo,nazalost,placeno nasim novcem za koji nismo dobili ni upola uzitka kakav bi trebali da imamo...ali svako iskustvo se placa!ASTRA VISE NIKAD!!!
Komentari:
sitonija
SARTIOS je velika kuća i u ponudi je nekoliko agencija. Iskreno mi je žao što je sve ispalo kako ne treba, ali isto tako znam da kolega koji je zadužen za tu kuću ima jako dobru komunikaciju sa vlasnicima kuće tako da svi problemi koji su rešivi nikada nisu ostavljeni kao problem. Ovde mislim na primedbe vezane za same sobe, a putovanje autobusima je nešto na šta mi ovde na licu mesta nemamo nikakav uticaj.
Â
max
A ko treba da vodi racuna o tome i ko ima taj uticaj?Da li smo onda prepusteni sami sebi pa ko se kako snadje.Meni je ta nonsalantnost neprihvatljiva.Mislim da se o ugodjaju putnika treba voditi racuna svakog trenutka dok traju vasi aranzmani.Generalno odnos kvaliteta i cene je po meni nerealan.
Slika spoljasnosti kuce i nije preterano bitna stavka,meni je to stvarno smesno.ja pricam o nekim drugim problemima koje ceo boravak ili kvare ili daju potpuni uzitak.Suma sumarum,kao sto sam i pretpostavila,sve je lepo upakovano a realnost je potpuno drugacija.Dokle god imali ovakav manir poslovanja;Astra ce samo gubiti potencijalne putnike,stare ili nove.Mi smo jedni od njih
napisano: 2013-08-11 18:03:25
max
I smatram da do problema sa higijenom koji je trebao naknado da se resava nije trebao ni u jednom jedinom trenutku da iskrsne,a narocito ne u skoro svim apartmanima.To je jedna osnovna stavka koja bez obzira na kategoriju smestaja mora biti zagarantovana i da se ne dovodi u pitanje nikada i nikako.Meni je npr.tokom celog boravka u smestaju,bilo nelagodno.Sve,ali SVE je bilo prljavo i musavo.Zao mi je sto nisam slikala svaki kutak.
napisano: 2013-08-11 18:32:38
sitonija
Pogledao sam u knjizi primedbi i u toku poslednje smene samo je JEDNA soba iz kuće SARTIOS evidentirana, dakle nikako ne stoji da su "skoro svi" imali sličan problem. Na svaku primedbu se reaguje i traži rešenje, a dodatno čišćenje je nešto što je sasvim izvesno nakon odlasku gostiju koji su nered ostavili za sobom. Regularno spremanje apartmana zbog vrlo kratkog roka između smene naravno da u tom slučaju ne može biti efikasno. Kada bi svi za sobom opstavili apartman u stanju kakvom su ga i zatekli o svemu ovom ne bi ni pisali, a ja jesam slikao svaki kutak soba u Sartiosu kada je kuća pregledana pred početak sezone u maju. Osim toga postoje i smeštaji sa svakodnevnim čišćenjem gde su ovakve situacije praktično nemoguće.
max
Par iz Leskovca se zalio,porodica iz Novog Sada takodje,da ,....a OSNOVNA higijena je OBAVEZNA.Ne bi trebali da svaljujete odgovornost na vase goste.I sve gore navedeno je totalni apsurd.Meni se prvi put u zivotu desilo da nakon ulaska u app moram naknadno da ga cistim i takodje da ga ocigledno ocistim za naredne goste.Situacija sa higijenom u vili Sartios je sramotna,i za njih i za vas.Upoznala sam u Sartiju i druge ljude koji su putovali vasom agencijom i da je i njima slican problem dosta smetao.Prema tome,dokle god budete negirali sve to i dokle god budete bili u ubedjenju da je svako neyadovoljstvo samo izdvojen slucaj "odvratnih" putnika kako je jedan vas kolega i okarakterisao vase klijente,Astra ce imati sve vise problema i sve manje putnika.Ja znam da cu svojim prijateljima svakako preporuciti drugu opciju
napisano: 2013-08-12 06:45:13
11094
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 22
autor
stela
broj postova:
6
u kojoj "vili" ste bili?
