Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

SARTI 2014 - sve o Sartiju ali i nešto više.

Do Sartija se ovaj put išlo trasom ZEMUN-VRANJE-VALANDOVO-DOJRAN-PSAKOUDIA-METAMORFOZIS-VOURVOUROU-SARTI. Na delu puta kroz Srbiju ništa novo osim još veće zavrzlame kod Vranja, a sudeći po intenzitetu radova izgleda da će tako biti i u sezoni. Nekoliko obilazaka, dobro obeleženih i uz povećanu pažnju ostaćete na pravom putu. Za varijantu PREÅ EVO pratiti tablu SKOPLJE, a za varijantu PROHOR ko se kako snađe, u svakom slučaju staro isključenje kod DAVIDOVCA više ne postoji. Zbog situacije kod Vranja odlučeno je da se ova teritorija malo detaljnije pročešlja i upravo tu je otkriveno mesto koje ću verovatno češće posećivati, zove se KOD MRKELU i hrana je stvarno odlična i po smešnim cenama.

Kroz Makedoniju sve standardno, tri putarine po 50. 60 i 50 denara, wi-fi internet kod naplatnih rampi i cenom eurodizela od 68 denara. Na prelazu Dojran rečeno mi je jutros da međunarodna dozvola i ovlašćenje za upravljanjem tuđim vozilom "bi trebalo imati" ali... pa kako ko misli da je pametnije. Zeleni karton je obavezan.

U Grčkoj dizel 1,33 evra, benzin 1,68 evra i najvažnije TALGO je otvoren već prvog maja, kao i većina klubova oko Soluna. E da, novost žutih ARVANITIDISA više nema sada su tu belo-sivi supermarketi MARINOPOULOS, a sudeći po logu u nekoj kombinaciji sa lancem Carrefour. Tako je u Kalivii, Psakoudiji i Sartiju.

A Sarti, nećete prepoznati... ceo Stari Sarti je popločan, na mestu "velikog" prašnjavog parkinga pravi se novi popločan sa zelenom površinom gde će biti park. Kuće se boje na svakom ćošku i Sarti se uveliko sprema za početak nove sezone.

Veliki pozdrav za sve iz Sartija!

Komentari:

service_man
Komentari su super!!! Mi planiramo sa nasom bebom da idemo u SARTI. Molim Vas da mi kazete gde je CENTAR Sartija, i gde da trazimo smestaj, blize centru gde su velika desavanja i buka ili van svih tih desavanja? Veliki Pozdrav
napisano: 2014-05-03 18:05:18
sitonija
Centar Sartija, odnsosno centralni trg nalazi se u delu Stari Sarti. Taj deo jeste nešto "dinamičniji" ali svega par ulica uokolo možete pronaći dosta mirnije lokacije. Sadržajnost ovog dela može biti prednost u Vašem slučaju, a veliki izbor smeštaja možete pronaći u zaravnjenom delu bez potrebe zalaženja u brdoviti deo. Jedna od dobrih kuća u ovom kraju je potpuno nova kuća FILIPOS udaljena nepunih 100m od plaže i to dela sa svim sadržajima.

napisano: 2019-02-05 21:34:14

11199
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Maja
grupa: user
broj postova: 2

Zdravo,
moze li da mi kazete neshto povekje za Студијата “Cosmas"; Студијата "Avra" ; Студијата"Triphon-Panorama" .
 Treba od 08.06 da se smestam vo edno od niv pa me interesira koe spored Vas e najdobro najuredeno i najcisto?

Pozdrav :)

Komentari:

sitonija
U Sartiju postoje dve kuće Kozmas, obe u Novom Sartiju, stara u prvom redu uz plažu i nova u trećoj ulici paralelno sa morem. Trifon-Panorama je poslednja kuća u Novom Sartiju u prvom redu, a preko puta terena za košarku i stadiona. Avra je smeštena na samoj granici Stari/Novi Sarti u drugoj ulici od plaže. Agencije iz Makedonije Iguana i Savana goste dovode u novi Kozmas koja je po meni i najbolja od sve tri pomenute. Stari Kozmas svakako treba zaobići dok su Avra i Trifon-Panorama sličnih karakteristika.

