Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013
strana 1 od 1
autor
Anastasija
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Postovani,
hteli bi ove godine da letujemo na Sitoniji sa dvoje male dece 4god i 2god,idemo kolima i bitan nam je konfor, po mogucnosti da na plazi ima prirodnog hlada, da bude plicak. Sto se tice samog mesta, odgoovaralo bi nam mirnije mesto ali opet da postojiu doktor, i malo bolje snabdeveni market u blizini. Znam da je sve ovo tesko uklopiti u jos i finansije, ali bar da nadjemo nesto sto je priblizno nasim zahtevima.
Hvala na odgovoru !!!

Komentari:

sitonija
Bojim se da je u vašim zahtevima previše nespojivih ili nepostojećih barem kada je Sitonija u pitanju. Ukratko to što tražite ne postoji na jednom mestu i potrebni su značajni kompromisi. Smeštaj koji bi možda ispunio vaša očekivanja je TOP STUDIO smešten na putu ka plaži sa prirodnim hladom i plićakom. Jedino što taj smeštaj nije u "ekonomskoj" varijanti i što je plaža KARIDI jako popularna i posećena. S druge strane VOURVOUROU nema sadržaje (supermarkete, lekare, šetalište...) pa bi se morali osloniti na 15-km udaljen NIKITI. Dakle KOMPROMISI i to značajni ili neka druga destinacija i to iz klase egzotičnih pa šta košta da košta.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11160
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Zoka
broj postova: 3

Odlican forum, svaka cast!
Narocito za temu na forumu "Sitonija iz mogu ugla" (kao istoricar sam se od srca nasmejala "neznalicama" iz oblasti istorije i geografije).

I mi bismo da letujemo ove godine u Sartiju (da malo promenimo omiljeni nam Krf). Ide nas minimum cetvoro (dva para), igraju nam dosta ulogu pare, tako da biramo najjeftiniji smestaj jer nismo uopste izbirljivi. Samo nas zanima posto su nam u opticaju vile Babis i Fotis, koja je bolja. Mi smo nekako za ovu Babis jer je u novom delu Sartija i sve je blizu, ako sam dobro procitala na silnim forumima koje sam citala :). Ako neko zna da mi kaze prednosti jedne i druge. I zanima me kakva je terasa u vili Babis,cetvorokrevetni apartman, da li je dovoljno velika i siroka da sedi cetvoro ljudi? I koliko je od vile udaljen deo plaze Sarti beach?

I jos me zanima da li ima guzve na plazi u terminu od 19.07?

Hvala unapred ko me obraduje odgovorima :)))

Komentari:

sitonija
BABIS je u Novom Sartiju u zaravnjenom delu, a FOTIS na uzvišenju u Starom Sartiju. Sobe u kući Fotis su dosta kvalitetnije, a terase komotnije nego u Babisu gde terase "opasuju" praktično čitavu kuću ali su dosta uske. Međutim u Babisu svuda imate mesto za ručavanje u kuhinji koja je u svim sobama osim studija broj 4 izdvojena.. Pa ipak na kraju moj glas za Fotis! Deo plaže SARTI BEACH je nekih 500m od BABISA. Gužva u Sartiju je u tom terminu već primetna ali ni približno kao nekih mesec dana kasnije odnosno oko 15. avgusta kada sezona dostiže svoj maksimum.

11107
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
Crnokosa

Mi smo za ovo leto odabrali Sarti,kucu Fotis.Po komentarima i slikama apartmana,napravili smo dobar izbor.Posto ove god.idemo preko agencije,busom,nadam se da cemo naci drustvo i iznajmiti kola na par dana,da obidjemo te prelepe plaze.