Komentari:
max
U "vili" Sartios
napisano: 2013-08-11 11:48:25
11177
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 23
autor
stela
broj postova:
6
da li neko zna da li ima neki slobodan dvokrevetni studio od 20. do 30. avgusta i po kojoj ceni?
Komentari:
Maka
I mene ovo zanima...
napisano: 2013-08-15 04:54:42
11209
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 24
autor
marija123
broj postova:
33
ocigledno je problem u astri sto ne vodi racuna o svojim kucama koje izdaje u smislu higijene, do sad jedina kuca u kojoj sam bila preko astre koja je bila ok je kod uranije, vila renia, jeste stariji namestaj, ali je zena bas cista i bas odrzava, ovo ostalo je ludilo, znam iz iskustva dosta ljudi koji idu...znaci mora se podviknuti onima sto izdaju app da ih odrzavaju i ciste...
secam se u babisu prosle godine, ljudi moji pa niko zavesu nije oprao deset godina sigurno, strahota, a ja sa malom decom koji sve pipaju...odlepila sam, pa kad smo presli kod iliadisa covece fantazija, sve ful cisto mirisno :)
Komentari:
max
Generalno,Grci su takvi,ne trude se preterano.Imaju da ponude predivno more i plaze i mislim da su tu stali.Koji god da je smestaj u pitanju,higijena je osnovna i najbitnija stavka gde god otisli.Meni je to pokvarilo ceo utisak i u tom stavu i nezadovoljstvu mi se boravak i nastavio.
napisano: 2013-08-11 18:08:23
11180
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 25
autor
marija123
broj postova:
33
pa pazi , isla sam ja po grckoj i u sopstvenoj reziji i sa drugim agencijama, i provalila sam da kad ides preko agencija da su mnogo losiji uslovi nego direkt, verovatno oni prodaju unapred celu kucu i bas ih briga a ljudi iz agencije ne sklope dobre ugovore o odrzavanju kuca....sarti ima dosta dobrih kuca neznam zasto astra ne otkaze ovim kucama koji ne ispunjavaju uslove osnovne i uzme nove kuce u ponudi....ja bi tako uradila ....dosta se ljudi zalilo i dosta ne ide vise preko njih, ja prva :)
nadam se da ce vam se sarti toliko svideti da cete zaboraviti lose iskustvo sa kucama :)
11216
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 26
autor
cane
broj postova:
2
Iako znam da je besmisleno, ne mogu a da ne napisem komentar na na postove ovog Maxa. Divim se kako se covek trudi i njegova upornost da pljuje astru je za svaku pohvalu... Astra nikad vise, Astra ce gubiti klijente... sedi za racunarom i pise... kao da radi za neku drugu agenciju pa je dobro placen da pluje po Astri...Ali da se ne bavimo teorijama zavere. Toliko mi je smesno kako nabraja sve propuste. Imao je jedan problem, a onda i drugi, pa treci, pa i ovo i ono...a naravno nista nije slikao, ili da je vukao tog Astrinog predstavnika po ceo dan dok se to sve lepo ne resi. Bili su nezadovoljni i ovi i oni, i smrad se osetio do Soluna a kad se vetar okrenuo cak i do Stambola. I evo vec vidim naslov u Kuriru : propala Astra, izvesni Max svojim angazovanjem na forumu i kod svojih prijatelja uspeo da srusi Astrino carstvo. A vec sam cuo da su zbog Maxa mnogi odlucili da ne idu preko Astre. :)
Komentari:
sitonija
U dobro organizovanim sistemima svaki problem ima svoje procedure za njihovo rešavanje. To je tako u svim sferama života, ali u Sartiju nekima one nisu prihvatljive pa reaguju ili na licu mesta ili po povratku sa letovanja. Ovi prvi uvode rokove za rešavanje, traže drugi smeštaj, potežu "veze", prete... a oni drugi dole ćute i gomilaju bes koji se oslobađa po povratku kada je šteta već učinjena. A jedino što treba je prijaviti nedostatke koje će kad god je to realno moguće biti i otklonjeni. To je procedura neophodna da bi nadležni uopšte saznali da problem postoji. Nerealno je očekivati da desetak predsatvnika Astre u svakom trenutku zna za svaki problem u Sartiju i da ga reše pre nego ga gost uoči. Ali isto tako njihova je obaveza da gostu obezbede uslove koji su im ponuđeni aranžmanom. Ne možete ni zamisliti koliko se energije uloži da u najvećem broju slučajeva tako i bude. U prethodnoj smeni osim max-a u Sartiju je bilo još 800 gostiju, a nikakva masovna nezadovoljstva nisu konstatovana ni evidentirana. Sasvim uobičajena, čak po knjizi primedbi i smena gotovo bez problema.