11168
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI u 8 slika - 04. maj 2014

Izuzetno lep dan u Sartiju, sunčano i toplo uz prve kupače (temperatura vode oko 18 stepeni). Većina kuća je već spremna za sezonu, neke okrečene u nove boje, uopšte na svakom koraku vidljivi noviteti i rekao bih u pozitivnom smislu. ÄŒak je i plaža poravnata i očišćena, dakle celo mesto u obimnim radovima da se u sezonu 2014, uđe na najbolji način. 

Pozdrav za sve iz Sartija!

11092
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

ARISTEA U ŽUTOM

Pretpostavljam da će mnoge zanimati kuća ARISTEA u fazi je krečenja spolja. Delovi fasada i krova koji će biti beli već su završeni, a zidovi će biti intenzivnije žuti. Još jedna lepa i dobro održavana kuća u sve lepšem Sartiju.

Komentari:

sitonija
Danas 7. maja ARISTEA je požutela na oba sprata. U "staroj" boji ostalo je još samo prizemlje.

pajamen
zoki..ko da si znao da idemo opet u aristeu...od svih slika koje ovih dana postavljas ,najmanje sam ocekivao aristeinu i kostinu kucu...... malo sam se i posalio sa njima tako sto sam poslao prvu sliku na mail....i rekao kako mi se bas svidja nova boja.... nisu mogli da veruju ....i pitali su nas odakle ih to "spijuniramo"? hvala ti jos jednom
napisano: 2014-05-09 03:45:50
sitonija
Svaka pozitivna aktivnost u Sartiju je zapažena i ima moju apsolutnu podršku kao i ovog foruma koji o Sitoniji piše objektivno i zasnovano na realnim argumentima.

11216
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI - IMPRESIJE - 8. maj 2014

Još jedan izuzetan ali i vrlo radni dan s obzirom da u subotu stižu prvi gosti u Sarti. Mala pauza jutros na AHLADi i par fotografija nastalih ina SARTI BEACH-u dok sam išao do kuća u tom kraju. Ovde je mnogo lepo, a impresije naviru sa svih strana.

Pozdrav za sve, a poljubac za nekog ko mi mnogo nedostaje... ovde na Sitoniji!

11050
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI - IMPRESIJE - 12. maj 2014

Još jedan realtivno miran dan U Sartiju, smena rutinska bez ikakvih značajnijih problema, dan sunčan, jednim delom kroz oblake pa baš prija na plaži i nije previše vruće. Pola sata u vreme sijeste na mojoj omiljenoj AHLADI, mnogo lepih fotografija i impresija u trenucima duhovne i fizičke "dopune". A kako drugačije kada se sve dešavalo sa direktnim pogledom na magični ATOS uz energiju koja "pršti" u prostor oko njega. Vazduh oko 28 stepeni, a more još uvek hladno i nije za kupanje barem ne ono pravo. I najvažnije, taverna PIROFANI počeala je sa radom!

11209
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI - IMPRESIJE - 14. maj 2014

Danas talasi u Sartiju, AHLADA u fenomenalnom izdanju pa zatim mali beg od vetra i talas u zaliv Sikije, susret i  ručak sa dragim prijateljima u taverni 5 STEPS IN THE SAND na plaži LIMANAKI. Inače plaža Sikije dobila je šetalište celom dužinom koje se nastavlja dalje kao popločana ulica sa parking prostorima i ogradom sve do plaže TOURKOLIMNIONAS. Prijatno iznenađenje, a sada se do 5 STEPS-a može i autobusom jer je ulica proširena. 

11103
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
marija123
broj postova: 33

prelepo zoki, ja inace obozavam taj deo i tu veliku sikija plazu...zavidim ti na klopi pod suncem :)

Komentari:

sitonija
Pozdrav za Mariju sa mesta gde zaista poželiš da se vreme potpuno zaustavi

11143
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI - 15. maj 2014.

ÄŒitamo ovde o nevremenu u Srbiji pa evo malo lepih slika od jutros, naime u Sartiju je osvanuo prelep dan sa "onom" plavom bojom neba, vetar je stao, a talasi su se potpuno umirili. Prilika za uživanje za goste koji su sada ovde, a za nas jedan od jači radnih dana sobzirom da dans u Sarti stiže info tura sa subagentima iz cele Srbije. 

