Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Plaže - East coast - FAVA
strana 1 od 1
autor
mungosava
grupa: user
broj postova: 36
reputacija: 2

FAVA je plaza koju smo uspeli da ne pronadjemo  :(
Mozda zato sto je nismo ni trazili. Na Sitoniji ima toliko toga da se vidi i obidje, da smo ocarani nekim drugim mestima, ovu plazu, koja nam je bila jedna od najblizih, jednostavno preskocili.
Zahvaljujuci Zoranu i njegovom avanturistickom duhu, beskrajnom strpljenju i neiscrpnoj energiji, a narocito zelji i volji da svoja iskustva i saznanja podeli sa ljudima slicnih teznji...ove godine mi je ukazao posebnu cast i licno me odveo na Favu. HVALA!!! :) Bilo je nezaboravno!

Crkva, kao nepromasiv orijentir, ostaje sa leve strane, u brdu.

Produzite pravo i ispod crkve (skroz dole, vidi se kroz grane) i tek nesto malo dalje, parking. Dovoljno velik, a u jednom delu i visoko drvece pravi dobar hlad za nekoliko automobila.

A sa parkinga, poplocanom stazom, stize se pravo na jednu od najlepsih plaza :)

FAVA

Stize se na veliku, siroku uvalu. 

Popeli smo se na stene.

Odavde se pruza divan pogled na dve juzne plaze.

A ovo je pogled na sever :)

Pesak, sljunak, more ...

Prosarano zanimljivim stenama, neobicnog oblika.

Sa divljenjem prema prirodnim cudima i drvecu koje opstaje na stenovitom brdu.

Volim more :)

Morala sam da zavirim u svaku uvalu :)

Upijala sam svim culima i mirise i zvuke i boje.

Ja, na FAVI :)

Naravno da nisam odolela :)
   A biti jedina na plazi i u vodi, sasvim je poseban osecaj :)

Ovo je veeeliiikiii pozdrav za naseg druga bokins-a :)

Stepenicana koje vode do jednog od privatnih poseda, moze se popeti visoko uz brdo, a tek tu pogled ostavlja bez daha.

Caoooo...Zoki... :)

I uvale jos severnije, neuhvatljive sa Fave.

Komentari:

mungosava
Boki, da li je ova plaza koja se vidi ka severu, sa brda iznad Fave, ona lepa uvala koju si opisao u prethodnom postu?
napisano: 2012-05-15 14:41:34
mungosava
hi hi hi, a Zoki ce je prebaciti na istocnu obalu :)
napisano: 2012-05-15 15:43:56
Bokins
Zahvaljujem na pozdravima. Drago mi je da ste bili na Favi. Datum na slikama me iznenadio..... da li je more hladno u tom periodu-maju- za kupanje? Kada se udje na Favu, desno (prosle '11 god.) sam video da su neki prolazili ispod cuvene figure i kupali se. Slike jos nisam stavio...To nije ta uvalica Levo ima gomila uvalica (ove godine '12, nosim sator-ceo dan ostajemo) i ne moze se doci do nje osim ako se ne ....zapliva Bolje je doci kolima, do stepenika ...Ona je zatvorena stenama sa strane i udaljena je jedno 300 m putem... Ako bi se nastavilo uvalicama, verujem da bi dosli na desni deo Karida, onaj koji ima one lepe vile
napisano: 2012-05-16 04:10:45
mungosava
Bilo nam je zadovoljstvo spominjati tebe :) Nisam bas planirala letovanje u maju :) a bilo je bas kao u sred leta. More nije bas toplo kao u julu, ako se izuzme blaga neprijatnost kod ulaska u vodu, sve ostalo je bilo bas kao i leti, kad se jednom bucnem posle mi se ne izlazi. A kako je temperatura vazduha skoro svaki dan prelazila 30C, nije bilo moguce odoleti i ne uci u more koje je bilo izuzetno mirno i bistro. I to nekoliko puta na dan :) A cinjenica da na plazi nema guzve i da je more "samo moje" posebno je uticala na fantasticne utiske sa ovogodisnje setnje po Sitoniji. Cekamo tvoj izvestaj, pa da trazimo i ostale lepe plaze u ovom delu istocne obale :)
napisano: 2012-05-16 13:34:55
maloprase
F.E.N.O.M.E.N.A.L.N.O! Nestvarno dobro!
napisano: 2012-05-16 19:53:56

10983
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - East coast - FAVA - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
maloprase
broj postova: 16
reputacija: 2

Iako je na ovu temu sve receno, a svaka fotografija je prica za sebe, ne mogu da odolim da ne podelim svojih par fotki sa ove prelepe plaze, meni mozda i najdraze od onih koje sam obisla na Sitoniji
Naravno, pogled sa stepenista o kojem je Mungosava pisala je fantastican

Komentari:

mungosava
ovo su fotografije koje mogu da gledam cele godine :) . divno more, plaza, pogled i narocito sto nema guzve.
napisano: 2012-05-17 06:01:01
Bokins
Bogme, sve vise se dolazi na Favu..(jun). To sam primetio i na Dukinoj plazi....gde ima uvalica i gomila satora...i sto im remetimo uzivanje (shvatate:)))
napisano: 2012-07-10 07:21:11

11065
Plaže - East coast - FAVA - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
fruska
broj postova: 2
reputacija: 1

Плаже су симпатичне(мислим на ФАВУ) уколико човек не зна за боље иначе није вредно свраћања.
Основна замерка је сама плажа односно мешавина шљунка(прилично крупног) и песка.

Прошле године сам мислио да ми се није допала због ружног времена које је било тога дана али ни ове године утисци нису били позитивни.

Одличан плажа за Црну Гору али на Ситонији има далеко бољих плажа.

Komentari:

sitonija
Nenade, ne znam šta će Mungosava i Bokins da kažu na sve ovo. Srećom na Sitoniji je mnogo plaža i sigurno svako može pronaći neku za sebe. Å to se tiče Fave "moja" omiljena lokacija je šesta uvala i tamo bih zaista moga ostati ceo život! Pozdrav iz Sartija!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Verovatno Vam se nije svidela zbog loseg vremena Sto kaze Zoki, uvalice su izmisljenje, i svako bi trebao da ima svoju Sator i od rana jutra do kasno do uvece... Ne bih da poredim sa CG...
napisano: 2012-07-10 07:18:04
mungosava
Puno toga moze da utice na prvi utisak o nekoj plazi, dobar ili los. Srecom ne dopada nam se svima isto, jer bi u tom slucaju neke plaze bile prezauzete :) Fava je nesto sto sam propustila ranijih godina i Boki mi je bas pravio zazubice :) A sada kada sam je zahvaljujuci Zoranu posetila, sada je u grupi od nekoliko plaza na koje cu se uvek rado vratiti.
napisano: 2012-07-12 16:57:38
Flame
Kako kaže moj drug Moma "Svako ima svoje veselje". Ja uživam da se popnem na brdašce pored Toronija, koje je prepuno divljih maslina i sa kog je prelep pogled na otvoreno more, za mene to mesto je neprocenljivo i svakako vredano pamćenja, ne zato što znam ili ne znam za bolje, već zato što je to moje "veselje". :) http://www.youtube.com/watch?v=XGwMI6zzTzo&feature=related
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11018
Plaže - East coast - FAVA - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
tema: Plaže - East coast - FAVA
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1458
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa

copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com