Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Put do Sitonije - Intiner puta - GPS navigacija, mape, POI ...
strana 1 od 1
autor
mirarbi
grupa: user
broj postova: 8
reputacija: 1

Volela bih da na ovoj temi, ukoliko ima zainteresovanih, razmenjujemo iskustva vezana za GPS navigacione uređaje, proverene linkove ka novim verzijama programa, mapama, interesantnim tačkama (POI), kao i koordinate mesta, plaža, smeštaja, restorana, pumpi, prodavnica i svega ostalog što bi nam moglo biti zanimljivo, kako na Sitoniji, tako i na putu do nje.

Konkretno ja u navigaciji (Prestigio 5120BT) imam Igo Primo 8.5.11.168090 iz novembra 2010. godine. Karte su mi iz juna i jula 2011. (cela Evropa), 3D orijentiri su mi iz 2009. godine, 3D zgrade iz 2008. i 2010. godine, a mesta iz 2010. godine. Želela bih da update-ujem i verziju programa i sve ostalo (karte, mesta, 3D orijentire, zgrade, POI...), ali ne znam kako to da uradim i koji su sajtovi pouzdani za besplatno preuzimanje takvih sadržaja. Svaka pomoć je dobrodošla.         

Komentari:

sitonija
Kod izbora navigacionog uređaja bitne su samo dve stvari, brzina procesora i kvalitet ugrađenog GPS prijemnika. Sve ostalo je samo kozmetika, plastika ili šminka. Osim toga potrebno je imati i proverene mape čija preciznost najčešće nema nikakve veze sa datumom njihovog izdavanja. Za potrebe letovanja na Sitoniji najvažnije je da vaš GPS "vidi" SVE lokalne puteve koji vode ka plažama ili mestima koje možete pronaći samo uz proverene koordinate. A njih imate sa 100% preciznim parametrima na sajtu sitonijanadlanu.com

GPS uređaje već "pripremljene" za Sitoniju možete nabaviti u Srbiji za 100e, a ukoliko dolazite u Sarti iste možete i iznajmiti za 10e po danu i opušteno krenuti put mesta gde su koordinate i skinute. Plaže, taverne, vidikovci, pumpe za gorivo, supermarketi, itd, a upravo se završava i kompletno mapiranje Sartija i pozicioniranje svih kuća i objekata koji će ovog leta biti vaše odredište ili predmet interesovanja.

Dakle kada je Sitonija u pitanju najbolje rešenje već postoji. Veliki pozdrav iz Sartija!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Želela bih da update-ujem i verziju programa i sve ostalo (karte, mesta, 3D orijentire, zgrade, POI...), ali ne znam kako to da uradim i koji su sajtovi pouzdani za besplatno preuzimanje takvih sadržaja. Svaka pomoć je dobrodošla. Vidim da su ti odgovarali na forum putovanja.info Uradi backup (ili kopiraj) na novu SD karticu prethodnu SD karticu gde ti je navigacija Skines mape (nove) sa npr. MAPE IGO PRIMO zemalja koje zelis...Grcke, Srbije, Makedonije... Postoji u okviru IGO-a program MAP CHANGER kojim mozes da menjas mape proizvodjaca znaci Grecce . Fbl - ovo je ekstenzija za MAPE Ovde je tek (u izradi) objasnjenje Bokins Igo Primo Imas ekstenzije... (u izradi Bokins ekstenzije *. Fbl - ovo je ekstenzija za MAPE Kopiras ih u direktorijum tvoje SD kartice..Primer (ne znam kako ti je namesten direktorijum ) Pratis direktorijum IgoPrimo\Content Here is how the content of the navi folders looks like : IgoPrimo\Content\MAP...............tu ih ubaci a stare mozes da obrises here is the content of the content folder : Restartuj navigaciju

10882
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Put do Sitonije - Intiner puta - GPS navigacija, mape, POI ... - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Bokins
broj postova: 18
reputacija: 2

Posto predhodni text nije uspeo (Zoki izbrisi ga), probacu kao novi odgovor Miri

Želela bih da update-ujem i verziju programa i sve ostalo (karte, mesta, 3D orijentire, zgrade, POI...), ali ne znam kako to da uradim i koji su sajtovi pouzdani za besplatno preuzimanje takvih sadržaja. Svaka pomoć je dobrodošla.      