max
Dragi Cane,"ovaj Max" ce se uzdrzati opsirnijeg komentara na,moram priznati,malo povrsan stav(u najmanju ruku a i da ne budem nepristojan)...samo bih najjednostavnije objasnio-lepo upakovan los sadrzaj,nismo isli na odmor da bi slikali tudje greske i propuste,stav ljudi koje smo upoznali tamo je slican,lose iskustvo i izrazeno nezadovoljstvo...to je sve.Dakle,neadekvatan komentar i mozda malo pristrasna i paranoicna relacija.A mislim da Astra ima daleko jace i ozbiljnije konkurencije u smislu turistickog poslovanja,tako da "teorija zavere" u ovom obliku bi bila nepotrebna i smesna stvar...
S postovanjem,ovaj Max
napisano: 2013-08-17 20:25:55
sitonija
@max - izneli ste sve vaše argumente koje opravdavaju vaše nezadovoljstvo i niko ne spori da imate pravo da budete nezadovoljni i sledeći put drugačije organizujete vaše letovanje. Ali isto tako i svi drugi imaju pravo na svoj stav i mišljenje kao i da iznesu iskustva koja se razlikuju od vaših. Zato vas molim da u duhu osnovnog pravila ovog foruma da se postovi i komentari ne brišu nego suočavaju sa argumentima i činjenicama nastavite vaše učešće u tom smislu. Iznošenje paušalnih procena i nerealnih zaključaka pretvara ovu temu u nešto što teško može ikome biti od koristi.
11137
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 27
autor
marija123
broj postova:
33
ma nije poenta da se pljuje astra, samo da se malo razmrda i da malo reaguje po pitanju higijena kuca...astra je ipak najjaca agencija dole, nekad je to bila magic ali su ispalili ljude pa im vise ne daju kuce, sad su njihove preuzela hellena travel, i to su ok kuce , preporucujem vilu atina, kome trebaju studiji....
Sarti je meka sad za srpske agencije posto se siri i gradi, i svi vole da idu na sitoniju a sarti je odlicna baza...
Mi smo starosedeoci u sartiju i ja znam skoro svaki kamen tamo, znali smo u cugu da budemo i po 24 dana (dve smene preko astre), tako da mi sad cak i malo smeta sva ta guzva, ali dobro....svi vole tamo gde je lepo ;)
sve u svemu bez obzira na smestaj uzivajte u lepoti sitonije <3
11016
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 28
autor
Maka
broj postova:
1
Da li ima neki slobodan smestaj za dvoje odraslih(od 20.do 30avgusta), stari deo grada a da je ipak bez buke, ili kraj starog dela tj. izmedju starog i novog? Preko koje agencije je najbolje ici? I ako neko moze da nam kaze kakve su cene.. Hvala unapred
11128
Mesta na Sitoniji -
Sarti
-
SARTI 2013 - Post broj: # 29