Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Plaže - West coast - PORTO KARRAS
strana 1 od 1
autor
mungosava
grupa: user
broj postova: 36
reputacija: 2

PORTO KARRAS je nezaobilazan za sve koji su letovali u Neos Marmarasu. Ulaz u kompleks, ako niste gosti hotela nesto se placa (koliko se secam mi smo platili oko 10E za pun auto).Osim hotela i odlicne plaze, fantasticnog bazena sa morskom vodom, beach barova...golf terena, heliodroma, uredjene marine...lako je dostupna i Kohi beach.  Pre podne nije bilo bas nikoga osim nas, kazu da je to plaza koju posecuju mladi i to do kasno u noc...nisam proverila :) Nakon ove plaze moze se putem, iza rampe, a kroz kapiju, proci na deo obale koje je u privatnom vlasnistvu. Peske i biciklom je dozvoljeno, kolima ne. Zabranjeno je zagadjivati okolinu, paliti vatru, rostilj, a nacrtano je i da nije dozvoljeno plivanje...hmmm...mi smo se samo brckali :) Priroda je bas bas bas prelepa. Uvale su neodoljive. Pesak, more, drvece...ma nezboravno!


Komentari:

sitonijanadlanu
To je to, najbolje od Sitonije na najbolji način! Ovom izuzetnom postu teško je moguće bilo šta dodati osim napomene da ovaj fantastični deo zapadne obale Sitonije ima 17 plaža, a njihove opise i GPS koordinate možete pogledati na linku PLAŽE PORTO CARRAS
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10951
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - West coast - PORTO KARRAS - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
Mickey
grupa: user
broj postova: 3
reputacija: 1

Puno bi mi znacilo da mi neko kaze kako najlakse da dodjemo do ovim malih uvalica. Da li mora da se udje u kompleks Porto Karas ili ne? Ovo sto sam ja videla je moj zivotni san , to ne smem propustiti ikako , ai smesteni smo u Neosu , pa je blizu. Citala sam u putopisu kako se dolazi ,ali ostalo mi je nejasno kako preskociti te ograde? Molim malo blizi opis.


Komentari:

sitonija
Do niza od 17 plažica kompleksa PORTO CARRAS možete na dva načina, jedan je ulazak u kompleks uz plaćanje ulaza od 3 evra po osobi i pored marine i plaže KOHI, a drugi putem od odvajanja sa magistrale za LIKITHOS i POSEIDON. Postoji put koji uz more ide sve do regularnog ulaza. U ovoj varijanti pametno je obratiti pažnju na vozila grčkih tablica parkiranih usput jer su oni najbolji "orjentir" za staze koje se spuštaju do ovih uvalica, Inače ulazak ovde je dotvoljen i pored ograda i to kroz otvorene kapije ali uz poštovanje određenih pravila. Ne sme se ulaziti kolima, ostavljati đubre ili paliti vatra. A uživanje je naravno dozvoljeno!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10877
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - West coast - PORTO KARRAS - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
snef031
grupa: user
broj postova: 4
reputacija: 1

Dragi Sitonija na dlanu,

Da li bi mogao da mi uporedis kvaltet plaze u Porto Carrasu ispred hotela Sithonija sa plazom u Sartiju, Sykiji, Kalamiciju? Da li je u Porto Carrasu onaj isti sitni pesak i postepen ulazak u vodu kao na istocnoj obali? Znam da je plaza uredjena, ali to me manje zanima.

unapred zahvalna





Komentari:

sitonija
Kompleks PORTO CARRAS u svom uređenom delu ima tri plaže, plaže ispred hotela Sitonija i Meliton i plaža Kohi smeštena južno od marine. Sve tri plaže po doživljaju više liče na Toroni, dakle na obali nije sitni pesak več sitni kamenčići, a prelazak u dubinu nešto brži, dakle nema plićaka i finog peska kao u delu Sarti Beach ili plaži Sykije. Dakle i plaže Poro Carrasa se uklapaju u profil većine dobro organizovanih i uređenih plaža zapadne strane kao što su Toroni, Destenika, Tristinika, Lagomandra, Kalogria... izuzetak je jedino plaža Koviou koja ima nešto više sitnog peska i onu tirkiznu boju mora karakterističnu za plaže istočne strane.










napisano: 2019-02-05 21:34:14
snef031
Hvala dragi Zorane, Znala sam da ste prava osoba koja ce dati najmerodavniji odgovor na moje pitanje. Za nas sa osetljivim stopalima je ipak istocna obala bolji izbor.
napisano: 2016-11-05 07:01:07
sitonija
U tom slučaju pravi izbor su plaže Karidi, Ahlada, Sarti beach, Klimataria, delovi plaže Kalamitsi... Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10818
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - West coast - PORTO KARRAS - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
tema: Plaže - West coast - PORTO KARRAS
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com