Pozdrav za sve!

Komentari:

sitonija

napisano: 2014-05-15 07:05:32

11041
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
dosada
broj postova: 1

Pozdrav,

Sve pohvale za sajt.Svaka čast nema suvišnih i dosadnih opisa.Prvi put je da idem u Grčku sa porodicom (muž i dvoje djece 5 i 8 godina).išla sam ranije,ali do Atine.Možda zvuči nemoguće ali da pitam,išli bismo autobusom u Sarti gledamo 10 dana slike (Pefkohori mi je kao Budva, Asprovalta mi se učinila interesantnom ima Grčkog-Aristotelov muzej već kad prevalimo toliki put da nešto djeca i vide).Kada sam pregledala vaš forum i postove ipak odluka je   pala na Sarti i Astra travel jer vidim da rade Sitoniju bas dugo.Ustvari nama bi odgovarala smjena od 25.08 pa 10 dana sa uključenim prevozom,ali se nadam da će djete pustiti iz škole.
Nama je bitno da studio ili apartman čist i uredan (nikakva ekskluziva,satelitski programi slično,) i da ima dobro opremljenu kuhinju.Udaljenost od plaže nije presudna može 10-15 minuta laganog hoda,i eto po mogućnosti stari dio,ili da bar ima u blizini supermarket ako je novi dio.
Na sajtu Astra sam pogledala cijene i o.k.sa uključenim autobuskim prevozom(sem ako za ovo djete od 5 godina ne budem morala plaćati punu cijenu.

Ako imaš neki bolji prijedlog i naravno ako imaš vremenada mi odgovoriš.
Za vjetar da ne pitam ,samo se nadam da talasi nisu preko metar ali ih obožavamo.

Hvala puno .

Komentari:

sitonija
Smena ASTRE je od 20. avgusta, a smeštaj koji bi po meni ispunio većinu vaših zahteva kuća ALEKSANDROS, apartmani 1 ili 4. Detalje o ovoj kući imate na stranici foruma ALEKSANDROS

Uz malu pomoć mene i kolega naravno većina okolnih plaža i mesta za uživanje Sitonije biće vam dostupno. Pozdrav iz Sartija!

11227
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SUNCOBRANI ispred Katerine
Danas su postavljeni suncobrani ispred kuće KATERINA tako da je ovo sada druga lokacija sa sadržajima na ovom delu plaže. Uz sadržaje ispred kuća ARISTOTELIS i rent-a boat servisa. Inače u Sarti su počeli da dolaze besni automobili uglavnom Rumunskih i Ukrainskih tablica. Naše boje brane uglavnom DTI, DCDI, TDI i JTD vozila. Ne znam da li je to neka moda ili novi stndardi koji nam se nameću iz napredne Evrope. Bilo kako bilo vreme u Sartiju je izuzetno lepo, more je toplo i kristalno čisto, a leto se zahuktava.

11188
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
ogi

Zdravo, 

da li neko ima neke informacije o vili KIRATSI LUX? 

11226
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
dunja1234
broj postova: 3

Pozdrav,
prvi put sam na forumu pa nisam sigurna gde treba da ostavim post. Izvinjavam se ako ponavljam necije pitanje jer ja nisam pronasla odgovor. Zelela bih da idem sa deckom u Sarti oko 30og jula. Nismo nista rezervisali i nisam sigurna da li bi trebalo. Najjeftiniji apartman preko agencije je 500e (izvinjavam se ako nisam smela ovo da napisem). Na licu mesta ne bismo mogli da izdvojimo toliko najverovatnije. Molim za savet, da li cemo naci smestaj ako odemo na slepo i da li ce biti jeftiniji od toga? Ili da ipak rezervisemo?
Unapred hvala.

Komentari:

sitonija
U tom terminu ta cena (50-65evra) je uobičajena za studija u Sartiju, a odlazak bez ikakve rezervacije vrlo rizičan potez. Evo i sada već par dana u Sartiju smeštaja nema, nađe se tu i tamo po nešto ali jako teško i njačešće smeštaj je dostupan samo nekoliko dana. Na ovom forumu cene se pišu slobodno jer to nije nikakva tajna već korisna informacija na osnovu koje drugi odlučuju kako će i gde realizovati svoje letovanje. Pozdrav iz Sartija!

11146
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
dunja1234

Hvala na odgovoru. A postoji li mogucnost da se neka vila kontaktira di rektno ili to mora biti preko posrednika tj agencije?

Komentari:

sitonija
Postoje tri sigurna načina za rezervaciju smeštaja: 1. agencija, 2. direktnim kontaktom sa gazdom kuće, 3. preko nekog od proverenih sajtova za posredovanje. ÄŒetvrta opcija odlazak na slepo ovih dana pokazalo se ponovo da nije pametan izbor. Osloniti se na čistu sreću nakon 10-tak sati puta ne bih nikom preporučio.

11223
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

Danas 18. jula 2014. ponovo u Sartiju nije bilo ni jedne slobodne sobe, ni sam ne znam koliko je danas ljudi ušlo u agenciju SITHON TRAVELA na velikom parkingu u Sartiju i tražilo pomoć. Nažalost samo jedan apartman je pronađen i to za samo dve noći. Sutra je velika smena ASTRE ali i mađarskih kolega, a vikend je pa i puno Grka ima u mestu. Ukratko sve popunjeno. Apelujem da ne krećete bez rezervacije ili neke rezervne varijante. Sporadično pronalaženje smeštaja na licu mesta nije pravilo, u ovom terminu svakako ne. Pozdrav za sve iz Sartija!

11144
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 15
idi na dno idi na vrh
autor
dunja1234

Ima li neko broj od nekih kuca koje moze da preporuci da rezervisemo?

11137
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 16
idi na dno idi na vrh
autor
ogi

da li je neko mozda nasao smestaj preko SITHON TRAVELA i kakvi su utisci o saradnji?

Komentari:

sitonija
SITHON TRAVEL raspolaže sa oko 2500 kreveta samo u Sartiju, a kako su svi popunjeni to znači da najmanje toliko ljudi smatra ovu agenciju za ozbiljnog partnera. Uz to ova agencija organizuje i sve izlete ili transfere, ima u svom sklopu i lekarsku ordinaciju... A SITHON je i partner vodećim agencijama iz Mađarske, ÄŒeške, Slovačke, Rumunije kao i našim agencijama ASTRA i BARCINO.

11116
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 17
idi na dno idi na vrh
autor
jelena1984

Idem 13.9. u sarti ijnn preko ns travela i zanima me prognoza za septembar . hvala unapred

Komentari:

sitonija
Pogledajte 12. septembra

link http://www.accuweather.com/sr/gr/sarti/182619/july-weather/182619?monyr=9/1/2014

sajta koji Sarti "pogađa" prilično dobro.

11052
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 18
idi na dno idi na vrh
autor
Vesnam

Postovani, hvala Vam na informacijama o Sartiju... 18. avgusta sa porodicom dolazim u vilu Kostas preko Barcino toursa i imam par pitanja na koje cete mi moci odgovoriti, dobili smo apartman br. 4 da li on ima direktni pogled na more ili bocni i da li u vili postoji Wi-Fi konekcija? Pretpostavljate da su to koje najvise interesuju moju decu. Takodje, zeleli bismo da nakon tih uplacenih 10 dana ostanemo jos, kakve su nam sanse da na licu mesta pronadjemo cetvorokrevetni apartman za tri nocenja? Hvala Vam unapred.

Komentari:

Delfinayu
Postovana Vesna, da li biste mi mogli dai neke informacije o smestaju u vili Kostas u Sartiju?
napisano: 2016-08-21 08:10:24

11178
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 19
idi na dno idi na vrh
autor
byjke

DA LI NEKO DOLAZI ZA SARTI SUTRA ILI PREKOSUTRA (12.08 / 13.08) POŠTO SAM PAMETNJAKOVIĆ IZGUBIO KLJUČEVE, A REZERVNE NISAM PONEO. AKO NEKO DOLAZI MOŽE ME KONTAKTIRATI NA 062 620 523 PA DA SE DOGOVORIMO AKO BI NAM PONELI KLJUČEVE! HVALA UNAPRED!