Vidim da su ti odgovarali  na forum putovanja.info

• Uradi backup (ili kopiraj)  na novu SD karticu
  • Skines mape (nove) sa npr. MAPE IGO PRIMO    zemalja koje zelis...Grcke, Srbije, Makedonije...
    • Postoji u okviru IGO-a program MAP CHANGER kojim mozes da menjas mape proizvodjaca
    • znaci
  • Grecce . Fbl - ovo je ekstenzija za MAPE

Kopiras ih u direktorijum tvoje SD kartice..Primer (ne znam kako ti je namesten direktorijum )

Pratis direktorijum
  • IgoPrimo\Content 

Here is how the content of the navi folders looks like :

• IgoPrimo\Content\MAP...............tu ih ubaci a stare mozes da obrises
here is the content of the content folder :

Restartuj navigaciju

Komentari:

Bokins
Maps >>> fbl >>> the directory *\content\map\ Points of Interest >>> poi >>> the directory *\content\poi\ Building >>> 3dl or 3dc >>> the directory *\content\building\ Landscape >>> dem >>> the directory *\content\dem\ Reporting street names >>> phr or ph >>> the directory *\content\phoneme\ Voices >>> zip >>> the directory *\content\voice\ Language files >>> zip >>> the directory *\content\lang\ Custom Points of Interest >>> kml >>> the directory *\content\userdata\poi\ Radars >>> txt, or spud, or spdb >>> the directory *\content\speedcam\ Skins >>> zip >>> the directory *\content\skin\ Adress points >>> fpa >>> the directory *\content\map\ Warnings >>> fda >>> the directory *\content\map\ Intelligent route >>> hsp >>> the directory *\content\histspeed\ Information for Trucks >>> ftr >>> the directory *\content\map\ Programmed Road >>> hnr >>> the directory *\content\map\ TMC >>> tmc >>> the directory *\content\tmc\ -----OVO JE SUPER STVAR ali ne radi kod nas, ni u Grckoj
napisano: 2012-05-23 10:12:24
mirarbi
Boki, hvala! Uz Elznerovu i tvoju pomoć sam dosta toga skapirala. Instalirala sam danas Igo Primo 2.0, sve radi super. Zanovila sam pojedine mape. Sad mi preostaje da ubacim još novijih mapa, još POI i sl. i da eventualno probam i taj Map Changer. Meni antivirus blokira pristup sajtu za skidanje mapa ka kojem si okačio link. Gde još da ih nađem? Koju ti mapu Grčke koristiš? Navteq ili TomTom ili šta već? Takođe, ne znam gde da skinem POI, ali kao fajlove, pa da ubacim u odgovarajući folder (posebno kad je LPG u Grčkoj u pitanju, plaže na Sitoniji, restorani, marketi i sl.)? Hvala još jednom!!!

10941
Put do Sitonije - Intiner puta - GPS navigacija, mape, POI ... - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
popaj
broj postova: 3
reputacija: 1

GPS Magneo 500

Komentari:

popaj
Pozdrav ja sam danas kupio gps Magneo i 500 i covek mi instalirao za 10 minuta mape igo za celu Evropu kaze radi Grcka bez greske. Updade je iz marta meseca , a ja cu vam to potvrditi kad se vratim 22.9. iz Sartija. Ja za svaki slucaj nosim i SAT reviju pa cu malo po Alvirovicu. Spavamo na Dojranu zbog deteta pa cu da proverim i alternativni pravac do obilaznice.
napisano: 2012-08-29 22:03:39

10841
Put do Sitonije - Intiner puta - GPS navigacija, mape, POI ... - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
tema: Put do Sitonije - Intiner puta - GPS navigacija, mape, POI ...
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1458
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa

copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com