Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE
strana 1 od 1
autor
Gasha
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav svima.

Zanima me da li je neko išao automobilom u Grčku preko Bugarske?

Teoretski, put je nekih 50ak km duži, ne treba zeleni karton i čeka se samo na jednom graničnom prelazu. E sad da li je i pu praksi tako?

Komentari:

sitonija
Korišćenje prelaza PROMAHONAS može biti interesantan za sve koji idu put KAVALE ili THASOSA, put preko Bugarske je sasvim korektan, potrebno je platiti vinjetu jer usput nema naplate putarine, a do Grčke isto sledi prelazak dve granice jedino što pri ulasku u Grčku nema carine, ali taj deo je inače formalnost i na prelazima prema Makedoniji. Ova alternativa je odlična u slučaju eventualnih štrajkova carinika kojih je ranijih godina znalo da bude pa čak i u jeku sezone.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10861
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Flame
broj postova: 13

Molim one koji su putovali preko Bugarske do Sitonije da se oglase :) zanima me deo puta  nakon prelaska Bugarske granice i ulaska u Grcku do Sitonije. 

Komentari:

sitonija
Jedna opcija je čim uđete na PROMACHONAS u Grčku hvatate pravac SERRES pa dalje THESALONIKI. Ovim putem do Sartija ima oko 260km ili u vremenu oko 4 i po sata. Druga opcija jee da odmah po ulasku skrenete desno ka mestu VYRONEIA i dalje ka selu DROSATO, tu se uključujete na put koji sa graničnog prelaza DOIRANI vodi ka Solunu, a koji je več opisan na temi ovog foruma.

Flame
Hvala Vam puno. Uzivajte na prelepoj Sitoniji i vidimo se uskoro :)
napisano: 2015-05-13 04:46:59

10805
Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
Maxilina
broj postova: 5

Da li je neko u skorije vreme išao preko Makedonije, mislim na period posle neželjenih događanja u toj zemlji, te kakva su iskustva sada?

ÄŒitam po novinama da su Bugari jedva dočekali veći priliv turista preko njihove zemlje da kažnjavaju na svakom koraku.

Mislim da bi više postova o ovoj temi zbog aktuelne situacije i predstojeće sezone bilo od velike pomoći svima nama koji planiramo leto provesti na Halkidikiju uopšte.

Hvala unapred, veliki pozdrav!

Komentari:

Flame
Moji prijatelji su pre dva dana putovali preko Makedonije za Grcku, tim putem ce se i vratiti, kazu da je sve uobicajeno i da nisu imali nikakvih problema.
napisano: 2015-05-25 14:59:56
Flame
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2015&mm=05&dd=24&nav_id=995724
napisano: 2015-05-25 15:01:13
sitonija
Poslednje dve smene na Sitoniji gostiju koji su došli autobusima išli su preko Makedonije, jedini problem bio je kvar jednog autobusa kod Predejana pa je zamenjen drugim. Na putu kroz Makedoniju nije bilo nikakvih problema uz uobičajena nešto duža zadržavanja na MK granici. I gosti koji su kolima stigli na Sitoniju preko Makedonije nisu imali nikakvih problema. Dakle, za sada sve je sasvim normalno i uobičajeno!

10852
Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
Maxilina
broj postova: 5

Hvala Vam puno, ažurni ste kao i obično. :)

10835
Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
tema: Put do Sitonije - Granični prelazi - U GRČKU PREKO BUGARSKE
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa

copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com