11173
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 20
idi na dno idi na vrh
autor
Sara

Zdravo svima,moze li mi neko pomoci oko smestaja u Sartiju ili blizu Sartija.Dolazim 1 septembra sa 2 male dece i volela bih da nadjemo smestaj sa velikim lepim dvoristem po mogucstvu da bude sa zanimacijom za decu  i sa lepim pogledom na more.I ako mozete da mi kazete koje su obliznje plaze za decu a da na njima neduva vetar kao u Sartiju.Hvala puno

11224
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 21
idi na dno idi na vrh
autor
jelenab1984

koliko je robinzon u septembru, odnosno da li je jeftiniji nego u spicu sezone? ja dolazim 14.9. 

Komentari:

sitonija
Cena izleta je ista čitave sezone, 32 evra za odrasle, 22 za decu od 6-12, sa uključenim ručkom, a za malu decu gratis ali bez ručka.

11092
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 22
idi na dno idi na vrh
autor
Zaz

dobar dan svima, treba mi mala pomoć kao uostalom i  većini prijavljenih.0d 30.08. bićemo smešteni u vili Stelios,deluje mi korektno.Dolazimo sa dvoje dece 2 i 4 god,autobusom.Izbrali smo ovu destinaciju zbog cene i dece.Ne tražim i ne očekujem ništa spektakularno već me zanimaju cene okvirno u Sartiju, deo hrane svakako nosimo zbog sina zbog alergije na soju koja je sad u procesu zamiranja ali da ne rizikujemo.Nego ljudi pričaju skupo, pa ima algi,pa vetar, pa talasi.Mi smo letovali u Alanji gde talasi baš umeju da budu nezgodni i nismo imali primedbi.Pitanje je šta je to skupo u odnosu na Srbiju.Zanimaju me cene osnovnih nam,irnica treba li vući hranu kao lud iz Srbije ili su cene 10-20posto više nego u Srbiji.Iz Vojvodine sam  ali sam se sablaznila cenama u Beogradu pa ako na Adi Ciganliji kugla sladoleda košta 100 din da li je na moru mnogo skuplje.Ima li na plaži ili okolo sadržaja za decu besplatnih ili se plaćaju nebitno.Hvala unapred

Komentari:

sitonija
Cene u Sartiju generalno jesu nešto više nego u Srbiji, tako npr. vekna hleba košta 1 evro, paket od 6 flaša vode od 1,5 l od 1,10-1,80 evra, a cene u supermarketima su u proseku malo više nego u Srbiji. giros pita je između 2,3-2,5evra, a porcija obroka oko 6 evra. Supa je 4 evra, a porcija orade 7 evra. Po mom mišljenu iz Srbije treba poneti samo ono što ovde nema, a deca su navikla da koriste, npr. plazma keks i sl. E da u Sartiju nema Å vepsa pa ko ne može bez njega treba ga poneti iz Srbije ili pazariti u Makedoniji, baš kao i duvan koji je u Grčkoj jako skup..
Zaz
Sithonija hvala puno,tako nešto sam planirala i odgovara mi,ljudi nose mleko jaja i sl.Cigarete i domaća kafa su nešto specifično i kafu nosim gde god da idem u goste ali me je ovo zanimalo jer ipak na moru cene moraju biti više nego kod kuće.Imate li neke preporuke sta bismo trebali obići,ili neke sadržaje za decu.Malo toga mi možemo sa njih dvoje,2 i 4 god,a u Sarti dolazimo po preporuci brata vašeg kolege Branka iz Vrbasa.Nadam se da ćemo i mi biti isto toliko zadovoljni.Mislite li da je Robinzon krstarenje pogodno za našu porodicu?Suprugu je rođendan pa bih volela da ga iznenadim.Izvinite na dosadi i havala punoooooooo na pomoći.
sitonija
Robinzon je sigurno izlet primeren za vašu porodicu, a ono što bi od Sitonije obavezno trebalo obići su plaže Karidi, Lagonisi, Sarti beach, Klimatarija, Kalamitsi, Lagomandra... Želim vam lepe trenutke na Sitoniji, a naravno ukoliko bilo šta dodatno zatreba možete nas naći u agenciji SITHON/ASTRA travela kod velikog park/parkinga.

11201
Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014 - Post broj: # 23
idi na dno idi na vrh
tema: Mesta na Sitoniji - Sarti - SARTI 2014
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1457
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa

copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com