Komentari:

sitonija
Imate sve preduslove da plan i ostvarite. Pozdrav!
napisano: 2013-04-26 20:16:46

11076
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
ljiksi

Metamorfozis,da li je neko bio u kuci Vangelis,idemo tamo sa devetomesecnom bebom i sa cetvorogodisnjakom,pa cisto da se informisem kakva je cistoca apartmana i velicina ,u pitanju je cetvorokrevetni.I da li je neko bio pocetkom juna,tj.da li je dovoljno toplo?
Hvala

11167
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527

SARTI - 6.jun 2013

Izgleda da je i ovde na delu "božja kazna" zbog onih koji su to zaslužili, a sigurno će se i prepoznati. U pola sata dva izdanja Sartija, leto pa onda odjednom pljusak i jesenja varijanta sa 17 stepeni. Sudeći po prognozi ovakva situacija nastavlja se i dalje. Lično žalim zbog ljudi koji su ovde, a zaista ničim nisu zaslužili da sede u apartmanima često i bez tople vode jer solarni sistemi rade slabo, a dodatno zagrevanje ne uključuju zbog "ušteda" na računima za struju ili lož ulje. Bilo kako bilo ko ima automobil i spreman je na kretanje može udenuti sunce i plaže koje su vrlo upotrebljive. Tako je i juče jedna grupa naših gostiju uživala ceo dan u izletu "Kružni obilazak Sitonije" na koji sam ih vodio dok je u Sartiju i okolini pljuštala kiša i grmilo u nekoliko navrata.

Komentari:

sitonijanadlanu
Doručak kod NERAIDE i zajednička molitva sa tri gošće iz Makedonije (Skopia) dovodi do rezultata. Sarti ponovo u suncu, a plaža se lagano puni gostima. ATOS i dalje izgleda veličanstveno iako zarobljen oblacima. Ja čekam vreme sieste pa pravac AHLADA, mesto koje ove sezone najviše trošim.

11112
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
Dida

Zna li neko da li u nekoj taverni u Sartiju može da se uplati polupansion?

Komentari:

sitonijanadlanu
Taverna NERAIDA po ceni od 11€ po osobi za polupansion.
napisano: 2013-06-08 07:19:46

11137
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SARTI BEACH - šetalište u nastajanju

Plaža u delu Sarti beach dobija šetalište koje će uskoro biti u punoj funkciji. Vrlo lepa podloga sa žutim kamenom po sredini staze, mermernim horizontalama i ostatkom ispunjenim betonom i sitnim kamenom. Sudeći po armaturama sa strane biće ovde postavljena i rasveta tako da će šetalište izgledati još lepše. U svakom slučaju deo plaže Sartija koji meni posebno znači sada izgleda još simpatičnije. Sve pohvale za nadležne osim što je termin za radove mogao biti možda malo raniji. Građevinske mašine u sezoni nekako se ne uklapuju u imidž mesta za odmor. 

11170
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
slobodanmiric
broj postova: 4

Kako je bolje doci do Sartija preko Neos Marmarasa ili sa druge strane da se na ulazu na poluostrvo predje na istocnu stranu....Deluje mi blize odmah preci na stranu Sartija ali mi zanimljivije deluje preko Marmarasa....MOzda glupo pitanje...ali eto..

Komentari:

meda71
I mene isto interesuje pošto u avgustu idem kolima. Prošle godine kada sam išla bilo je preko Neos marmarasa , ali predpostavljam da je to bilo zbog ostalih putnika u autobusu.
sitonija
Put preko Vourvouroua do Sartija je kraći ali sa nešto više serpentina i uspona. Put preko Neos Marmarasa je malo duži, put do Marmarasa je bez serpentina ali ih ima na potezu Porto Koufo - Kalamitsi - Sarti. Dakle pametnije je ići kraćim putem.
slobodanmiric
Hvala na pomoci,onda cemo kracim putem....
napisano: 2013-07-24 20:34:34

11233
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija

SEZONA 2013. JE ZAVRÅ ENA - poslednji gosti juče su otišli iz Sartija, sledi sistematizacija događaja koji su obeležili ovo leto, biće tu dosta materijala i za forum, a najvažnije i novonastalih impresija koje će kroz tekstove i fotografije biti postavljane po temama foruma. Naravno svakom od nas ostaje nešto najvažnije i najbolje što ćemo pamtiti kao što je meni podsećanje na najbolje od prošlog leta u nadi da će bajka možda nekada biti nastavljena. 

DVE STVARI OPISUJU ÄŒOVEKA
STRPLJENJE KADA NEMA NIÅ TA
I PONAÅ ANJE KADA IMA SVE!

11098
Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013 - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
tema: Opšta diskusija - Forum info - LETO 2013
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1458
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa